Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Míg a világvége el nem választ - Film4, november 13. vasárnap, 20h

Egy 35 kilométer széles aszteroida száguld szélsebesen a Föld felé, és meghiúsult az utolsó esély is a becsapódás elkerülésére. Ám nem csupán a bolygó került veszélybe, hanem a jámbor biztosítási ügynök, Dodge házassága is, mivel az asszony értesülvén a borzasztó hírről, miszerint 21 nap múlva megsemmisül a világ, azon nyomban elhagyja férjét. Dodge mindig is szigorú szabályok szerint élt, szomszédja, Penny azonban ennek pont az ellenkezője, kifejezetten extrovertált nő lévén. Egy dolog azonban közös bennük: mindketten úgy döntenek, hogy nem vesznek tudomást a közelgő világ végéről.

 

Sherlock Holmes - Film+, november 13. vasárnap, 20.25h

A legendás mesterdetektív, aki közelharcban legalább olyan verhetetlen, mint logikus gondolkodásban, élete legnagyobb problémájával kerül szembe. Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) és hű társa, Dr. Watson (Jude Law) a fekete mágia nagymestere, Lord Blackwood (Mark Strong) nyomába ered. Ha nem leplezik le időben, az végzetes következményekkel járhat az egész birodalomra nézve.

 

Utazás a rejtélyes szigetre - RTL, november 13. vasárnap, 20.40h

Az ifjú Sean Anderson (Josh Hutcherson) vészjelzéseket kap vállalkozó kedvű nagyapjától, Alexandertől (Michael Caine) egy titokzatos szigetről. Az egyetlen baj csak az, hogy a térkép szerint az a sziget nem létezik. Sean azonnal útnak indul mostohaapja, Hank (Dwayne Johnson) minden tiltakozása ellenére, aki végül kénytelen Seannal tartani. A hihetetlen kalandba belekeveredik a világ legrozogább gépével rendelkező pilóta, Gabato (Luis Guzmán) és szemrevaló lánya, Kailani (Vanessa Hudgens) is.

 

Túszharc - RTL HÁROM, november 13. vasárnap, 21h

Peter Bowman (David Morse) amerikai olajmérnököt túszul ejtik egy dél-amerikai országban. Cége felfogadja a hivatásos tárgyalófelet, az ausztrál antiterrorista katonát, Terryt (Russell Crowe). Az olajcég közben csődbe jut és megvonja a támogatást. A túsz felesége, Alice (Meg Ryan) maradásra bírja az utolsó reményt jelentő túsztárgyalót, Terryt, s minden követ megmozgat, hogy pénzt szerezzen férje kiszabadítására. Petert egyedül felesége iránti szerelme tartja életben. Azonban Terry egyre nehezebben ért szót az emberrablókkal...

 

Az eltűntek - Viasat6, november 13. vasárnap, 21h

A fiatal és elszánt Maggie elhagyatott, vad vidéken neveli két lányát. Egyik nap azonban a nagyobbik gyermekét, Lilyt titokzatos, sötét alakok rabolják el. Maggie rég nem látott, gyűlölt apja, Samuel Jones visszatér hozzá és felajánlja segítségét. A rejtélyes lovasok nyomába eredve még nem sejtik a baljós, lidércekkel teli jövőt, és azt sem, hogy a feszült, idegőrlő várakozás mindkettőjüket örökre megváltoztatja.

 

Cápa 2. - AMC, november 13. vasárnap, 21h

Amity város lakói már-már kiheverték az egykori tragikus cápatámadásokat. Hamarosan azonban újabb döbbenetes halálesetek történnek, s amikor a partra vetődik egy gyilkos bálna teteme, melyen hatalmas harapásnyomok láthatók, Martin Brody rendőrfőnök biztosra veszi, hogy egy újabb emberevő cápa van a közelben. Brody téves riasztása miatt azonban elmélete hitelét veszti, s a város vezetősége nem hajlandó lezárni a turisztikailag jövedelmező tengerpartot. Amikor újabb vérfagyasztó esetek történnek, maga a rendőrfőnök száll szembe a vérengző bestiával.

 

Thelma és Louise - Filmbox Extra HD, november 13. vasárnap, 21h

Két legjobb barátnő kalandra indul, de ez hamarosan félelmetes meneküléssé válik a rendőrség üldözése elől.

 

Az ifjú Viktória királynő - Story4, november 13. vasárnap, 21.15h

Haldoklik IV. Vilmos angol király, és törvényes örököse nem lévén, az ifjú Viktória hercegnő a trón várományosa. Az alig tizennyolc éves lánynak nem volt boldog gyermekkora, poroszos nevelésben részesült, az anyja, Lehzen bárónő állandó ellenőrzés alatt tartotta. Anyja tanácsadója, Sir John Conroy megpróbálja rávenni, hogy írjon alá egy megállapodást, miszerint anyja lesz a régens, míg Viktória el nem éri a huszonöt éves kort. Ám Viktóriát kemény fából faragták, miután 1837-ben királynővé koronázzák, függetleníti magát az anyja befolyásától. Miközben kezébe veszi a birodalom irányítását, szíve az unokatestvéréért, Albert hercegért dobog.

 

M.A.S.H. - Duna Tv, november 13. vasárnap, 21.25h

Minden idők egyik legsikeresebb háborús vígjátékát 5 Oscar-díjra jelölték, és egy arany szobrocskát el is nyert. Ez a film indította el az azóta világhírűvé vált Robert Altman rendezői pályáját, aki csupa nagyszerű színészt válogatott háborús börleszkjéhez. A történet a Koreai háború idején játszódik egy mozgó katonai kórházban. A főszereplő sebészek minden erejükkel azon vannak, hogy a maguk módján enyhítsék a katonaélet elviselhetetlenségét, valami vidámsággal oldják a mindennapok kegyetlenségét. Hangszórókon át közvetítik egyik társuk szerelmeskedését, lelopják a latrina falát a főnővér körül, golfozni járnak egy fontos műtét után, visszahozzák társuk férfiasságát: nem szűkölködnek fantáziában és humorban, csupán egy tulajdonságukból van a szokásosnál kicsit kevesebb bennük: a gátlásból.

 

Rambo - Mozi+, november 13. vasárnap, 21.30h

Egy Rambo nevű vietnámi veterán egy amerikai kisvárosba érkezik. Rendhagyó öltözete miatt pedig szinte azonnal felhívja magára a helyi seriff figyelmét. A rend túlbuzgó őre szeretné megelőzni a bajt, így minden különösebb ok nélkül távozásra szólítja fel az idegent. Rambo azonban nem szereti, ha mások mondják meg, mit csináljon, s amikor a rendőr kitessékeli őt a város határán túl, azonnal visszafordul. Letartóztatják, megmotozzák és fogdába zárják. A rácsok látványa, az erőszak, az őrök durvasága kínzó emlékeket ébreszt a veteránban, mert a háború alatt megtapasztalhatta, hogy mit jelent fogságba esni. Rambo a fogva tartóira támad és megszökik. A Vietnámban tanult gerilla-hadviselés szabályai szerint pedig azonnal a közeli erdőség felé veszi az irányt...

 

Freddie Mercury - A nagy tettető - M2, november 13. vasárnap, 22h

Freddie Mercury a brit rockzene egyik legösszetettebb és legkarizmatikusabb egyénisége volt. A Queen történetét már sok filmben elmesélték, ez a dokumentumfilm súlyozottan Freddiere koncentrál. Interjúk, koncert bejátszások és az archív felvételek a művész összetett személyiségének teljes képét rajzolják ki, s a szupersztár image mögött kibomlik az ember.

 

Lejtmenet - TV2, november 13. vasárnap, 22.45h

Miután megmenekül egy lavinától az Alpokban síelő család, a házaspár tagjai kénytelenek átértékelni az életüket és azt, hogy mit éreznek egymás iránt.

 

Volt egyszer egy... Hollywood - Cool, november 13. vasárnap, 23h

Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), az egykor népszerű, hollywoodi sorozatszínész nagy álma, hogy mozifilmes sztár legyen, egyre távolodik. Hiába költözik a híres rendező, Roman Polanski és Sharon Tate (Margot Robbie) szomszédságába, úgy tűnik, semmi sincs, ami a lejtőn megállíthatná. Ebben a fázisban már a barátok is felszívódtak, egyedül dublőre, a végsőkig hűséges Booth (Brad Pitt) tart ki mellette, és Marvin Schwarz producer (Al Pacino), aki arra biztatja, hogy vállaljon szerepet egy olcsó spagetti westernben. Ám mielőtt megvalósulna a hollywoodi álom, megjelenik Charles Manson és hippi bandája.

 

Mindent vagy semmit? - Duna Tv, november 13. vasárnap, 23.25h

A film mottója Karinthy Frigyes tollából: "Lehet-e barátság férfi és nő között, és ha igen, miért nem? Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar _ a férfi a nőt, a nő a férfit. " A"Mindent vagy semmit" mai cseh filmszatíra, keserédes komédiázás, csehes bájjal. A cseh Bridget Jones. 2017-ben a legnézettebb mozifilm volt Csehországban. Linda és Vanda gyermekkoruk óta a legjobb barátnők. Linda álma, hogy egyszer nagy írónő válják belőle. A másik közös álmuk pedig egy könyvesbolt volt az ódon város falai között. Mindez felnőtt korukra megvalósul. 3 jóbarát dolgozik itt együtt _ Linda, Vanda és Edo. Mindhárman megszállottan szeretik a könyveket és a munkájukat. Egyiküknek sem volt soha szerencséjük a párkapcsolatukban. De egyszer csak belép a könyvesboltba egy nagyon vonzó, őszes Halánték.... Linda azonnal belezúg. Nem is sejti, hogy a férfi elsősorban mire hajt.... Vanda egykori filozófia tanárával kavar, míg Edo egy vegetáriánus, túl érzékeny pasival... Amikor úgy tűnik, hogy minden borul körülöttük, Linda kiírja magából a nő-férfi viszonyokat és a könyv nagy siker lesz. Egyszóval isteni párbeszédek, dramaturgia, gagek jellemzi ezt a melodramatikus, szórakoztató cseh filmet.

 

Téboly - SuperTV2, november 13. vasárnap, 23.30h

Veled is szembejöhet a legrosszabb rémálmod… Rachel a reggeli rohanásban, a végeláthatatlan dugóban ülve ledudál egy idegent, és elhajt mellette. A férfi ettől hirtelen bekattan, és egy halálos országúti bosszúhadjáratba kezd. Üldözőbe veszi a nőt, akit pokoli leckék végtelen során keresztül próbál teljesen kikészíteni. A tébolyult ámokfutó nem kímél senkit, aki az útjába kerül…