Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Az igazság ára - SuperTV2, december 11. vasárnap, 19h

Az igazság ára című fordulatos thrillerben Matthew McConaughey a dörzsölt, karizmatikus Los Angeles-i bűnügyi védőügyvédet, Michael "Mick" Hallert alakítja, aki Lincoln Continental kupéjának hátsó ülését használja irodaként. Mick eddig javarészt piti bűnözők védelmét látta el, ám most úgy érzi, megfogta az isten lábát: egy gazdag Beverly Hills-i playboy (Ryan Phillippe) ügyét bízzák rá, akit emberölési kísérlettel vádolnak. Az ügyvéd azt hiszi, könnyű dolga lesz, ám a rengeteg pénzzel kecsegtető eset, amely pofonegyszerűnek ígérkezik, hamarosan halálos játszmává alakul át. Hallernek nemcsak egy hozzá hasonlóan mesteri manipulátorral, de saját lelkiismeretével is meg kell küzdenie.

 

A bukás - Hitler utolsó napjai - Filmcafe, december 11. vasárnap, 20h

Berlin, 1945 április. Egy nép a bukására vár. A főváros utcáin kegyetlen harcok folynak. Hitler a katonai vezetőséggel és néhány hívével elsáncolja magát a vezetőségi bunkerben. A Birodalom helyzete a Vörös Hadsereg előrenyomulásával egyre reménytelenebbé válik. A folyamatos bombázások állandó rettegésben és életveszélyben tartják a város elkeseredett lakosságát.

 

Nagypapa hadművelet - RTL, december 11. vasárnap, 20.05h

A kis Peter (Oakes Fegley) boldog arcáról hamar lefagy a mosoly, amikor megtudja, hogy szeretett nagyapja, Ed (Robert De Niro) miatt fel kell költöznie a hátborzongató padlásszobába. Mivel mindennek van egy határa, szeretet ide vagy oda, régi birodalma visszaszerzése érdekében kénytelen a nagyfaternak hadat üzenni. Peter a barátai segítségével elképesztő terveket eszel ki, hogy meggyőzze a nagyapát a szoba átadására. De a könnyű prédának tűnő papa keményebb, mint amilyennek látszik, és visszavág.

 

Két hét múlva örökké - Cool, december 11. vasárnap, 20.50h

George Wade (Hugh Grant) New York egyik vezető ingatlanfejlesztési vállalatának felelős pozícióját tölti be. Bátyja, Howard (David Haig) a cég üzleti sikereinek motorja, és egyáltalán nem nézi jó szemmel testvére hóbortját. George ugyanis minden jogásznővel kikezd, és amikor meghódított nő valami hibát vét, Howardra vár, hogy kirúgja a hölgyet. Most azonban betelt a pohár, Howard választás elé állítja öccsét: alkalmaz végre egy komoly ügyvédet, vagy búcsút mondhat a részvényeinek. Így kerül a céghez Lucy (Sandra Bullock), a Harvardon végzett, intelligens, stratégiai elmével megáldott ügyvéd, akinek megvannak a saját elképzelései a főnökét illetően.

 

Constantine - A démonvadász - Viasat3, december 11. vasárnap, 21h

Az emberi érzékek számára felfoghatatlan vidékeket különös lények, angyalok és démonok népesítik be, tetteik sokszor a mi világunkban is következményekkel járnak. John Constantine magándetektív ebben a másik világban is járatos. Ugyanis megjárta már a poklot _ szó szerint. A természetfeletti ügyekre specializált nyomozó egyik nap a szokásosnál is nehezebb ügybe botlik. Megbízója nem hisz a túlvilágban. A rendőrnő eddig csupán a kézzelfogható bizonyítékokban hitt, most azonban még az ördöggel is szövetséget kötne, hogy megtalálja ikertestvére gyilkosát.

 

Gyorsabb a halálnál - RTL HÁROM, december 11. vasárnap, 21h

A Pókember-filmek rendezőjétől! Tizenegy harangütés és egy halálos lövés. Egy vadnyugati kisvárosban így jelzik a delet. A városka ura, a könyörtelen John Herod seriff (Gene Hackman) vezette be ezt a szokást. A koltpárbajok pedig csak egyféleképpen végződhetnek, miután a seriff még sohasem hibázott. Senkinek nincs esélye, hogy szembeszálljon vele. Ekkor jelenik meg a városkában egy idegen nő, Ellen (Sharon Stone). Bár jó néhány férfit megigézett, nem a nőiességével akar hódítani. Elszámolnivalója van, és mindenki elhallgat, ha megszólal a fegyvere. A veszélyes szépség és a városka gonosz ura végül szembekerül egymással. Kettejük közül valakinek hamarosan üt az órája.

 

Szellemirtók 2. - Viasat6, december 11. vasárnap, 21h

A Szellemirtók csapata változatlan felállásban lép pályára a természetfölötti lények elleni többfordulós vígjáték második menetében. A szellemek ezúttal elsöprő fölényben vannak, de a "lelkes" csapat halált megvető bátorsággal küzd a rózsaszín lélektrutymó ellen, amely már-már elárasztja New York városát. A földöntúli fenyegetés egy festményen megelevenedő alakban ölt testet: ő Vigo, a Kárpátok Ostora, Moldávia Bánata. Hogy a gonosz valódi életre kelhessen, egy gyermek lelkére van szüksége _ történetesen Dana kisfiáéra. S már bele is csöppentünk a hátborzongatóan kacagtató és kacagtatóan hátborzongató kalandok kellős közepébe.

 

A kém - Mozi+, december 11. vasárnap, 21h

A neve Susan. Susan Cooper (Melissa McCarthy). A CIA elemzője, és az egyik legjobb a szakmában. Miután partnere (Jude Law) és az ügynökség legjobb ügynöke (Jason Statham) lebuknak, ő az egyetlen, akit éppen bevetésre lehetne küldeni: életében először, a terepen kell kipróbálnia magát. Hát belép egy világba, amit eddig messziről csodált és irigyelt. Elegánsnak éppen nem mondható, de nagy a szája és kemény az ökle. A világ első igazi női titkos ügynöke bevetésre indul!

 

Életeken át - AXN, december 11. vasárnap, 21h

Az FBI egyik legjobb, a bűnözők személyiségét vizsgáló szakembere, Illeana Scott ügynök (Angelina Jolie). Rendhagyó módon, mindig a megérzéseire hagyatkozva próbálja kiismerni a gyilkosok gondolkodásmódját. Képességei szinte misztikusak, sok megoldhatatlannak tűnő bűncselekmény elkövetőjét fogták már el az ő intuíciója segítségével. A Leclair (Tchéky Karyo) nyomozó által vezetett montreali csapat is az ő segítségét kéri egy megfeneklett sorozatgyilkossági ügyben. Illeana aprólékos elemző munka után meglepő elmélettel rukkol elő: akit keresnek, életeket rabol. Az elkövető mindig felveszi áldozata személyiségét, új néven, új arccal él tovább, és ha megunta, újból öl.

 

Mad Max – A harag útja - Film+, december 11. vasárnap, 21h

A katasztrófa olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének nyoma sincs, a Föld egyetlen hatalmas sivatag. A kevés életben maradt kíméletlen ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább éljen. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák azt, ami úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Az egyikük Max (Tom Hardy), a hallgatag, harcos férfi, aki elvesztette a családját. A másik Furiosa (Charlize Theron), a harcosnő, aki hiszi, hogy túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, ahol a gyerekkorát töltötte.

 

Pleasantville - Duna Tv, december 11. vasárnap, 21.25h

David tipikus tévéfüggő srác a kilencvenes évekből, aki sosem mulasztja el megnézni a Pleasantville című régi fekete-fehér sorozat ismétléseit. Egy bizarr fordulat folytán nővérével együtt egy másik dimenzióba kerülnek: a tévé fekete-fehér földi paradicsomába, Pleasantville városába, ahol mindig minden a legjobban alakul. A könyvekben nincs egy darab betű sem, a suli kosárlabdacsapata mindig nyer, és senkiben nem merül fel, miért tökéletes minden. Az újonnan érkezett jövevények színt visznek a város életébe…

 

Négy karácsony - RTL, december 11. vasárnap, 22.10h

Kate (Reese Witherspoon) és Brad (Vince Vaughn) módszeresen kerülik a karácsonyi ünnepségeket, és a legelképesztőbb sztorikkal etetik a családot, csakhogy ne kelljen részt venniük a családi összejöveteleken. Egy élő közvetítés révén azonban lebuknak, és kénytelenek végiglátogatni a szülőket, akik persze mind elváltak. A négy látogatás során alapos ízelítőt kapnak a családi melegségből és egymás féltett titkaiból.

 

Hallgatási fogadalom - Filmcafe, december 11. vasárnap, 22.55h

Dr. Joachim Ferrer (Gérard Depardieu) erőszakos múltjától menekülve, lelkében egy mélységes titokkal az egyházban talál vigasztalást. Egy nap fiatal karmelita nővért szállítanak kórházába. A megmagyarázhatatlan fájdalmaktól és hallucinációktól elgyötört Sarah (Élodie Bouchez) szörnyű titkot őriz, amelyen a tőle messze élő ikernővérével, Gaëlle-lel osztozik. Ferrer megpróbál segíteni a lányon, ám hamar szembetalálja magát az egyházzal, amely minden lehetséges eszközt megragad, hogy a szörnyű bűn sose tudódjon ki.

 

Az Aranypinty - RTL KETTŐ, december 11. vasárnap, 23.15h

Bomba robban az egyik legrangosabb New York-i múzeumban számtalan áldozatot követelve. A sokkos állapotban lévő 13 éves Theo (Ansel Elgort) kijut a romok alól a zsákjában egy 17. századi németalföldi festménnyel. Az anya nélkül maradt fiú attól kezdve mindenhova magával viszi a képet, bár még maga sem érti, hogy miért. Hamarosan a jómódú Mrs. Barbour (Nicole Kidman) családjához kerül, majd részeges apjánál, Larry Deckernél (Luke Wilson) köt ki. De bárkivel is hozza össze a sors, titkát a festményről szigorúan őrzi, egészen addig, amíg meg nem ismerkedik Borisszal (Finn Wolfhard). Amint a titok kitudódik, a feje tetejére áll a világ. Műtárgyak hamisításába, majd zsarolásba keveredik, végül egy nemzetközi csempészbanda is üldözőbe veszi.

 

Picasso bandája - Duna Tv, december 11. vasárnap, 23.35h

Az egész világ felkapta a fejét a hihetetlen hírre 1911-ben. A párizsi Louvre-ból megmagyarázhatatlan körülmények között ellopták Leonardo da Vinci festményét, a Mona Lisát. A kiterjedt nyomozás végül eredményre vezet, a rendőrség letartóztatja a képrablással gyanúsított Pablo Picassót és Guillaume Apollinaire-t. Vajon fatális félreértésről van szó, vagy tényleg egy bűnbanda tagjait leplezték le? A városban ugyanis elterjedt a hír, hogy egy nemzetközi bűnbanda készül megtámadni az összes francia múzeumot.