Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a jövő hétre a tévé előtt!

A bakancslista - Film+, január 15. vasárnap, 17.40h

A bakancslista azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni az életben, mielőtt feldobná a bakancsot. Carter Chambers (Morgan Freeman) is kénytelen összeírni, amikor kórházba kerül. A milliárdos Edward Cole-t (Jack Nicholson), akit csakis a pénzcsinálás érdekel, szintén kénytelen szembenézni a véggel, és osztozni a kórházi szobán Carterrel. A két, egymástól teljesen különböző ember elhatározza, hogy hátralevő idejükben végrehajtják mindazt, amiről álmodoztak.

 

Julie & Julia – Két nő, egy recept - Viasat3, január 15. vasárnap, 18.20h

Julie, a harmincas írónő alkotói válságban szenved. Elhatározza, hogy egy év alatt megfőzi az összes receptet, ami Julia Child híres, a francia szakácsművészetről írt könyvében található, és internetes blogban számol be az ezzel kapcsolatos élményeiről. Julia Child élete is megelevenedik, aki a második világháború után Párizsba költözik külszolgálatot teljesítő férjével. Az asszony elfoglaltságot keres és talál is magának. Érdeklődése a francia konyhaművészet felé fordul, felfedezvén, hogy az evés a társadalmi érintkezés egyik formája, és a hozzávaló ételt művészi módon is el lehet készíteni. Julie Powell regényéből.

 

Non-stop - Mozi+, január 15. vasárnap, 18.55h

Bill Marks (Liam Neeson) szövetségi légi marsallként ingázik a New York-London non-stop járaton. Átlagos útnak indult ez a napja is, amikor a telefonjára egy fenyegető sms-t kap. Húsz percenként megölnek egy utast a fedélzeten, ha nem utalnak át 150 millió dollárt egy bankszámlára. Egyedül Marks, aki aggódik az utasok életéért, a pilóta és a személyzet meg van róla győződve, hogy az Atlanti-óceán felett nem érheti őket baj. Az első gyilkosság után pánik tör ki a fedélzeten. A marsall próbálja kézben tartani a helyzetet, de egy nem várt fordulat felforgatja az eseményeket. A rendőrség és a Fehér Ház azzal vádolja Marksot, hogy ő az, aki eltérítette a légi járatot. Senki nem hisz a marsallnak, pedig az idő egyre fogy, és már senki nincs biztonságban.

 

Tucatjával olcsóbb 2. - Prime, január 15. vasárnap, 19h

Mint a nyulak, úgy szaporodik a Baker-család: a fociedző Tom és író felesége, Kate tucatnyi csemetét hozott össze. A népes és hangos család úgy dönt, hogy minden várható nehézség ellenére idén végre elmennek együtt nyaralni, méghozzá a festői Winnetka tó partjára. Persze nem minden gyerek örül a kötelező családi programnak, de leginkább mégis a családfőt zaklatja fel a helyzet, amikor kiderül, hogy régi nagy riválisa, Jimmy Murtaugh, a bombázó felesége és nyolc gyermeke is a közelben kempingeznek. Kettejük csatájába pedig mindkét család beleavatkozik...

 

Pán Péter - Viasat2, január 15. vasárnap, 20h

London egyik téli éjszakáján a kis Wendy (Rachel Hurd-Wood) a legendás kalóz, Hook (Jason Isaacs) kapitány történeteivel szórakoztatja testvéreit. A mesemondásnak Wendy apja (Jason Isaacs) vet véget, és másnap a szigorú Millicent néni (Lynn Redgrave) gondjaira bízza a kislányt, akinek eltökélt szándéka, hogy ifjú hölgyet farag belőle. Csakhogy Wendy történeteit öccsein kívül Pán Péter (Jeremy Sumpter) is élvezettel hallgatja, aki az éjszaka közepén megjelenik a gyerekek hálószobájában, és magával viszi őket a csodálatos Sohaországba. A Hook kapitányról és Pán Péterről szóló történet valósággá válik, és a gyerekek a mesében találják magukat.

 

A Jaguár - Filmcafe, január 15. vasárnap, 20.05h

Campana (Jean Reno) európai körútra viszi Wanut (Harrison Lowe), a nagysámánt, hogy meggátolja az Amazonas-vidék pusztulását. Perrin (Patrick Bruel) kisstílű párizsi kókler, akire rászállt a maffia. A Crillon szálloda liftjében Wanu összebarátkozik Perrinnel és őt jelöli ki, hogy szerezze majd vissza ellopott lelkét. Wanut szívrohammal kórházba viszik, az állapota reménytelen. Utolsó óhaja: Perrin ölje meg az Amazonasnál a lélektolvajt. Minden ezen áll vagy bukik. Csak Wanu ereje segíthet rajta. Wanué, akit a bennszülöttek Jaguárnak neveznek.

 

Az acélember - RTL, január 15. vasárnap, 20.30h

Clark Kent (Henry Cavill) a Kripton bolygó szülöttje, gyerekkora óta kutatja, miért került a Földre, miközben próbál észrevétlen maradni. Az igazság azonban nem hoz megnyugvást számára, szülei ugyanis az életüket adták azért, hogy ő megmenekülhessen. Lois Lane (Amy Adams) riporter hosszas kutatás során talál rá Kentre, és hamarosan fülig beleszeret. Románcuk nem tart sokáig, ugyanis megjelennek Kripton zsarnokai, hogy visszaszerezzék Kenttől a Kódexet, melynek segítségével a Földből új Kriptont hoznának létre.

 

Houdini, a halál mágusa - Filmbox Family, január 15. vasárnap, 21h

Harry Houdini, a legendás illúzionista turnéja részeként érkezik Nagy- Brtianniába 1926-ban, ahol találkozik egy bájos szemfényvesztő nővel, aki a hatalmas mágust is képes megtéveszteni.

 

Üvegtigris - SuperTV2, január 15. vasárnap, 21h

Az Üvegtigris hat barát pár eseménytelen napjának története… Lali, az amerika-mániás büfés, aki az Üvegtigris nevű rozoga, útszéli büfékocsi tulajdonosa, Gaben, az autónepper, Róka, a piti csencselő, Sanyi, a félnótás hajléktalan, Csoki, aki mindig arról szövegel, hogy majd szerez pénzt és elmegy Amerikába és Cingár, aki a többiek idegeit nem kímélve szaxizik. Gaben rábeszéli Lalit, hogy vegyen meg egy, az amerikai álmot ízig-vérig megtestesítő régi Chevrolet Impala-t. Amikor hosszú kálvária után meghozza a rég várt autót, Lali ki sem tudja próbálni, egy úton visszaforduló teherautó ugyanis összetöri. Közben Róka izgatottan keresi a "Vasat", melyet korábban odavitt, hátha akad rá vevő. Lali azonban pár nappal azelőtt eladta a semmire sem használhatónak vélt "fémhulladékot". Rókára rászállnak a nehézfiúk, s halálosan megfenyegetik, hogy hozza vissza, vagy fizessen. Pénzt kell tehát szerezni _ mindenáron. Csoki szerint egyetlen megoldás van: ki kell rabolni a közeli postát. Mindenki kocsiba száll. A nagy balhé azonban nem sikerül tökéletesen...

 

A nő kétszer - Duna Tv, január 15. vasárnap, 21.25h

Mi minden múlik egy becsukódó metróajtón! Jóllehet, Helen kicsit ideges, mert éppen elvesztette az állását, da ha ügyesebb, még sikerül becsusszannia a kocsiba. És éppen idejében érkezik haza, hogy férjét rajtakapja újfent felbukkanó régi szeretőjével. Ha viszont lemarad a szerelvényről, elkerülik egymást a vetélytárssal, és minden marad a régiben… Vagy mégsem? Az Oscar-díjas Gwyneth Paltrow briliáns alakítása teszi örökre emlékezetessé ezt a csavaros, duplafenekű történetet.

 

Ford Fairlane kalandjai - TV2 Comedy, január 15. vasárnap, 22.25h

Ford Fairlane (Andrew Dice Clay) a Rock & Roll detektív, aki kizárólag híres együttesek, pop- és rocksztárok megbízásait vállalja el, lévén ugyancsak bennfentes a szakmában. Legújabb megbízása, hogy találja meg az eltűnt Zuzu Petals-t (Maddie Corman), akiről csak annyit tud, hogy régen látott barátjának a lánya. Ford alighogy megkapta a megbízást, cimboráját meg ölik és nem sokkal később vele és szemrevaló titkárnőjével, Jazzel (Lauren Holly) is megpróbálnak végezni. Ford a maga "eszem f*szom megáll" stílusában elkezd komolyan ráhangolódni az ügyre. Aminek a rejtélyes szálai úgy tűnik szorosan kapcsolódnak Colleen Sutton-höz (Priscilla Presley), aki a régi cimborával kavart, Julian Grendel-hez (Wayne Newton) a legnagyobb lemezkiadó vállalat tulajdonosához és egy bizonyos Art Mooney-hoz, akiről azonban senki, még maga Ford sem tud semmit.

 

Delicatessen - Duna Tv, január 15. vasárnap, 23.10h

A film valahol Európában, a sötét és kísérteties jövőben játszódik. A "régi" világ és civilizáció törvényei már nem érvényesek. Az élethez szükséges alapvető feltételek, köztük a legfontosabb, az élelem, állandó hiánycikknek számít. Egy bérház lakóinak élete Clapettől, az épület és a hentesbolt tulajdonosától függ. A szomszédoknak van egy közös titkuk: az új albérlőket darált húsként szokták érétkesíteni a hentes boltban. Egy nap Louison, a fiatal fiú, munkára jelentkezik Clapetnél. A "friss húst", aki nem is sejti szörnyű sorsát, felveszik. A kegyetlen tulajdonos lánya, Julia, beleszeret a fiúba, és megmentése érdekében felveszi a kapcsolatot a vegetáriánus ellenállási mozgalommal. Közeledik a végső összecsapás az embertelen Clapettel.

 

Alvilági játékok - Paramount Network, január 15. vasárnap, 23.25h

Slevin Kelevra (Josh Hartnett) tudja, a bajok csőstől jönnek. Először megcsalják, majd kirabolják, végül végzetesen összetévesztik haverjával. Slevin néhány óra alatt egy gengszterháború közepén találja magát, sarkában a Macska úrral (Bruce Willis).