Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Nászfrász - RTL KETTŐ, január 29. vasárnap, 17.45h

Frank tiszteletes (Robin Williams) sajátos nézeteket vall a válásról. Szerinte a válások legfőbb oka a házasság. Ezért még az esküvő előtt igyekszik összeugrasztani a párokat, hadd hulljon a férgese. Az ő terápiája felér egy katonai kiképzéssel. Sadie (Mandy Moore) és Ben (John Krasinski) is próbára teszik magukat, nem is sejtve, hogy a legszerényebb feladat csukott szemmel vezetni Chicagóban.

 

Egek ura - Paramount Network, január 29. vasárnap, 18.45h

Ryan igazán "magas" életet él. Körbeutazza a világot munkája során. Nem áll meg egészen addig, míg találkozik Alex-szel és megtanulja, hogy az élet nem az utazásról, hanem a kapcsolatokról szól, amiket utazás közben alakítunk ki.

 

Honey - Filmcafe, január 29. vasárnap, 20h

Honey Daniels egész életében arra várt, hogy megmutathassa a világnak, hogyan táncol és most csak egy lépés választja el ettől. A gyönyörű, szexis, ambiciózus lány nappal hip-hop órákat ad a helyi fiataloknak, éjszaka pedig egy diszkóban pultos, ahol a szolgálat lejárta után kiélheti táncos hajlamait a parketten. Itt figyel fel rá egy híres kliprendező és kéri fel háttértáncosnak. Honey igazi tehetsége hamar megmutatkozik, és karrierje üstökösként ível fel: nemsokára már ő koreografálja a nagy hip-hop sztárok klipjeit. Ám mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Amilyen gyorsan vált valóra az álom, olyan gyorsan kezd semmivé foszlani.

 

Jóbarátnők - Viasat2, január 29. vasárnap, 20h

Az egyedülálló Olivia a takarítást választotta hivatásául, míg nem talál valami kedvére való munkát. Nem így a barátnői, Christine, Franny és Jane sikeresek, gazdagok, ráadásul férjezettek.

 

Csúcshatás - AMC, január 29. vasárnap, 20h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 

Ocean's 8 - Az évszázad átverése - RTL, január 29. vasárnap, 20.25h

Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott… de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala – amelyen történetesen egy hűtlen expasija (Richard Armitage) is részt vesz. De egy ilyen nagy buli végrehajtásához szüksége van a tökéletes csapatra, így aztán nekiáll, hogy összeszedje a legjobbakat. Jön a bűn legvonzóbb válogatottja: Lou, Rose, Daphne, Kluger, Nine Ball, Tammy, Amita és Constance. Vagyis Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Rihanna, Mindy Kaling, Sarah Paulson és Awkwafina.

 

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei - Moziverzum, január 29. vasárnap, 21h

Jake imádott nagyapja nagyon szeretett füllenteni. Sokat emlegetett gyerekkori emlékei mind olyanok, mint a tündérmesék. A srác nem sokat örököl a nagypapája után: csak pár furcsa feljegyzést _ amelyekről hamarosan kiderül, hogy nyomok, amiket követve Jake egy különleges világ felé indulhat el. Még az is lehetséges, hogy az öreg nem volt hazudós, és legőrültebbnek tűnő történetei valóban megestek. Igazán létezik a Sziget, igazán lehet az időn kívül élni, és működik Vándorsólyom kisasszony iskolája, ahova azokat fogadják be, akik kivételes képességeik miatt kívül rekednek az emberi társadalmon. Sajnos az sem volt kitaláció, hogy ez a világ nagy bajban van: és talán éppen Jake az, aki megmentheti. Ha először elhiszi, hogy mi a dolga...

 

The Expendables - A feláldozhatók - RTL HÁROM, január 29. vasárnap, 21h

Barney Rossnak (Sylvester Stallone) nincs veszítenivalója. A félelmet nem ismerő férfi a Feláldozhatók vezetője, egy csapat zsoldosé, akik halálosak és a végsőkig is elmennek, ha egy megbízatásról van szó. Lee Christmas (Jason Statham), a pengék mestere, Yin Yang (Jet Li), a közelharc szakértője, Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), a mesterlövész azonnal akcióba lépnek, amikor a titokzatos Mr. Church (Bruce Willis) olyan megbízással keresi meg őket, melyet más nem vállalna el. Barney és csapata hamarosan szembekerül James Monroe-val (Eric Roberts), az egykori, dörzsölt CIA-ügynökkel.

 

Nathalie második élete - Filmbox Family, január 29. vasárnap, 21h

Nathalie (Audrey Tautou) fiatal, gyönyörű, munkamániás, kettétört életű nő. Férjét autóbalesetben vesztette el, s a tragédia óta érzelmeit elfojtva él. Markus (François Damiens), a munkatársa a legkevésbé sem mondható jóképűnek, ronda ruhákat hord, és általában véve egy rakás szerencsétlenség. Mégis ő az, akit Nathalie egy napon az irodájában _ önmaga legnagyobb meglepetésére _ váratanul megcsókol.

 

Jákob rabbi kalandjai - ATV Spirit, január 29. vasárnap, 21h

Victor Tukán nem az előítéletek embere. Legyen az ember színesbőrű, zsidó vagy arab, a francia gyárost mindez nem zavarja _ egészen addig, amíg mindenki marad a saját hazájában. A sors azonban úgy hozza, hogy Victor, útban lánya esküvőjére, számtalan olyan kalandba keveredik, melyek megkérdőjelezik megrögzött előítéleteit. Először is megtudja, hogy hűséges sofőrje, Salamon valójában zsidó. Majd őt nézik négernek, amikor arca véletlenül bekormozódik. Mindezek tetejébe balesetet szenvednek, és amikor Victor segítséget próbál szerezni, egy arab fickóval hozza össze a sors, aki terroristák elől menekül. Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve mindketten rabbinak öltöznek, s nem sokkal később egy zsidó családi ünnep kellős közepén találják magukat.

 

Mellékhatások - TV4, január 29. vasárnap, 21h

Emily tökéletesnek hitt élete összeomlik, amikor a férje börtönbe kerül. Négy évvel később szabadul, ám Emily képtelen örülni ennek, depresszióba esik. Az öngyilkossági kísérletét követően az asszony felkeresi Jonathan Banks pszichológust, azt remélve, hogy majd segít rajta. A kezelések ellenére Emily állapota tovább rosszabbodik. Dr. Banks ekkor új gyógyszert ír fel neki, ám annak mellékhatásaként Emily alvajárás közben megöli a férjét. Mindez megingatja Dr. Banks praxisát, aki nyomozni kezd az ügyben.

 

A bevetés szabályai - Film Mánia, január 29. vasárnap, 21h

Terry Childers ezredes (Samuel L. Jackson) harminc éve szolgálja hazáját. Megjárta Vietnamot, Bejrútot és a Sivatagi Vihar hadműveletet. Saját kormánya viszont hadbíróság elé állítja egy rosszul sikerült mentőakció kivitelezése miatt, amelyben civilek is életüket vesztették. Védőügyvédnek egy régi bajtársát kéri fel, akinek megmentette az életét Vietnamban. Hodges védőügyvéd (Tommy Lee Jones) biztosan nem a legjobb a szakmában, de tudja milyen az igazi harci helyzet, mit lehet számon kérni a katonától. Az ügyvéd vonakodva vállalja el az esetet, amely során megkérdőjelezi az életét megmentő ember becsületét, és a hazája iránti feltétlen odaadás eszméjét is.

 

Éli könyve - Viasat6, január 29. vasárnap, 21h

A Földet 30 évvel a történet kezdete előtt atomháború pusztította el. A világvége utáni pusztaságban az erőszak az úr. Ha nem hord az ember szemüveget, könnyen megvakulhat. Az utakon lerobbant, holtestekkel teli autók állnak, fosztogatók leselkednek a vándorokra. Éli, a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb minden fegyvernél és az élelmiszernél is. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek, hogy van remény az újjászületésre. Vannak, akik ölni is hajlandóak azért, hogy megszerezzék a Bibliát. Éli a kisvárosban keresztezi a környéket uraló hadúr útját. Carnegie a martalócaival megszállottan kutatja a könyv nyomát, a könyv segítségével akarja kiterjeszteni hatalmát. Az emberiség sorsa Éli kezében van.

 

Vizet az elefántnak - Duna Tv, január 29. vasárnap, 22.25h

Jacob egy állatorvosi egyetem végzős hallgatója, akinek már csak egy vizsgája van hátra. Ám szülei végzetes autóbalesete másfelé viszi az életét. Hajléktalan és munkanélküli csavargó lesz, csak úgy, mint többszázezer társa Amerikában, a gazdasági válság idején. Egy cirkuszhoz kerül, ahol hamar felfigyel rá August, az igazgató. Jacob lesz Rosie, a frissen szerzett elefánt gondozója. Az elefánttal Marlena, az igazgató gyönyörű és fiatal felesége lép fel estéről estére. Jacob beleszeret az asszonyba, és Marlena viszonozza érzelmeit. Ám a férj, August rabbiátus, erőszakos ember, aki egyre gyanakvóbban figyeli a Marlena és Jacob kapcsolatát...

 

Démonok között - Film+, január 29. vasárnap, 23h

A paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed (Patrick Wilson) és Lorraine Warren (Vera Farmiga) jegyezte fel annak a családnak a történetét, melyet a világtól távol, egy tanyaházban nem evilági lények terrorizáltak. Perronék öt gyerekükkel költöznek be új, magányosan álló vidéki házukba, és nem tudják, hogy valaki már él a falak között. Valaki, aki minden percben jelen van, gonosz, és képtelenség megszabadulni tőle. A megmagyarázhatatlan földöntúli jelenlét pokollá teszi a napjaikat, és egyre veszélyesebb, ijesztőbb módokat talál, hogy jelezze: övé a ház, és nem engedi át másnak.

 

Nyúlcsapda - M2, január 29. vasárnap, 23.25h

Andrea egy Délszláv-háborút megjárt veterán, aki magányosan él egy horvát-magyar határmenti faluban. Kevés illetményét orvvadászatból egészíti ki. Azért, hogy ne kaphassák el a vadőrök, hatalmas kockázatot vállal: a háborúból visszamaradt aknamezőre rejti a nyúlcsapdáit. Egyik alkalommal azonban váratlan ellenfélre akad. Egy hatalmas kutya dézsmálja a csapdába esett nyulat. Az összetűzésük során a lány letér a kiismert ösvényről és a kutya harapásától szenvedve rálép egy aknára. Mint képzett katona jól ismeri az akna csattanó hangját. Mozdulatlanná válik és elkezdődik egy kétnapos állóképességi gyakorlat az életért, amiben csak magára számíthat. És váratlanul még valakire...

 

Vérmesék - RTL KETTŐ, január 29. vasárnap, 23.30h

A hírhedt maffiózó családnak mindene megvolt egészen addig míg Fred (Robert De Niro), a családfő az FBI-nak tett vallomásával három keleti parti maffiafőnököt is rács mögé juttatott, veszélybe sodorva ezzel kicsiny famíliája hétköznapjait. Húsz millió dolláros vérdíjjal a fején a tanúvédelmi program sem tűnik életbiztosításnak, de a maffia első számú ellenségének nem sok választása marad. Stansfield ügynököt (Tommy Lee Jones) kapja a feladatot, hogy Franciaországba telepítse és védelmezze Franket, feleségét, Maggie-t (Michelle Pfeiffer), két gyerekét Belle-t (Dianna Agron) és Warrent (John D'Leo).

 

Morgan - SuperTV2, január 29. vasárnap, 23.30h

Lee Weathers hibaelhárítóként dolgozik egy nagyvállalatnál. Egy nap a távoli titkos laborba küldik, ahol ki kell vizsgálnia a szörnyű balesetet. Kiderül, hogy a tragikus eseményt egy látszólag ártatlan "ember" indította el, aki egyfelől hatalmas lehetőséget, másfelől kiszámíthatatlan veszélyt jelent. Ez pedig nem más, mint Morgan, az evolúció következő foka, a szintetikus DNS-sel előállított mesterséges teremtmény. Lee-nek döntenie kell, életben hagyják, vagy pusztítsák el, amíg még lehet.