Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Pofa be! - Film Mánia, február 12. vasárnap, 19.15h

Miután Ruby (Jean Reno), a filozófikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentinnak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad.Miután Ruby (Jean Reno), a filozófikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentinnak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad.

 

Ace Ventura - Állati nyomozó - Mozi+, február 12. vasárnap, 19.20h

Eltűnt a kis házikedvence? Kutyus, cicus, aranyhal, krokodil, tarantula, denevér? Forduljon a világ legjobb állatnyomozójához, Ace Venturához! Ő garantáltan előkeríti a jóisten minden négylábú, szárnyas, uszonyos vagy egyéb teremtményét. Ace igazi ász: frizurája bohókás, öltözéke extrém, kajája meg leginkább madáreledel. Amikor "lába" kél Hópihének, a miami sportklub kabaladelfinének, Ace frenetikus energiával veti magát a nyomozásba. Most kamatoztathatja különleges adottságát: ott is nyomra bukkan, ahol senki más, és _ keményen hadakozva mind a két balkezével _ a legképtelenebb eredményre jut...

 

Az ifjú Viktória királynő - Story4, február 12. vasárnap, 19.50h

Haldoklik IV. Vilmos angol király, és törvényes örököse nem lévén, az ifjú Viktória hercegnő a trón várományosa. Az alig tizennyolc éves lánynak nem volt boldog gyermekkora, poroszos nevelésben részesült, az anyja, Lehzen bárónő állandó ellenőrzés alatt tartotta. Anyja tanácsadója, Sir John Conroy megpróbálja rávenni, hogy írjon alá egy megállapodást, miszerint anyja lesz a régens, míg Viktória el nem éri a huszonöt éves kort. Ám Viktóriát kemény fából faragták, miután 1837-ben királynővé koronázzák, függetleníti magát az anyja befolyásától. Miközben kezébe veszi a birodalom irányítását, szíve az unokatestvéréért, Albert hercegért dobog.

 

Az utolsó emberig - AMC, február 12. vasárnap, 20.05h

John Smith (Bruce Willis) bérgyilkos, akinek se múltja, se jövője, csak a maga szabta törvényeknek hajlandó engedelmeskedni. A szesztilalom javában tombol az Egyesült Államokban, amikor megérkezik a mexikói határ mentén fekvő Jerichóba, ahol két rivális banda is megpróbál hasznot húzni az illegális szeszcsempészetből. Smith pillanatok alatt összetűzésbe keveredik Hickey-vel (Christopher Walken) egy szép nő, Felina (Karina Lombard) miatt. Hogy élve megússza, egymásnak ugrasztja a két bandát...

 

Capone - Mozi+, február 12. vasárnap, 21h

10 éves börtönbüntetése letöltése után Al Capone-t szabadon engedik, hogy száműzetésben éljen Floridában. Korábbi hatalmától megfosztva, szifiliszben megbetegedve, minden barátját és szövetségesét elvesztve felidézi súlyos bűnözői múltját és a Chicago utcáin az ő parancsára elkövetett brutális bűncselekményeket.

 

Anyám és más futóbolondok a családból - Duna Tv, február 12. vasárnap, 21h

Berta édesanyját ápolja, aki 94 évesen az alzheimerrel küzdve már csak a múltjának él. A járókerettel lassan közlekedő asszony pedig valaha igencsak mozgékony volt, életében huszonhétszer költözött. A család Trianon után először Debrecenbe települt át, ahol az anya édesapjának állása volt a postán. A kalaposnak kitanult fiatal lány aztán Budapestre költözött, ahol pár évnyi nyugodt és boldog időszak után elkezdődik a költözések sora, aminek ksözönhetően szinte az egész országot bejárja a család, a XX. századi magyar történelmi események elől menekülve. Valami különös, velük született derű folytán azonban ez nem tragédiák sorozata, a család jókedve, humora mindvégig megmaradt, a Partiumtól kezdve, Budapesten ár egészen az Isten háta mögötti településig. Fekete Ibolya szívetmelengető filmes családregénye a mozikban is nagy sikert aratott.

 

Chappie - Viasat6, február 12. vasárnap, 21h

A közeli jövőben a rendőrség robotokkal próbál úrrá lenni a bűnözésen. Ám a tervező Wilson többet szeretne, célja a mesterséges intelligencia megteremtése. Főnöke utasítása ellenére megalkotja álmát, amit egy leselejtezett robotba ültet be.

 

Vakáció - Cool, február 12. vasárnap, 21h

Ha kezd unalmassá válni a családi élet, fel kell kavarni az állóvizet. Rusty (Ed Helms), a két örökké veszekedő fiúgyermek apja úgy érzi, valamit tennie kell végre a família boldogságért. Minden addigi szokást felrúgva a kezébe veszi az irányítást, és bejelenti, hogy a család autóval indul nyaralni távoli céljuk felé. Rusty reméli, a közös autózás összerázza kicsit a családot _ és össze is rázza, nem is kicsit! Út közben elképesztő kalandokon mennek keresztül, melyek során az életveszély a legkisebb baj. Sivatag, baleset, furcsa idegenek és még furcsább ismerősök között próbálja a meggyötört családfő a cél felé navigálni az egyre elgyötörtebb kompániát.

 

A vadon hívó szava - SuperTV2, február 12. vasárnap, 21h

Egy Buck nevű kutya kényelmes városi élete fenekestül felfordul, amikor váratlanul messzire szakad kaliforniai otthonától, és az alaszkai Yukon zord vadonjában találja magát az 1890-es évek aranyláza idején. A postaszánt húzó kutyacsapat legújabb tagjaként _ majd később vezéreként _ Buck élete kalandját éli át, s végül megleli valódi helyét a világban, midőn a maga ura lesz.

 

Wonder Woman - Viasat3, február 12. vasárnap, 21h

Nem hívták mindig Wonder Womannek. Valaha ő volt Diana (Gal Gadot), az amazonok hercegnője, aki egy távoli, titkos szigeten, csupa nő között élt. Uralkodónak nevelték, legyőzhetetlen harcosnak képezték ki, de békében teltek a napjai. Míg meg nem látta az első férfit. Egy pilóta (Chris Pine) lezuhan a parton, és óriási háborúról beszél a páncélba öltözött nőknek, amely a kinti világban dúl. Diana biztos benne, hogy ő véget tudna vetni a vérengzésnek, a lábadozó pilótával együtt elhagyja az otthonát, és beleveti magát a harcba. Csak a küzdelem közben érti meg, mibe keveredett, de akkor már nincs visszaút. Véget akar vetni minden háborúnak, és közben rácsodálkozik saját, emberfeletti erejére... és megsejti, hogy mi a végzete...

 

Dúvad - ATV Spirit, február 12. vasárnap 21h

Ulveczky az az ember, aki ha valamit akar, azt meg is szerzi. Így van ez akkor is, ha nem valamiről, hanem valakiről van szó. Szemet vet a szép Monoki Zsuzsira, és a lányt magával ragadja a férfi temperamentuma, a szeretője lesz. Ám a férfi rövidesen megunja, és elküldi őt. Zsuzsi hamarosan feleségül megy gyermekkori ismerőséhez, de a múltja nem ereszti…

 

Válótársak - TV4, február 12. vasárnap, 21h

Audrey Woods és Daniel Rafferty egymással szöges ellentétben álló két felfogás szerint végzi ügyvédi munkáját. Legyenek bár eltérőek a módszerek, vesztett pere még egyiküknek sem volt. Itt van hát az ideje, hogy végre összemérjék az erejüket és az eszüket! Erre kiváló alkalmat szolgáltat, amikor egy híres rocksztár-divattervező-házaspár perében az egymással szembenálló feleket épp nekik kell védeniük. A tét nagy: a két híres ügyfél ugyanarra az írországi kastélyra vetett szemet. Audrey és Daniel azonnal Írországba utaznak, hogy külön-külön beszerezzék a számukra kedvező tanúvallomásokat.

 

Pesti balhé - RTL, február 12. vasárnap, 22.55h

Gyerekkorukban elválaszthatatlan haverok voltak. Csak kicsit rosszak: ártatlan kalandozásaik nyomában lángoló gyerektáborok és rémült pedagógusok maradtak. Azután felnőttek, de szerencsére nem komolyodtak meg. Marcell (Mészáros Béla) kivételével, aki kőgazdag, de nem túl boldog mérnök lett, mind ugyanolyan gátlástalan, pihentagyú tréfacsinálók, mint voltak. És amikor a banda (Alexa, Jet, Guszti, Adrián, Vinsz) egyik tagjának az az ötlete támad, hogy egy fura festményét társai James Bondot megszégyenítő ügyességgel lopják be az évszázad műkincs-árverésére, még a tőlük eltávolodott régi cimborát is sikerül rábeszélni az eszement bűntényre. De nincs tökéletes terv. Vagy hát: náluk biztos nincs. Gedeon, a profi bűnöző (Reviczky Gábor) bevonása után is csak káosz, kaland, küzdelem és sok béka marad. De ők épp az ilyen helyzeteket szeretik…

 

Madame - SuperTV2, február 12. vasárnap, 23h

A dúsgazdag Anne és Bob Fredericks nagyszabású vacsora partijukra készülnek, amikor is Anne észreveszi, hogy 13 teríték van az asztalon, ami igen rossz ómen. Anne, hogy mentse a helyzetet kitalálja, hogy a spanyol származású, jószívű házvezetőnője, Maria játsszon el egy tehetős úrinőt erre az estére. Maria azonnal a társaság középpontjába kerül és a gazdag David Morgan-nek rögtön megakad rajta a szeme.

 

Fékezhetetlen - Film+, február 12. vasárnap, 23h

A nagy gazdasági világválság idején a Bondurant testvérek, Forrest (Tom Hardy), Jack (Shia LaBeouf) és Howard (Jason Clarke) igazi legendának számítanak a virginiai Franklin megyében, hiszen a szesztilalom idején jól menő csempészüzletet tudhatnak magukénak. A jólét azonban veszélybe kerül, amikor feltűnik a színen Charles Rakes különleges ügynök (Guy Pearce), a törvény új ura, aki azonban korruptabb mindenkinél, és részesedést követel magának a fivérek üzletéből. Ők azonban nem hajtanak fejet senki előtt, így felveszik a harcot Rakes ellen.

 

Corelli kapitány mandolinja - Duna Tv, február 12. vasárnap, 23.05h

A film Louis de Berniéres 1994-ben megjelent bestsellere alapján készült. Az elnyomás ellen harcoló, elesett görög ellenállók, valamint a több ezer olasz katona emlékének ajánlották, akiket a német katonák kivégeztek 1943-ban. A történet 1940-ben kezdődik: Pelagia (Penelope Cruz) az orvos apjával (John Hurt) él egy kefalliníai faluban, ő is orvosnak készül, és éppen eljegyzi őt első szerelme. A vőlegénye, Mandras (Christian Bale) egyszerű halász. Amikor Antonio Corelli és százada megérkezik az érintetlen szépségű szigetre, a katonák az ottlétüket úgy fogják fel, mint afféle görög vakációt, ahol a háború csak egy távoli rádióüzenet. Az igéző szépségű Pelagia és a többi falusi eleinte neheztel a hívatlan vendégekre, de végül az olaszok kedvessége és életszeretete feloldja az ellentéteket, és a nő meglátja Corelliben azt az embert, aki imádja az életet, a zenét, sőt, őt is. Ám a háború elkerülhetetlenül betör az idilli szigetre, és örökre felbolygatja az itt lakók és a kényelmesen berendezkedett olasz katonák nyugalmát. A Pelagia és Antonio közt bimbózószerelmet is veszélybe kerül. Corelli kapitány szembe találja magát a háború erőszakos valóságával, és rájön, hogy talán örökre el kell hagynia a szigetet, és a nőt, akit szeret.