Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Harry Potter és a Főnix Rendje - Cool, március 5. vasárnap, 18.05h

Harry Potter (Daniel Radcliffe) már meg sem lepődik, hogy a sötét varázslatok kivédése tárgyat új tanár, az intrikus Dolores Umbridge professzor (Imelda Staunton) tanítja, aki titokban Dumbledore (Michael Gambon) professzort és a diákokat is szemmel tartja. Segítségével Voldemort nagyúr (Ralph Fiennes) gonosz szelleme beférkőzik Roxfortba, melynek következtében egy sötét varázslat váratlanul Harryék ellen fordul. Harry a barátai, Ron és Hermione sürgetésére maga veszi kezébe az ügyet: néhány diáktársukkal kiegészülve felkészülnek, hogy megvédjék az otthonukat.

 

Női szervek - Mozi+, március 5. vasárnap, 19h

Sarah Ashburn és Shannon Mullins egyaránt kemény, a munkájának élő, magányos nő, és mindketten egyformán gorombák. Emiatt aztán ki nem állhatják egymást. A helyzetet tovább rontja, hogy Ashburn nagyképű FBI-ügynök, Mullins viszont egyszerű, mocskos-szájú bostoni rendőrnő. Amikor Ashburn ki akarja venni a kezéből az ügyét, rá kell jönnie, hogy emberére akadt. Így kénytelen-kelletlen összefognak, hogy lekapcsolják az agyafúrt és könyörtelen drogbárót. A kényszerű közös munka során pedig megtanulják tisztelni egymást...

 

Egy bébiszitter naplója - Story4, március 5. vasárnap, 19.50h

Annie, friss főiskolai diplomájával a kezében nehezen tudja eldönteni, hogy anyja álmait valósítsa meg, vagy saját vágyait követve továbbtanuljon. A sors egy váratlan megoldást kínál a döntés elhalasztására: a lány megismerkedik egy, a New York-i felső tízezerhez tartozó családdal. A következő pillanatban már egy ötéves, kisfiúnak látszó ördögfióka nevelőnője, aki mindent elkövet, hogy megnehezítse Annie dolgát. A hétköznapi élethez szokott lány csak kapkodja a fejét a manhattani elit szokásait és értékrendjét figyelve. Értetlenül áll a gyermekeiket idegenekre bízó, idejüket és millióikat vásárlásra és utazásra költő nők életstílusa előtt. Telnek a hetek, és Annie sok mindenre rájön. Például arra, hogy a kisfiú igazából imádnivaló; a munkaadói a csillogó látszat ellenére nem is annyira boldogok és arra is, hogy a szomszéd egyetemista a legjóképűbb férfi Manhattanben. Kár, hogy a bébiszittereknek tilos a randizás.

 

Meg - Az őscápa - RTL, március 5. vasárnap, 20.30h

A valóság minden képzeletet felülír. Amikor az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, Jonas Taylor (Jason Statham) egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a társai azért haltak meg mind, mert a tenger mélyén egy réges-rég kihalt őscápa támadt rájuk, senki nem hisz neki, és leszerelik.
Ő viszont nem tud szabadulni az esettől: kutat, olvas tanul, szeretné megérteni, hogy mi történt vele – arra készül, hogy egyszer visszatér a mélybe, és szembenéz a társai gyilkosával.
Végül egy tudományos expedíció tagjaként le is merül a Mariana árokba, ismét találkozik régi ellenfelével, és az újra támad. De ezúttal még nagyobb baj történik: párharcuk közben a fenevad keresztüljut azon a tengeri sávon, amely eddig a mélyben tartotta, és most a világ tengereit járva rettenetes pusztításba kezd.
Taylor felelősnek érzi magát a katasztrófáért, és megpróbálja legyőzni egyre erősödő félelmét: tudja, hogy neki kell legyőznie a megalodont.

 

Desperado - RTL HÁROM, március 5. vasárnap, 21h

Különös fekete alak érkezik a poros mexikói kisvárosba, kezében baljós gitártokkal. Egy biztos: nem gitározni akar. Jövetelének oka nem más, mint megbosszulni kedvese halálát, akit a város kiskirálya, Bucho (Joaquim de Almeida) ölt meg féltékenységből. Hamarosan kiderül, az idegen El Mariachi (Antonio Banderas), a Zenész, aki legendás pisztolyforgató, és akit a szegény nép hősként tisztel. El Mariachi érkezése elszabadítja az indulatokat, ám az igazi leszámolás akkor veszi kezdetét, amikor a Zenész barátai is megjelennek.

 

James Bond: A világ nem elég - SuperTV2, március 5. vasárnap, 21h

A brit titkosszolgálat ügynöke, a 007-es James Bond (Pierce Brosnan) feladata, hogy kiderítse ki a felelős azokért a merényletekért, amit Mr. King és a vállalata ellen követnek el. Mr. Bond nyomozása során a szálak Renard-hoz (Robert Carlyle) vezetnek. A terroristához, akinek már rég közös a múltja a King családdal. Ő volt az, aki korábban váltságdíjért elrabolta Mr. King lányát, Elektrát (Sophie Marceau). Ám a terve kudarccal végződött, köszönhetően főként M (Judi Dench) közbenjárásáért. Aki megkérte régi barátját, Mr. King-et, hogy ne tárgyaljon a terroristákkal. Renard-ot valószínűleg azóta is a bosszú hajtja, és az ideje fogytán van…

 

A hét mesterlövész - Film Mánia, március 5. vasárnap, 21h

Calvera rablóbandája évek óta fosztogatja Mexikó falvait. A banditák időnként lejönnek a hegyekből, villámgyorsan lecsapnak egy-egy településre, majd elviszik a pénzt és a termés javát. A parasztoknak mindig csak annyit hagynak, hogy élni tudjanak a következő aratásig. Ixcatlan falu lakosai megelégelik az évente megismétlődő támadásokat, s egy bölcs öregtől azt a tanácsot kapják, hogy vásároljanak lőfegyvereket a határon túl. Hilario, a farmer indul útnak és magával hoz hét mesterlövészt.

 

Boldog születésnapot, Marilyn! - ATV Spirit, március 5. vasárnap, 21h

A vidéki színház középszerűnek tartott, de vonzó külsejű színésznője meghívást kap Budapestről filmgyári próbafelvételre. A vonaton Mari alkohollal erősíti magában azt a hitet, hogy ezúttal hozzászegődik a siker, talán ő lesz a magyar Marilyn Monroe...

 

Az utolsó akcióhős - Viasat6, március 5. vasárnap, 21h

Jack Slater (Arnold Schwarzenegger) nyomozó még soha egyetlen ügyből sem került ki vesztesként. Los Angeles magányos hőse a filmek világában él, a mozivászon az otthona. Ez a világ azonban egyik pillanatról a másikra felbolydul, amikor a 11 éves Danny (Austin O'Brien) egy varázserővel bíró mozijegynek köszönhetően egy Slater-film kellős közepén találja magát, kedvenc hőse oldalán. Az igazi bonyodalmak azonban akkor kezdődnek, amikor Danny varázsjegye a bűnözők kezébe kerül, akik ennek segítségével a filmből a valóságba menekülnek. Az őket üldöző Slaternek azonban szembe kell néznie a szomorú ténnyel, hogy néha a rosszak győzedelmeskednek. Ám Slatert nem olyan fából faragták, hogy egy kis valóság a kedvét szegje.

 

Förtelmes főnökök - Cool, március 5. vasárnap, 21h


Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

 

Pat Garrett és Billy, a kölyök - M2, március 5. vasárnap, 21.19h

1881-ben a régi Fort Sumner erőd falai között találkozik újra Billy, a Kölyök és Pat Garrett, akik egykor együtt járták a törvényen kívüliek útjait, az új idők azonban új helyzetet hoztak. Garrett figyelmezteti a Kölyköt, hogy néhány nap múlva seriffként fog visszatérni, és addigra tűnjön el az államból, különben kénytelen lesz elfogni. A Kölyök nem hallgat a szép szóra, így rács mögött végzi, de miközben már a bitófát állítják számára, sikerül kitörnie a börtönből. Billy féktelensége sokaknak szúrja a szemét a politikusok és a földbirtokosok között, ezért megbízzák Garrettet, hogy minden áron kerítse kézre az ifjú banditát, akár élve, akár holtan.

 

A burzsoázia diszkrét bája - Duna Tv, március 5. vasárnap, 22.20h

Luis Bunuel filmje szürrealisztikus látomások és álmok sorozata, az egész történet álomszerű, nem lehet tudni, hogy a valóságot látjuk-e, vagy csupán a történetet is csak álmodják a szereplők. Középpontjában a burzsoázia, a felső középosztály 6 tagja áll: Henri Senechal és felesége, Alice, a mirandai követ, Don Rafael és a hozzá tartozó lány, Florence, valamint egy másik házaspár, Thévenot és La Bonne. Oscar-díj (1973) díj: legjobb idegen nyelvű film, jelölés: legjobb eredeti forgatókönyv (Luis Bunuell és Jean-Claude Carriere) BAFTA-díj (1974) díj: legjobb színésznő (Stéphane Audran) díj: legjobb eredeti forgatókönyv (Luis Bunuel és Jean-Claude Carriere)

 

A fegyvertelen katona - Film+, március 5. vasárnap, 23h

A még kiskorú Desmond Doss (Andrew Garfield) egy tragikus helyzetben fegyvert fog erőszakoskodó apjára. Ebben a pillanatban születik meg a döntés, hogy soha többé nem vesz fegyvert a kezébe. Döntéséhez a végsőkig hű marad, melynek köszönhetően a katonaságnál rendszeres bántalmazás és megaláztatás éri. Végül parancsmegtagadás miatt hadbíróság elé kerül, ami fegyházzal végződne, ám menyasszonya értesíti Desmond veterán apját, aki egykori parancsnokához fordul segítségért. Lelkiismereti okokra hivatkozva végül felmentést kap, és katonaorvosként vetik be a második világháborúban. Desmond T. Doss amerikai katonaorvos lesz az amerikai történelem első embere, aki lövés leadása nélkül kapja meg a Becsületrendet.