Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Sok-sok jó filmmel lazíthatsz, és van +1 ötletünk is.

Palimadár - Prime, március 12. vasárnap, 18.45h

Az FBI tanúvédelmi programjában résztvevő, új identitását frissen felöltő Rick Jarmin kissé berezel, amikor régi szerelme, Marianne Graves felismeri egy benzinkútnál. Eközben a rosszfiú, akit a férfi tizenöt évvel korábban börtönbe juttatott, elindul, hogy bosszút álljon. Rick és Marianne csakhamar az országúton száguldva találják magukat. Gengszterek, zsaruk és még egy szerelmes állatorvosnő is üldözi a párost. Őrületes ámokfutás veszi kezdetét földön, vízen és levegőben, miközben az egykori szerelmesek között is egyre jobban szikrázik a levegő.

 

Dirty Dancing - Piszkos tánc - Paramount Network, március 12. vasárnap, 18.50h

1963 nyarán egy luxus nyaralóhelyen tölti vakációját Baby, a tizenhétéves táncos. Miután megismerkedik Johnnyval, a tánctanárral, egymásba szeretnek, ám Baby apja mindent megtesz, hogy tönkre tegye kettejük kapcsolatát.

 

40 éves szűz  - AMC, március 12. vasárnap, 20h

Andy egy műszaki áruház raktárvezetője, helyes pasi, jó munkatárs. Elégedett az életével. A lakása tele van akciófigurákkal és képregényekkel, bicajjal jár, mert nincs kocsija, és esténként, amikor épp nem videojátékkal múlatja az időt, ólomkatonákat festeget. Egyik nap a munkatársai, David, Jay és Cal pókerezni hívják. Az éjszaka végén kiderül, hogy Andy nem egyszerűen csak agglegény, de negyven éves korára még sohasem volt nővel. A kollégák rögvest elhatározzák, hogy segítenek neki elveszteni azt, amit immár négy évtized óta őrizget, a szüzességét. Az elvált Trish személyében hamarosan jelölt is akad.

 

Szólíts a neveden - Paramount Network, március 12. vasárnap, 21h

Az 1980-as évek Olaszországjában egy 17 éves fiú beleszeret az idősebb férfiba, aki az apja kutatásaiban segít.

 

Trója - Viasat3, március 12. vasárnap, 21h

Az ókori Hellászban az irodalom talán legismertebb szerelmespárja _ Parisz, Trója hercege (Orlando Bloom) és Helené, a spártai hercegnő (Diane Kruger) _ ártatlan találkozásából akkora háború robban ki, ami egy egész civilizáció végromlását fogja előidézni. Parisz elszereti és elrabolja Helenét férjétől, Meneláosz királytól (Brendan Gleeson), és ez nem maradhat megtorlás nélkül. És aki Meneláoszt sérti meg, az megsérti bátyját is, Mükéne hatalmas királyát, Agamemnónt (Brian Cox), aki azonnal hadba hívja a görög seregeket, hogy Trója ellen vonuljanak, visszaszerezzék Helenét és fivére becsületét. Agamemnónnak kapóra is jön ez az eset, hiszen végtelen kapzsiságában régóta feni a fogát Ilionra: ha elfoglalja Tróját, övé a teljes Égei-tenger, és megerősíti hatalmát máris óriási birodalma felett. Ilion, a fallal körülvett város, amit Priamosz király (Peter O'Toole) irányít és fia, a nagy Hektór herceg (Eric Bana) véd, olyan fellegvár, amit még soha egyetlen sereg sem tudott bevenni. Hogy Trója győz, vagy elbukik, az egyetlen ember döntésén múlik: sikerül-e megnyerni a háborúnak Akhilleuszt (Brad Pitt), az ókor leghatalmasabb és legtekintélyesebb hadvezérét? Akhilleusz öntörvényű, lázadó és a szóbeszéd szerint sebezhetetlen, nem hódol be senkinek és semminek, csak saját dicsőségéért harcol. Az örök hírnév iránti csillapíthatatlan étvágya veszi rá, hogy Trója alá vonuljon Agamemnón zászlaja alatt _ de végül a szerelem lesz az, ami meghatározza sorsát. Két civilizáció fog összecsapni a becsületért és a hatalomért. Ezrek fognak elesni a dicsőségért vívott harcban. És egy egész nép fog eltűnni a föld színéről _ a szerelemért.

 

Förtelmes főnökök 2. - Cool, március 12. vasárnap, 21h

Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day), a három jó barát végleg a maga ura akar lenni. Magánvállalkozásba kezdenek, ám a főnöktelenség örömei nem sokáig tartanak. Bert Hanson (Christoph Waltz), a ravasz befektető tönkreteszi őket, és ők a befektető fiának, Rexnek (Chris Pine) az elrablásával próbálják megoldani a helyzetet. Azzal azonban nem számolnak, hogy az emberrablásra teljesen alkalmatlanok, a barátaik segítsége csak tovább ront a helyzetükön, és Dale bekavaró, pajkos exfőnöke, Julia (Jennifer Aniston) se mozdítja előre az ügyet.

 

A zsarnok szíve, avagy Boccaccio Magyarországon - ATV Spirit, március 12. vasárnap, 21h

"A csepűrágónak csak akkor van sikere, csak akkor ismerik el, ha nem az igazat mondja" - kesereg a bolognai színész, Filippo magyar barátjának, az ifjú Guthy Gáspárnak, akit társulatával együtt elkísért abba a magyar főúri udvarba, ahol az Itáliából hazahívott Gáspárt - mint az ősi család utolsó férfitagját - királlyá akarják koronázni. Gáspár számára a hazai környezet nyomasztóan idegen. Egyre értetlenebbül áll a furcsán feltárulkozó dolgok előtt. Nagybátyja, Károly bitorolja apja helyét, akinek haláláról különböző történeteket mondanak el az ifjúnak. Anyját is titokzatosság veszi körül. Nem találkozhat vele, mert súlyos beteg. Ugyanakkor azt suttogják, fiatal nőket áldoztat fel, hogy a vérükben fürödve fiatal és kívánatos maradjon Károly számára. Filippo minduntalan figyelmezteti Gáspárt, ne higgyen a látottaknak és a hallottaknak. Gáspár egyre jobban belegabalyodik az igazság-hazugság szövevényébe, és egyre többet kérdez. Lassan ráébred, miféle zsarnoki mechanizmus áldozata lett...

 

James Bond: Halj meg máskor - SuperTV2, március 12. vasárnap, 21h

A brit titkosszolgálat ügynöke, a 007-es James Bond (Pierce Brosnan) egy Észak-Koreai küldetés során fogságba esik. Az ezt követő 14 hónapos vallatás és kínzás után nem sikerül megtörni őt, amikor is egy csere egyességen belül szabadon engedik a hosszú gyötrelmek után. Az MI6-nél viszont úgy gondolják sikerült őt megtörniük és visszavonják a dupla nullás státuszát. Mr. Bond hiába próbálja meggyőzni M-et (Judi Dench), hogy egy nyugati kapcsolat árulta el a kilétét az Északiaknak, és hogy engedje megoldani ezt a lezáratlan ügyet. M hajthatatlan. Így nincs más választása Mr. Bond-nak, megszökik és a saját szakállára kezdi meg a nyomozást, ami során segítségére lesz egy titokzatos és gyönyörű amerikai ügynök is, Jinx (Halle Barry) személyében is. Akivel egy nyomot követve jutnak el, Gustav Graves-hez (Toby Stephens), az elviekben feddhetetlen "gyémánt királyhoz".

 

Ida regénye - Duna Tv, március 12. vasárnap, 21h

Az 1900-as évek elején Ó Ida _ a tizennyolc éves, fiatal lány, aki hosszú évek óta az apácáknál nevelkedett _ hazatér apja házába. Ó Péter azonban nem örül a lányának, mert épp nősülni készül, ezért minél előbb férjhez akarja őt adni. Felad egy apróhirdetést, amiben nagy hozomány ígéretével csábítgatja a kérőket. A hirdetésre jelentkezik egy fiatal festő, Balogh Csaba, aki a családja birtokát próbálja megmenteni a hozománnyal. A fiatalok kényszerből összeházasodnak, de nem is titkolhatnák jobban egymás iránt érzett ellenszenvüket. Ida megveti Csabát, amiért pénzért nősül, miközben _ úgy hiszi _ másba szerelmes, Csaba pedig úgy véli, a felesége nem lehet tisztességes nő, ha hirdetés útján kellett férjhez adni. A kényszerű együttélés azonban szép lassan egyre közelebb hozza egymáshoz az ifjú házasokat. Először megtanulják elfogadni, majd tisztelni egymást, és szép lassan a szerelem is kivirágzik. Gárdonyi Géza romantikus történetét a sikeres rendezőnő, Goda Krisztina (Buék, Csak szex és más semmi, Szabadság, szerelem) vitta filmre. A forgatókönyvben alkotótársa Divinyi Réka (Csak szex, és..., Valami Amerika 2, 3, Pappa pia, BUÉK, Csak színházs és más semmi) volt. A filmet Balázs István Balázs fényképezte. A főbb szerepeket Mentes Júlia, Rohonyi Barnabás, Hevér Gábor, Stefanovics Angéla és Mészáros Béla játszák.

 

District 9 - Filmcafe, március 12. vasárnap, 21.50h

Lassan már 28 éve, hogy az idegenek űrhajója Dél-Afrikába érkezett. Alig vártuk, hogy a földönkívüliek végre kapcsolatba lépjenek velünk, de a találkozást nem ilyennek képzeltük. A két faj között elmérgesedett a helyzet. Az állam és az MNU ideiglenes szállásokon látta vendégül őket, ami mára már emberek elől elzárt terület, mely egy élhetetlen szeméttelepre hasonlít. Az idegenek lassan olyanokká váltak, mint az állatok. Már nem akarjuk, hogy itt legyenek. Miért nem mennek el? Miért nem arra fordítja az állam a pénzünket, hogy végre kitessékelje őket az űrbe? Polgárháború fenyeget. Az MNU át akarja telepíteni a tiltott zónában élő lényeket egy másik, városon kívüli területre. Ekkor elszabadul a pokol.

 

A vágy titokzatos tárgya - Duna Tv, március 12. vasárnap, 22.35h

Luis Bunuel utolsó filmjében, Mathieu és szolgálója, Conchita történetében azt mutatja meg, hogy a modern társadalomban a szerelem már korántsem szabad emberek egyenlő viszonyaként jelenik meg, hanem erőszakos birtoklásvággyá torzult. A történet hőse egy ötvenes, dúsgazdag nagypolgár, aki eszeveszetten beleszeret a szobalányába, s meg akarja vásárolni. Amikor ez nem sikerül, követni kezdi, sőt üldözni, kutatni álmainak titokzatos tárgyát. A lányt fürkésző megszállottsága olykor irtózatosan megalázó helyzetekbe sodorja.

 

Flashdance - Prime, március 12. vasárnap, 23h

Alex, a nappal hegesztőmunkásként dolgozó fiatal lány esténként táncosnőként lép fel egy bárban. Az minden vágya, hogy egy nap balett-táncosnő lehessen. Érvényesüléséhez azonban csak tehetségét és tánctudását hajlandó latba vetni, a szépségével járó támogatást _ csakúgy, mint minden más protekciót _ élből visszautasítja…

 

Élősködők - Paramount Network, március 12. vasárnap, 00.00h

Kapzsiság és osztályellenesség veszélyezteti az újonnan alakult szimbiotikus kapcsolatot a gazdag Park család és a nélkülöző Kim klán között.

+1

Vasárnap hajnalban a Disney+ élőben közvetíti az Oscar-díjátadót. A vörös szőnyeges bevonulás magyar idő szerint 23.30-kor kezdődik, a Gála hajnali 1 órakor.