Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Csípem a családod - Viasat2, április 16. vasárnap, 18.05h

David és Paige Ostroff, valamint Terry és Cathy Walling a legjobb barátok és szomszédok. A két házaspár New Jersey külvárosában, Orange Drive-ban él. A kényelmes életük azonban felbolydul, amikor öt esztendei távollét után Ostroffék lánya, Nina hazatér. A tékozló csemete szakított a vőlegényével. Ahelyett, hogy a szomszédék fia, Toby érdekelné, a lány figyelmét a szülők legjobb barátja, David kelti fel. Mindez nem marad következmények nélkül, különösen Nina gyermekkori barátnője, Vanessa Walling érzelmeit kavarja fel.

 

Barátság extrákkal - Cool, április 16. vasárnap, 18.30h

Dylan (Justin Timberlake) nagymenő szerkesztő Los Angelesben, Jamie (Mila Kunis) fejvadász New York-ban. Mindketten fiatalok, sikeresek, de szerencsétlenek a szerelemben, miközben családi gondokkal küszködnek. Egy jó munka ígéretével Jamie New York-ba csábítja Dylant, sőt, a munkáltató mellett maga is rákattan a srácra. Az érzés kölcsönös, ám mindketten félnek egy újabb csalódástól. Ezért megállapodnak, hogy a kapcsolatuk szerelemtől és más kötöttségektől mentes, pusztán szexuális célzatú lesz. De más dolog ígérni, és más betartani valamait.

 

Moonfall - RTL, április 16. vasárnap, 19h

Az emberiséget a teljes kipusztulás fenyegeti, amikor a Hold letér a pályájáról és a Földet veszi célba. A mindent elborító káoszban a NASA vezetője, Jo Fowler (Halle Berry) megkísérli a lehetetlent a kiégett űrhajós, Brian Harper (Patrick Wilson) és az amatőr tudós, K. C. Housman (John Bradley) segítségével, akik azt állítják, hogy a Hold egy megastruktúra, amit mesterséges intelligencia hozott létre, és egy törpecsillagból nyeri az energiáját. A reménytelen küldetés során kiderül, hogy mint minden megtervezett rendszernek, ennek is van gyenge pontja. És bár az emberiség a gigászok csatájában csak egy sodródó porszem, ha ez a porszem megfelelő helyre jut, akár leállíthatja az egész folyamatot. Elméletben a terv beválhat, ám arra egyikük sincs felkészülve, ami a Holdon vár rájuk.

 

Rambo 2. - Mozi+, április 16. vasárnap, 19.10h

Egykori főnöke, Samuel Trautman, azzal keresi fel a börtönbüntetését töltő Rambo-t, hogy utazzon Kambodzsába és derítse ki, hogy vajon vannak-e ott amerikai hadifoglyok. Rambo-nak bizonyítékot kell szereznie, mégpedig úgy, hogy fényképeket készít a fogva tartottakról. Rambo vállalja a veszélyes feladatot, mivel úgy érzi, nincs vesztenivalója. Arra azonban nem gondol, hogy az amerikai hadsereg bizonyos tisztjeinek nem érdeke, hogy kiderüljön az igazság és, hogy ezek a tisztek bármit megtesznek annak érdekében, hogy Rambo küldetése ne járjon sikerrel…

 

Pofa be! - Film Mánia, április 16. vasárnap, 19.15h

Miután Ruby (Jean Reno), a filozófikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentinnak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad.

 

Ismeri a szandi mandit? - Magyar Mozi Tv, április 16. vasárnap, 19.20h

A középiskolás Juli egy vegyi üzembe megy nyári gyakorlatra, ahol aztán megtudhatja, hogy miért is nem működik a működő szocializmus.

 

Most már elég! - Filmcafe, április 16. vasárnap, 20h

Minden csodálatosan alakul Slim életében. Megismerkedik a jóképű Mitch-el, és esküvőjük után nem sokkal megszületik kislányuk is. A tökéletes boldogság azonban szertefoszlik, mikor Slim megismeri férje rejtett, sötét oldalát. A brutális férj a veréstől sem riad vissza, hogy sakkban tartsa feleségét. Az egyetlen kiút a szökés a pokollá vált családi fészekből. Mitch azonban ördögi módon a nyomukra bukkan, pénze és befolyásos barátai segítségével mindenhol fenyegeti őket. Anya és lánya már sehol sincsen biztonságban. Slimnek nincs más választása: a menekülés helyett fel kell vennie a harcot. Megkezdődik a küzdelem életre, halálra.

 

Sakáltanya - Cool, április 16. vasárnap, 20.50h

Violet (Piper Perabo) arról álmodik, hogy sztár lesz. Gitárral a kézben, saját dalait énekelve szeretne a reflektorfénybe kerülni, így New Yorkba költözik. Ám nem kapkodnak érte, ezért munkát vállal egy kocsmában, amelyben öt lány dolgozik. Lassacskán rájön, hogy a Sakáltanyán megtalálta azt, amit keresett. Ez a kocsma ugyanis különleges hely: itt csak nők dolgoznak, a vendégek természetesen csak férfiak, akik azért jönnek, hogy a lányok magánszámaira tomboljanak, megfeledkezve a világról, miközben dübörög a zene. Öt gyönyörű lány: New York a lábaik előtt hever, és ők nem haboznak elvenni azt, amit megkívánnak.

 

Harcban élve - RTL HÁROM, április 16. vasárnap, 21h

Phil Broker (Jason Statham) exügynök lányával új életet akar kezdeni egy kisvárosban. Hamarosan azonban összetűzésbe kerül a helyi bandával, melynek Gator (James Franco), a drogbáró a vezetője. Amikor Gator rájön, ki is valójában Broker, életre-halálra szóló hajtóvadászatot indít ellene. Broker egyetlen esélye, hogy megvédje lányát és a város lakóit, ha fegyvert ragadva kíméletlenül leszámol a bűnözőkkel.

 

Franciska vasárnapjai - Magyar Mozi Tv, április 16. vasárnap, 21h

Franciska a negyvenes években cselédlány valahol vidéken. Beleszeret egy nős emberbe, a szomszéd Lajosba. Hétvégén a férfi motorozni viszi. Aztán jön a háború, a gazdáékat és Lajost lágerbe és munkaszolgálatra hurcolják. A háború után Franciska Pestre megy és rendőrnek áll, hogy "valaki" legyen. Egy szép napon visszatér hozzá Lajos. Franciskának ettől kezdve két élete van: hétköznap a lágerben szobaparancsnok, vasárnapjait azonban Lajossal tölti.

 

Saul fia - Duna Tv, április 16. vasárnap, 21h

1944, Auschwitz-Birkenau. A náci koncentrációs táborban folyik a foglyok megsemmisítése. A halálra szántakat előbb elgázosítják, majd elégetik. A foglyokból álló Sonderkommando tereli be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, viszi át a holttesteket a krematóriumokba, takarítja ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállítja ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai és lelki nyomás miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesülnek, a többi táborlakótól elkülönítve laknak, de mint a "titkok őrzőit", néhány hónap után kivégezik őket. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket. Nemes Jeles László filmrendező első nagyjátékfilmje hatalmas sikert aratott. 2015-ben négy díjat nyert a Cannes Nemzetközi Filmfesztiválon, utána megnyerte a Golden Globes-ot, a Bafta-díját, majd legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscar-díjat is. Több mint 60 nemzetközi díjat kapott a világ különböző filmfesztiváljain.

 

Terhes társaság - Film+, április 16. vasárnap, 21h

Peter Highman (Robert Downey Jr.) mielőbb haza akar érni, hogy a felesége mellett lehessen a szülésnél. Atlantából repülne haza Los Angelesbe, ám a sors nem akármilyen megpróbáltatások elé állítja. Beleütközik Ethan Tremblaybe (Zach Galifianakis), akinek túl nagy szíve és túl kicsi IQ-ja van. Zajos párosukat nemcsak leszedik a gépről, de letiltják őket az összes járatról. Ez persze nem jelent gondot Ethan számára, aki felajánlja, hogy elviszi Petert autón Los Angelesbe. Az idő sürget, és Peter rááll a dologra, nem sejtve, milyen eszelős kalandok várnak rá.

 

Keresd a nőt! - TV2 Comedy, április 16. vasárnap, 21h

A filmben Ted a suli legjobb nőjével, Maryvel fog a szalagavatón feszíteni. Hát feszíteni ugyan feszít, de egész mást és egész máshol: a nagy napon ugyanis Ted sikeresen becsípi összes férfiúi ékességét a nadrágja cipzárjába. Ez természetesen a lányos háznál történik, az egész família szeme láttára. Eltelik 13 év, mire Ted rájön, hogy egyetlen nőt szeretett egész életében, Maryt, akinek a sajnálatos események óta nyomát vesztette. Felbérel tehát egy másodosztályú bájgúnárt, aki magándetektívnek mondja magát, hogy derítse ki, hol él és mit csinál most a gyönyörű Mary. A detektív nemcsak megtalálja a lányt, de azonnal bele is szeret. Ezzel azonban nincs egyedül: az ellenállhatatlan Marynek egész kis rajongótábora van, amelyhez hamarosan Ted is csatlakozik.

 

A ruhakészítő - Prime, április 16. vasárnap, 21h

Egy gyönyörű nő visszatér ausztráliai szülővárosába, ahol varrógépével és egyedi gyártású ruháival megreformálja a vidéki helység asszonyainak öltözködését. Eközben azonban édes bosszút áll mindazokon, akik korábban ártottak neki. Rosalie Ham bestseller regénye alapján.

 

Nanny McPhee – A varázsdada - Moziverzum, április 16. vasárnap, 21h

Amikor Nanny McPhee felbukkan a Brown-házban, a hét gyerek, akik alig egy esztendeje veszítették el az édesanyjukat, azonnal ellenséget látnak benne. Nem elég, hogy rusnya, azt gondolják róla, hogy gonosz, sőt, lehet, hogy egyenesen egy boszorkány. Nanny McPhee egy szörnyű, ijesztő nevelőnő. Ám hiába akarnak borsot törni az orra alá, hogy ugyanúgy elűzzék őt is, mint azt tették az előző tizenhét dada esetében, a varázserejével szemben tehetetlenek. Majd minden kezd megváltozni, és a házban egyszer csak minden úgy történik, ahogy Nanny McPhee szeretné...

 

Pókfoci - ATV Spirit, április 16. vasárnap, 21h

Az új lakótelepi szakközépiskola névadó ünnepséget tart, ezzel kiváltja a felettes szervek érdeklődését. Az igazgató jutalmat oszt és kap. A diákokkal felmérő dolgozatot íratnak, amely azonban meglehetősen rosszul sikerül, mert a sok társadalmi munka a tanárok és a diákok idejét egyaránt elvonja a munkától. A hatalmaskodó igazgató különféle manipulációkkal próbálja elterelni a figyelmet a felmérés lesújtó eredményéről, és ebben a meghunyászkodó tanárok is támogatják. Különösen az újító szellemű tornatanár "találmánya", a szűk tornateremre szabott pókfoci arat nagy sikert.

 

Én, Tonya - TV4, április 16. vasárnap, 21h

Tonya Harding bulvártörténete a kilencvenes évek amerikai médiaeseményeinek egyik legnagyobb port kavart sztorija volt. A tehetséges fiatal műkorcsolyázó karrierje ragyogóan ívelt felfelé, amelyben a sportoló elszántsága mellett elvitathatatlan része volt a nem éppen finomkodó nevelési és edzői módszereket alkalmazó szabad szájú anyjának. Aztán Tonya egy nap megismerkedett egy férfival, s az élete innentől meredeken más irányt vett. Például egy, legnagyobb riválisa elleni merényletig. Tonya egyszeriben a legnagyobb közellenséggé vált, pedig lehet, hogy ő is csak egy áldozat volt, neveltetése és ex-pasija áldozata. Az Én, Tonya az események szatirikus feldolgozása. Vagy lehet, hogy az élet ennyire abszurd fordulatokra volt képes?

 

Jób lázadása - M5, április 16. vasárnap, 21h

Jób és felesége, Róza egy Tisza menti faluban él, tehetős parasztgazdaként. Az idősödő zsidó házaspár, miután már hét gyermekét eltemette, a közeli városka árvaházából örökbe fogad egy szőke, keresztény kisfiút. Lackóra szeretnék hagyni majd mindazt, amit hitben, emberségben és anyagi javakban egész életükön át gyűjtöttek, és ő a reménység, aki az eljövendő megváltás fejében kivárhatja a Messiást. 1943-at írunk, és Jób már sejti a szomorú véget. Egy évük van még, hogy mindenre megtanítsák Lackót, ami számukra fontos, és biztosítsák a jövőjét... Zenthe Ferenc Jób megformálásáért megkapta a Magyar Filmkritikusok Díját, Gyöngyössy Imre és Kabay Barna megrendítő, lírai filmjét pedig Oscar-díjra jelölték, San Remóban nagydíjjal jutalmazták, s Cannesban elnyerte az Ökumenikus Zsűri Díját.

 

Chappie - Viasat6, április 16. vasárnap, 21h

A közeli jövőben a rendőrség robotokkal próbál úrrá lenni a bűnözésen. Ám a tervező Wilson többet szeretne, célja a mesterséges intelligencia megteremtése. Főnöke utasítása ellenére megalkotja álmát, amit egy leselejtezett robotba ültet be.

 

Jeges pokol - TV2, április 16. vasárnap, 21.05h

Egy távoli gyémántbánya beomlik Kanada messzi északi részén. A jeges terepre specializálódott sofőr társaival nekiindul a lehetetlen küldetésnek a fagyott óceánon át, dacolva olvadó jéggel, viharral, hogy kimentse a csapdába esett bányászokat. Neki és társainak még fogalma sincs, milyen elképzelhetetlen veszély leselkedik rá.

 

A specialista - RTL, április 16. vasárnap, 21.45h

Bosszúvágytól hajtott, titokzatos és rendkívül vonzó nő (Sharone Stone) keresi meg a visszavonult bombagyárost, Ray Quicket (Sylvester Stallone). A férfi nem tud ellenállni a vonzerőnek és fogadalma ellenére segít a nő szüleit egykor meggyilkoló bűnösökkel való leszámolásában. A kétszemélyes ítéletvégrehajtó brigád módszeresen robbantja fel egymás után a felelősöket. A kiszemelt áldozatok azonban nem nézik tétlenül az eseményeket és Ray egykori CIA-és munkatársát, Ned Trentet (James Woods) bízzák meg az ismeretlen ellenség felderítésével és likvidálásával.

 

A nagy dobás - Viasat3, április 16. vasárnap, 22.45h

Amikor négy kívülálló észrevette azt, amit a nagy bankok, a média és a kormány nem akart észrevenni _ a gazdaság globális összeomlását -, támadt egy ötletük: A nagy dobás. Bátor befektetésük a modern pénzügyi világ sötét bugyraiba viszi őket, ahol meg kell kérdőjelezniük mindenkit és mindent.