Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Mi kell a nőnek? - AMC, május 21. vasárnap, 17.35h

Az igazi macsót nemcsak a nők imádják, a férfiak is felnéznek rá. Nick Marshall (Mel Gibson) a világ császára. Hogy mi jár a nők fejében, miközben ő elcsavarja őket, egy csöppet sem érdekli. Míg be nem üt a mennykő! Marshall túlél egy áramütéssel kombinált villámcsapást és a baleset különös következményeként meghallja a nők gondolatát. A kezdeti kétségbeesés után hamar rájön, milyen jókor jön az extra-segítség, hiszen új főnököt kap a rámenős Darcy (Helen Hunt) személyében.

 

Roald Dahl: Boszorkányok - Cool, május 21. vasárnap, 18.50h

Az árván maradt Hero bűbájos nagymamájához (Olivia Spencer) költözik, aki őszintén hisz a boszorkányokban amióta barátnőjét egy banya elvarázsolta. Hero csak rémisztő mesének képzeli az egészet, ám amikor a luxus szálloda báltermében szemtanúja lesz a boszorkányok összejövetelének, megretten. Menekülni azonban nincs ideje, mert a Főbanya (Anne Hathaway) egérré változtatja, ahogy minden gyereket, aki az útjába kerül. Az egérré változott Hero két barátjával és a nagyival elhatározzák, hogy megfékezik a boszorkányokat, akik aljas tervet szőnek.

 

Hölgyválasz - Prime, május 21. vasárnap, 18.55h

John Clark chicagói ügyvéd élete csaknem tökéletes. És mégis mintha elrohanna mellette az élet, a családját is alig látja. Egyik nap John hazafelé tartva a vonatablakon át a gyönyörű Paulinára lesz figyelmes, aki a lerobbant Miss Mitzi's stúdióból bámul rá. A pillantás szinte kísérti a férfit, mígnem egyszer bemegy a stúdióba, ahol beiratkozik a tánctanfolyam kezdő csoportjába. John számára újra kezdődik az élet.

 

Megáll az idő - Magyar Mozi Tv, május 21. vasárnap, 19h

1963. Köves Dini az anyjával és a bátyjával él, apja 56-ban disszidált. Egy nap beálít hozzájuk Bodor, apjuk barátja, egyenesen a börtönből. Egészen másképp beszél, mint a tanárok a gimnáziumban. A szép Szukics Magda megüzeni, hogy szerelmes Dinibe. Pierre, az alsósok bálványa lázadást robbant ki az iskolában.

 

Jurassic Park - SuperTV2, május 21. vasárnap, 21h

Michael Crichton regénye alapján! A Costa Rica nyugati partjainál fekvő dzsungelszigeten évek óta nagyszabású terv előkészületei folynak. John Hammond amerikai milliárdos a világ legkiválóbb genetikusai segítségével valóra váltja élete nagy álmát: borostyánba zárt dinoszaurusz vérből, génsebészeti eljárással újraalkotja a jura-korban élt őslényeket, s őslényparkot rendez be a szigeten. A park tervezői áttörhetetlen biztonsági rendszert dolgoztak ki a majdani látogatók védelmére. Arra azonban nem számítottak, hogy egy pénzéhes számítógépes szakemberük a konkurencia megbízásából kikapcsolja a rendszert. Az őslények elszabadulnak, s kiderül, hogy sokkal gyorsabbak, intelligensebbek és veszélyesebbek, mint ahogy azt a park megalkotói gondolták...

 

Itt a vége - TV2 Comedy, május 21. vasárnap, 21h

Filmesek sokféleképpen elképzelték már a világvégét, és nem tudjuk, melyiküknek lesz igaza. Lehet, hogy borzasztó légi csaták, vérfagyasztó hóviharok vagy kegyetlen ősállatok kísérik majd utolsó útjára a Földet. De mostantól van egy vidámabb változat is. Egy híres hollywoodi színész, akit James Francónak hívnak bulit szervez. A vendéglistán természetesen csupa híresség, sztár és jól ismert partiarc szerepel. Ám a gyönyörű Los Angeles-i villa hamarosan megtelik félelemmel. A világ sajnos pont a buli közben ér látványos véget, a vendégek pedig mind másképpen reagálnak a hírnevükre fittyet hányó, feltartóztathatatlanul közelgő katasztrófára.

 

Pánik - Magyar Mozi Tv, május 21. vasárnap, 21h

Harminc éves korára Zsuzsi mindent elért, amire csak nő vágyhat: jól fizető állása, szép autója, saját lakása van, és fülig szerelmes a barátjába. Aztán egy szép napon kiderül, hogy pánikbetegsége van. Amikor a szerelme is elhagyja, Zsuzsi önként bevonul a Pánik Klinikára. Itt a terapeuta Dr. Berger Berta veszi kezelésbe. Úgy tűnik, hogy a klinika falain túl sem mindenki teljesen normális. Zsuzsi anyja, Elli és barátnője, Ilona leküzdhetetlen vásárlási- és kalandlázban ég, Ilona lánya betegesen félti a kisgyermekét, Zsuzsi öccse pedig szeretne az anyján segíteni. Vajon sikerül-e Zsuzsinak talpra állni, egyenesbe hozni saját és környezete életét?

 

Az ügynökség - AXN, május 21. vasárnap, 21h

Edward Wilson céltudatos fiatalember, aki hazájáért, az Egyesült Államokért mindenre képes. Ambiciózus hozzáállása segíti abban, hogy munkát kapjon a II. világháború elején megalakuló hírszerző csoportban. Wilson egyike lesz azoknak, akik létrehozzák a világ legbefolyásosabb kémszervezetét, a CIA-t, és a hidegháború éveiben maga is aktív formálója lesz a kibontakozó fegyveres konfliktusoknak. Miközben látszólag szürke hivatalnokként éli mindennapjait, ifjúkori idealizmusát apránként teljesen felemészti a hírszerzés látszatvilága, amelyben mindenki titkokat őriz, és senkiben sem lehet megbízni. A kubai Disznó-öbölben végrehajtott amerikai invázió után nyilvánvalóvá válik, hogy valaki elárulta a partraszállás tervezett helyét a szovjeteknek. A besúgó utáni kutatás során Wilsonnak élete minden fontos személyes kapcsolatát próbára kell tennie.

 

Spirál - Duna Tv, május 21. vasárnap, 21.05h

Bence titokzatos módon eltűnt édesapja horgásztanyáján rendezi be életét. Elszigetelt világ ez, távol a várostól, még a térerővel is probléma van. A férfi az évszakok körforgását követve gondozza a a horgásztavat, miközben két nő, Janka és Nóra baljós története is a helyhez és Bencéhez kapcsolódik. Felszín alatt lappangó titkok, melyek több generációt is kísértenek. Felméri Cecília rendezőnő első nagyjátékfilmje különös hangulatú alkotás. A film főszereplői az Európai filmdíjas Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrace román színész és Kis Diána Magdolna.

 

Delicatessen - Duna Tv, május 21. vasárnap, 22.50h

A film valahol Európában, a sötét és kísérteties jövőben játszódik. A "régi" világ és civilizáció törvényei már nem érvényesek. Az élethez szükséges alapvető feltételek, köztük a legfontosabb, az élelem, állandó hiánycikknek számít. Egy bérház lakóinak élete Clapettől, az épület és a hentesbolt tulajdonosától függ. A szomszédoknak van egy közös titkuk: az új albérlőket darált húsként szokták érétkesíteni a hentes boltban. Egy nap Louison, a fiatal fiú, munkára jelentkezik Clapetnél. A "friss húst", aki nem is sejti szörnyű sorsát, felveszik. A kegyetlen tulajdonos lánya, Julia, beleszeret a fiúba, és megmentése érdekében felveszi a kapcsolatot a vegetáriánus ellenállási mozgalommal. Közeledik a végső összecsapás az embertelen Clapettel.

 

A nő - Paramount Network, május 21. vasárnap, 22.55h

Egy magányos író furcsa kapcsolatot alakít ki a külön az ő igényeihez tervezett operációs rendszerrel.

 

Véres gyémánt - Film+, május 21. vasárnap, 23h

Solomon (Djimon Hounsou), akit elválasztanak a családjától, és arra kényszerítenek, hogy a gyémántmezőkön dolgozzon, egy nap különleges drágakövet talál, amit élete kockáztatásával elrejt, hogy az érte kapott pénzzel megmentse a családját. Archer (Leonardo DiCaprio), az exzsoldos tudomást szerez a kincsről, és Mady Bowen (Jennifer Connelly) újságírónő közvetítésével Solomon mellé szegődik abban a reményben, hogy a kincs sikeres értékesítésével ő is jól jár, és végre elhagyhatja Afrikát. A két ember sorsa végzetesen összefonódik az életveszélyes vállalkozás során.

 

Indián - M2, május 21. vasárnap, 23.15h

A szocializmus évtizedeiben Kelet-Közép Európában számos gyerek szeretett volna indián lenni. A jugoszláv és kelet-német westernfilmek, amerikai regények voltak az fantáziálások forrásai. Az 1970-es évek közepén, valahol egy úttörőtáborban hősünk, a tizenéves Galambos is a (vad)Nyugatról ábrándozik. Miközben keresi helyét a beszűkült világban, szembesül azzal, hogy sem a kor, sem a körötte levő emberek nem támogatják az álmodozókat. Galambosnak fel kell nőnie.

 

Időről időre - Prime, május 21. vasárnap, 23.25h

21 éves korában Tim Lake rájön, hogy képes az időutazásra...Egy újabb gyászos szilveszteri buli után Tim apja közli a fiával, hogy a család férfitagjai mindig is képesek voltak utazni az időben. Tim nem írhatja át a történelmet, de változtathat azon, ami a saját életében történt és történni fog. Így hát úgy dönt, jobbá teszi a világot...azzal, hogy szerez egy barátnőt. Sajnos kiderül, hogy ez nem is olyan könnyű, mint hinnénk. Tim Londonba költözik a tengerparti Cornwall-ból, hogy ügyvédnek tanuljon, és végre megismerkedik a gyönyörű, de bizonytalan Mary-vel. Egymásba szeretnek, aztán az időutazás miatt nem is találkoztak, aztán először találkoznak újra... és újra... de végül, sok agyafúrt időutazás után Tim elnyeri a lány szívét. Hősünk ezután arra használja képességét, hogy létrehozza a tökéletes lánykérést, hogy megmenekítse esküvőjét minden idők legrosszabb násznagyi beszédjétől, hogy megmentse barátját egy szakmai katasztrófától, és hogy terhes feleségét időben a kórházba juttassa a hatalmas közlekedési dugó ellenére is. Ám ahogy az élete halad a nem megszokott medrében, Tim ráébred, hogy sajátos képessége nem mentheti meg őt azoktól a bánatoktól, amelyekben minden családnak része van. Az időutazásnak vannak határai, és veszélyes is lehet...