Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Harry Potter és az azkabani fogoly - Cool, június 11. vasárnap, 18.10h

Harry ráveszi magát, hogy még egy nyarat rémes rokonainál töltsön. Minden igyekezetével megpróbál nyugton maradni, de csak addig bírja visszafogni magát, míg meg nem érkezik látogatóba Vernon bácsi erőszakos testvére, Marge néni. Az idős hölgy ezúttal még a korábbiaknál is jobban az idegeire megy, ezért a varázslópalánta "véletlenül" gigantikus lufivá változtatja. A varázstalan világban alkalmazott tiltott mágia büntetéssel fenyegeti Harryt, aki bár nincs hová mennie, éjszaka elmenekül otthonról. Nem jut túl messzire: hamarosan érte jön a Kóbor Grimbusz, amely a Foltozott Üst fogadóba repíti, egyenesen Cornelius Caramel mágiaügyi miniszter színe elé. Furcsa módon a büntetés elmarad és kiderül, hogy Caramel azért nem csapta ki az iskolából, mert egy veszélyes és titokzatos varázsló, Sirius Black megszökött az Azkaban börtönből, és valószínűleg Harryt keresi. A fiú csak egyetlen helyen érezheti biztonságban magát: Roxfortban.

 

Jól áll neki a halál - Filmcafe, június 11. vasárnap, 20h

Madeline nem volt nagy színésznő, az évek során több ráncot szerzett, mint nagy szerepet. Helen, Madeline barátnője volt mindaddig, míg vőlegénye át nem pártolt Madeline-hoz. Helen bánatában megduplázta súlyát. Filmünk harmadik főszereplője Ernest, aki egy jónevű plasztikai sebész. A két barátnő az évek során mindent megosztottak egymással: barátságot, irigységet, féltékenységet, gyűlöletet és most Ernestet is! Ők hárman osztoznak a legnagyobb titkon, amely örökre megváltoztatja életüket és halálukat.

 

Brian élete - AMC, június 11. vasárnap, 20h

A Monthy Python csoport tagjai ezúttal visszavisznek minket a bibliai időkbe. Júdeában vagyunk, ott és akkor, amikor Jézus született. Vele szinte egy időben és egészen a közelében megszületik egy másik gyermek is, Brian. Róla a napkeleti bölcsek tévedésből azt hiszik, hogy ő a megváltó. Brian élete ettől a perctől kezdve tévedések és félreértések sorozata. Júdea ekkoriban forrong: zsidók harcolnak a szabadságért, a rómaiak és egymás ellen is. Brian közelebbi kapcsolatba kerül az egyik elvakult, ám annál ambiciózusabb lázadó csapattal, méghozzá Judith, a szépséges, ám elhivatottan feminista forradalmárlány révén. Brian, hogy rátermettségét bebizonyítsa, Róma ellenes jelszavakat pingál Pilátus palotájának falára. A forradalmi tett végrehajtása közben azonban egy római katona rajtakapja, kijavítja a helyesírási hibákat, és arra kényszeríti, hogy százszor leírja a helyes mondatokat. A forradalmároknak annyira imponál Brian elszántsága, hogy soraikba fogadják és bevonják legközelebbi akciójukba. Az a tervük, hogy elrabolják Pilátus feleségét. Ám ez a nagyszabású plánum egy másik csapatnak is az eszébe jut. A két csoport egymást akadályozva először csak heves szópárbajt vív egymással, majd a csodálkozástól elámult rómaiak szeme láttára végez egymással. Brian az egyedüli túlélő, őt azonban a rómaiak elfogják. Nem ő lenne azonban, ha nem tudna megszökni a fogságból. Innentől kezdve azonban szinte pokol az élete, hívők egyre népesebb csoportja követi minden lépését. Követői meg vannak győződve arról, hogy ő az oly régen várt Messiás. Szinte megváltás, amikor a rómaiak újból elfogják. Ám Pilátus most már arra készül, hogy keresztre feszíti őt...

 

Anyád napja - RTL, június 11. vasárnap, 20.15h

Charlotte (Jennifer Lopez) végre megtalálta álmai férfiját. Vele együtt viszont megkapta rémálmai anyósát, Violát (Jane Fonda) is, aki a televízió primadonnája volt míg a közelmúltban ki nem rúgták. Viola most attól retteg, hogy hamarosan elveszti a fiát, ahogy elvesztette imádott munkáját is. Elhatározza hát, hogy a világ legrosszabb anyósává alakulva örökre elijeszti Kevin újdonsült menyasszonyát. Charlie nem esik kétségbe, és úgy dönt, felveszi az elé vetett kesztyűt. Megkezdődik a harc, amelynek nem kisebb a tétje, mint hogy melyikük legyen a család Első Asszonya.

 

Amerikai pite: A találkozó - SuperTV2, június 11. vasárnap, 21h

Ebben a vígjátékban az Amerikai pite szereplőit egy kicsit több mint egy évtizeddel később látjuk viszont, amikor újból összejönnek az érettségi találkozó apropóján. Egy nagyon hosszú hétvége alatt kiderül, hogy ki változott, ki nem, valamint hogy az idő és a távolság nem szakíthatja szét a baráti kötelékeket. 1999 nyara volt, amikor négy kisvárosi, michigani srác úgy döntött, megpróbálja elveszíteni a szüzességét. Az azóta eltelt évek során Jim és Michelle összeházasodtak, Kevin és Vicky pedig búcsút mondtak egymásnak. Oz és Heather eltávolodtak, de Finch még mindig vágyakozik Stifler mamája után. Most ezek a régi barátok felnőttként térnek haza, hogy emlékezzenek a hormonoktól duzzadó tinédzserekre, akik egykor voltak _ és ihletet merítsenek belőlük.

 

Kingsman: A titkos szolgálat - Mozi+, június 11. vasárnap, 21h

Tökinek az édesapja halála után eléggé nyomorult sors jutott az életben. Senkire sem számíthat, így a balhék is könnyen megtalálják. Az egyik ilyen komolyabb ügye után úgy néz ki, börtön vár rá. Viszont eszébe jut, hogy édesapja halála után felkereste őket egy öltönyös férfi, aki egy számmal ellátott medált adott neki és hozzátette, ha segítségre lenne szüksége, hívja a számot. Töki így is tesz és rövid időn belül minden magyarázat nélkül szabadon is engedik. Ekkor tűnik fel ismét a titokzatos idegen, álnevén Galahad és egy életre szóló ajánlattal áll elő, amely gyökeresen megváltoztathatja Töki életét. Esélyt kap, hogy ő is Kingsman legyen, egy olyan titkosszolgálat ügynöke, amiről a KGB, az MI6, a MOSZAD vagy a Pekingi titkosszolgálat sem tud semmit. Akiknek egyetlen céljuk van, minden veszélyt elhárítani, amely fenyegeti Nagy-Britanniát vagy akár a világot…

 

Családi bunyó - Moziverzum, június 11. vasárnap, 21h

Az igaz történet alapján készült CSALÁDI BUNYÓ hősei a jó útra tért bűnöző, Ricky, felesége, Julia, lányuk, Paige és fiuk, Zak, akik együtt lépnek ringbe kisebb pankrációs rendezvényeken. Amikor Paige és Zak lehetőséget kapnak, hogy felvételt nyerjenek a WWE-be, vagyis az első számú pankrációs szórakoztatócég kötelékeibe, kapva kapnak az alkalmon, hogy legvadabb álmaikat is valóra váltsák. A testvérek azonban csakhamar szembesülnek vele: ha szupersztári babérokra törnek, tehetségük mellett a kapcsolatuknak is komoly próbát kell kiállnia. A CSALÁDI BUNYÓ egy szívmelengető, elmés vígjáték, ami bizonyítja, hogy mindig megéri küzdeni, ha a családról van szó!

 

Jó estét nyár, jó estét szerelem - Magyar Mozi Tv, június 11. vasárnap, 21h

A sötétruhás fiúnak egyre nehezebben megy a kettős élet. Varga Veronika gyanút fog, a fiú pedig végzetesen beleszeret legújabb áldozatába, Karácsony Nagy Zsuzsába.

 

Vakáció - Cool, június 11. vasárnap, 21h

Ha kezd unalmassá válni a családi élet, fel kell kavarni az állóvizet. Rusty (Ed Helms), a két örökké veszekedő fiúgyermek apja úgy érzi, valamit tennie kell végre a família boldogságért. Minden addigi szokást felrúgva a kezébe veszi az irányítást, és bejelenti, hogy a család autóval indul nyaralni távoli céljuk felé. Rusty reméli, a közös autózás összerázza kicsit a családot _ és össze is rázza, nem is kicsit! Út közben elképesztő kalandokon mennek keresztül, melyek során az életveszély a legkisebb baj. Sivatag, baleset, furcsa idegenek és még furcsább ismerősök között próbálja a meggyötört családfő a cél felé navigálni az egyre elgyötörtebb kompániát.

 

Isten hozta, őrnagy úr! - ATV Spirit, június 11. vasárnap, 21h

A film egy mátrai kis faluban játszódik a második világháború idején. A tűzoltóparancsnok fia levelet ír szüleinek, mert idegösszeomlás szélén álló parancsnoka szívesen elmenne hozzájuk szabadságra, hogy egy kissé kipihenje magát. Tóték, akik azt remélik, hogy a fronton levő fiuk sorsa jobbra fordul majd, ha az álmatlanságban szenvedő őrnagy minden szeszélyét teljesítik, önfeláldozóan igyekeznek a kedvében járni…

 

Vad banda - M2, június 11. vasárnap, 21.19h

Pike és katonának öltözött társai rablóbandaként garázdálkodnak a vadnyugaton. Thornton, aki valaha közéjük tartozott, most azt a feladatot kapja, hogy bármi áron ölje meg volt társait. A hajtóvadászat Mexikóban folytatódik, ahol a bandának egy helybéli tábornok megíizásából rajta kell ütnie egy fegyverszállítmányon.

 

A lány a vonaton - RTLKETTŐ, június 11. vasárnap, 22h

Az alkoholproblémákkal küzdő Rachel (Emily Blunt) vonattal ingázik, és naponta kétszer elhalad a régi háza előtt. A ház előtt, ahol a volt férje, Tom (Justin Theraux) az új feleségével, Annával (Rebecca Ferguson) és nemrég született gyermekükkel lakik. Rachel képtelen elengedni a múltat, és egy fiatal párról talál ki történeteket, akiket a vonatról figyel meg. A nő elképzelése szerint Megan (Haley Bennett) és Scott (Luke Ewans) élete tökéletes. Ám egy nap megdöbbentő dolgot lát a vonat ablakából, ami mélységes haraggal tölti el. Elhatározza, hogy felfedi az igazságot, ám arra nem számít, hogy olyan hátborzongató gyilkossági ügybe keveredik, aminek ő lesz az első számú gyanúsítottja.

 

Frici & Aranka - Duna Tv, június 11. vasárnap, 22h

Karinthy Frigyes első felesége halála után letargiába süllyed, barátai próbálják kimozdítani ebből a helyzetből. A változást azonban egy nő, Böhm Aranka és telefonos vicce hozza meg az író számára, aki beleszeret a vibráló és érzéki asszonyba. A már családos Aranka elválik férjétől és hamarosan hozzámegy a sikeres íróhoz. Előre elhatározza, hogy gyötörni fogja Karinthyt, így tartva fenn kapcsolatukban a fokozatos izgalmat, férje érdeklődését. Nem csak féltékennyé teszi a nagy írót, de sokszor megalázza barátaik előtt. A szerelmes Karinthy végül visszavág, és elhagyja feleségét, Bécsbe költözik. Ám nem bírja sokáig, visszajön, és újra kezdődik az egész. Aranka Déry Tiborral csalja meg, majd Karinthy agydaganatban megbetegszik. Svédországban megműtik, de nem kap hosszú haladékot...

 

Terhes társaság - RTL, június 11. vasárnap, 22.30h

Peter Highman (Robert Downey Jr.) mielőbb haza akar érni, hogy a felesége mellett lehessen a szülésnél. Atlantából repülne haza Los Angelesbe, ám a sors nem akármilyen megpróbáltatások elé állítja. Beleütközik Ethan Tremblaybe (Zach Galifianakis), akinek túl nagy szíve és túl kicsi IQ-ja van. Zajos párosukat nemcsak leszedik a gépről, de letiltják őket az összes járatról. Ez persze nem jelent gondot Ethan számára, aki felajánlja, hogy elviszi Petert autón Los Angelesbe. Az idő sürget, és Peter rááll a dologra, nem sejtve, milyen eszelős kalandok várnak rá.

 

Viktor, a "Fokhagyma" - Duna Tv, június 11. vasárnap, 23.30h

Az árvaházban nevelkedett Viktor napjai értelmetlenül telnek. Hiába van felesége és kisfia, munka után többnyire haverjaival lóg, akikkel unalmukban balhéznak. Egy véletlen során rábukkan apjára, akiről kiderül, hogy időközben tolószékhez kötött nyomorék lett. Úgy tervezi, ha szociális otthonba viszi, akkor megörökölheti a lakását és végre szabadon élhet. A gyámhatóság meg is adja az engedélyt, de Viktornak kell elvinnie apját a több, mint ezer kilométer távolságban lévő otthonba. A két férfi, apa és fia elindulnak hosszú útjukra, amelynek során egymás múltját is kicsit megismerhetik... Kemény roadmovie, amely a Karlovy Vary Fesztiválon sikerrel szerepelt és elnyerte az East of the West szekció fődíját.