Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Az 50 első randi - Cool, szeptember 17. vasárnap, 18.35h

Henry Roth (Adam Sandler) igazi nőcsábász, aki irtózik minden kapcsolat második napjától. Egészen addig gondatlanul hódol szenvedélyének, amíg meg nem ismerkedik Lucy Whitmore-ral (Drew Barrymore), aki nemcsak lehengerlően vonzó, de súlyos memóriazavarban is szenved, és emlékezőképességének hossza mindössze egy nap. Henry életében először néz szembe kihívással, hiszen Lucy szerelmét minden egyes nap újra és újra el kell nyernie, hiszen a lány másnap már egyáltalán nem emlékszik rá.

A vasmacska kölykei - Prime, szeptember 17. vasárnap, 18.35h

A felettébb csinos, ám kibírhatatlan természetű, dúsgazdag Joanna felfogadja Dean-t, a vidéki asztalosmestert, hogy jachtjukon építsen egy gardróbszekrényt. Már az első pillanatban utálni kezdik egymást, s amikor Dean megmondja a véleményét, Joanna, tengerbe szórva minden holmiját, kidobja a hajóról. A következő napon Joanna véletlenül átbukik a hajó korlátján és amnéziát kap. Férje boldog, hogy megszabadul tőle, ezért nem ismeri fel. Dean viszont, aki neveletlen gyermekei mellé éppen dadát keres, azt állítja, hogy Joanna a felesége és négy gyermekének anyja...

40 éves szűz - AMC, szeptember 17. vasárnap, 20h

Andy egy műszaki áruház raktárvezetője, helyes pasi, jó munkatárs. Elégedett az életével. A lakása tele van akciófigurákkal és képregényekkel, bicajjal jár, mert nincs kocsija, és esténként, amikor épp nem videojátékkal múlatja az időt, ólomkatonákat festeget. Egyik nap a munkatársai, David, Jay és Cal pókerezni hívják. Az éjszaka végén kiderül, hogy Andy nem egyszerűen csak agglegény, de negyven éves korára még sohasem volt nővel. A kollégák rögvest elhatározzák, hogy segítenek neki elveszteni azt, amit immár négy évtized óta őrizget, a szüzességét. Az elvált Trish személyében hamarosan jelölt is akad.

 

A bűn rendje - Filmcafe, szeptember 17. vasárnap, 20h

Az egyházon belül évszázadok óta létező titkos rend főpapját meggyilkolják. Az egyik pap, Alex (Heath Ledger) indul Rómába, hogy kivizsgálja a gyilkosság körülményeit. A halott rendfőnök testén olyan különös nyomokat talál, amelyek láttán a jeges rémület fogja el. Az eset kiderítéséhez társakra van szüksége, ezért megbízható kollégáját és egy művészt, akin korábban ördögűzést hajtott végre, hív segítségül.

 

A sötét lovag - RTL HÁROM, szeptember 17. vasárnap, 20.25h

Batman (Christian Bale), Gordon felügyelő (Gary Oldman) és a megvesztegethetetlen ügyész, Harvey Dent (Aaron Eckhart) hatásos hadjáratot indítanak a bűnözők ellen. Önként vállalt feladatukat már-már siker koronázza, ám ekkor megjelenik Joker (Heath Ledger), aki a bűnözők között is rettegett, ravaszabb és veszélyesebb bárkinél. A városban újra a félelem az úr, kitör a káosz, és mindenkit megfertőz a romlottság.

 

Jupiter felemelkedése - Film+, szeptember 17. vasárnap, 20.25h

Jupiter Jones (Mila Kunis) éjszaka született, és a jelek az mutatták, kivételesen nagy jövő áll előtte. Ám ez a jövő nem akar megérkezni: a lány hiába álmodozik, csupán vécéket takaríthat. Ám váratlanul megjelenik Caine (Channing Tatum), és mindent megváltoztat. A genetikailag átalakított exszuperkatona egyetlen okból jött a Földre, hogy magával vigye Jupitert, akinek genetikus kódja földönkívüli örökséget rejt. A jóslat talán igaz volt. Talán valóra is válik. Ám a világ kibillent egyensúlyát helyreállítani szinte lehetetlen feladat még a kiválasztottnak is.

 

Törésvonal - RTL, szeptember 17. vasárnap, 20.45h

Kalifornia lakói mindenre fel vannak készülve, csak erre a katasztrófára nem. Amikor 9-es erősségű földrengés dönti romokba San Franciscót, Ray, a profi pilóta (Dwayne Johnson) és válófélben lévő felesége, Emma (Carla Gugino) vállalják a lehetetlent. Megpróbálják felkutatni és megmenteni a romok között maradt lányukat. De amikor azt hiszik, túl vannak a nehezén, akkor jön csak a java.

 

Sakáltanya - Cool, szeptember 17. vasárnap, 20.50h

Violet (Piper Perabo) arról álmodik, hogy sztár lesz. Gitárral a kézben, saját dalait énekelve szeretne a reflektorfénybe kerülni, így New Yorkba költözik. Ám nem kapkodnak érte, ezért munkát vállal egy kocsmában, amelyben öt lány dolgozik. Lassacskán rájön, hogy a Sakáltanyán megtalálta azt, amit keresett. Ez a kocsma ugyanis különleges hely: itt csak nők dolgoznak, a vendégek természetesen csak férfiak, akik azért jönnek, hogy a lányok magánszámaira tomboljanak, megfeledkezve a világról, miközben dübörög a zene. Öt gyönyörű lány: New York a lábaik előtt hever, és ők nem haboznak elvenni azt, amit megkívánnak.

 

Trója - Viasat3, szeptember 17. vasárnap, 21h

Az ókori Hellászban az irodalom talán legismertebb szerelmespárja _ Parisz, Trója hercege (Orlando Bloom) és Helené, a spártai hercegnő (Diane Kruger) _ ártatlan találkozásából akkora háború robban ki, ami egy egész civilizáció végromlását fogja előidézni. Parisz elszereti és elrabolja Helenét férjétől, Meneláosz királytól (Brendan Gleeson), és ez nem maradhat megtorlás nélkül. És aki Meneláoszt sérti meg, az megsérti bátyját is, Mükéne hatalmas királyát, Agamemnónt (Brian Cox), aki azonnal hadba hívja a görög seregeket, hogy Trója ellen vonuljanak, visszaszerezzék Helenét és fivére becsületét. Agamemnónnak kapóra is jön ez az eset, hiszen végtelen kapzsiságában régóta feni a fogát Ilionra: ha elfoglalja Tróját, övé a teljes Égei-tenger, és megerősíti hatalmát máris óriási birodalma felett. Ilion, a fallal körülvett város, amit Priamosz király (Peter O'Toole) irányít és fia, a nagy Hektór herceg (Eric Bana) véd, olyan fellegvár, amit még soha egyetlen sereg sem tudott bevenni. Hogy Trója győz, vagy elbukik, az egyetlen ember döntésén múlik: sikerül-e megnyerni a háborúnak Akhilleuszt (Brad Pitt), az ókor leghatalmasabb és legtekintélyesebb hadvezérét? Akhilleusz öntörvényű, lázadó és a szóbeszéd szerint sebezhetetlen, nem hódol be senkinek és semminek, csak saját dicsőségéért harcol. Az örök hírnév iránti csillapíthatatlan étvágya veszi rá, hogy Trója alá vonuljon Agamemnón zászlaja alatt _ de végül a szerelem lesz az, ami meghatározza sorsát. Két civilizáció fog összecsapni a becsületért és a hatalomért. Ezrek fognak elesni a dicsőségért vívott harcban. És egy egész nép fog eltűnni a föld színéről _ a szerelemért.

 

Moszkva tér - ATV Spirit, szeptember 17. vasárnap, 21h

1989 tavasza. Az ország változások előtt áll, állandó kapkodások jellemzik a helyzetet szinte minden területen. Petya, az érettségi előtt álló gimnazista most ünnepli 18. születésnapját. Barátaival a Moszkván találkoznak, hogy hozzájussanak a buli címekhez, aztán fel a hegyre, buliról bulira, majd hajnalba újra a Moszkva térre egy reggeli hamburgerre, majd tűzés haza.

 

Casablanca - Duna Tv, szeptember 17. vasárnap, 21h

Casablancában mindenki Rick (Humphrey Bogart) mulatójába jár. Ez az egyedüli hely, ahol a nácik elől Amerikába menekülők hamis papírokhoz juthatnak. Rick eddig még mindenkin segített, de egy nap feltűnik régi szerelme (Ingrid Bergman) egy másik férfi társaságában, s akkor egy pillanatra elveszíti korábbi határozottságát... A legendás film a legjobb forgatókönyv, a legjobb rendezés és legjobb film kategóriájában nyert Oscar-díjat. (Eredeti hang digitálisan.)

 

Copland - TV4, szeptember 17. vasárnap, 21h

Garrison csendes kisváros, a New York-iak szívesen költöznek oda, főleg zsaruk: ezért is gúnyolják Coplandnek. Freddy, a helyi seriff látszólag ura a rendnek, de a felszín alatt a nagyvárosi korrupt kollégáké a terep. Példaképei a városi rendőrök, hiszen egy baleset miatt ő sosem tartozhatott közéjük. Egy éjjel kettős gyilkosságot követ el egy városi rendőr, akit kevéssel azelőtt hősként ünnepeltek. A mundér becsületének védelmében önvédelemnek állítják be az esetet, és a rendőrt eltűntnek nyilvánítják: így hős maradhat. Freddy rutinellenőrzés során mégis megpillantja őt és magánnyomozásba kezd. A rendőrség belső védelmi tisztje is pártolja a nyomozást. Egy egész város ellen...

 

Taxi - Moziverzum, szeptember 17. vasárnap, 21h

Marseille-ben muködik egy titkos szervezet, melynek tagjai ravaszabbak a rendoröknél, gyorsabbak az urhajósoknál, és lazábbak, mint bármelyik vagány. A kismotoron száguldó pizzás fiúk számára igazi paradicsom a nagyváros veszélyes forgataga. És mind közül Daniel a leggyorsabb, legbátrabb, és töri a legtöbb borsot a városi zsaruk orra alá. De egy turbómotorral és magassági kormánnyal rendelkezo taxi, egy felettébb tüzes lány, valamint egy lerázhatatlanul gondos anyuka színrelépése következtében úgy alakul, hogy Daniel mégis a rendorök között találja magát. A városban ugyanis megjelenik egy szuperravasz német banda, és a tanácstalan kopóknak segítségre van szüksége…

 

Kezedben a sorsod - M2, szeptember 17. vasárnap, 21.19h

A párizsi pályaudvar forgatagában hirtelen megáll az élet, amikor a tizenéves fiú, Mathieu (Jules Benchetrit) leül a peron mellé kitett zongorához. Káprázatos játékát meghallja a konzervatórium igazgatója, Pierre Geithner (Lambert Wilson) is. De a rossz hírű környékről származó Mathieu hallani sem akar arról, hogy a zeneakadémiára járjon: szomszédja és mentora, az idős Jacques halála óta a zene csak titkos menedékként létezik számára. Egy nap letartóztatják egy bolti lopás miatt, de a megint felbukkanó Geithner révén váratlanul új esélyt kap: ha a konzervatóriumi képzést választja, elkerülheti a börtönt. Az ország legjobb és legkönyörtelenebb zongoratanára (Kristin Scott Thomas) lesz a mestere, de a két ellentétes világ közt őrlődve Mathieu hamar válaszút elé kerül...

 

Batman visszatér - Viasat6, szeptember 17. vasárnap, 21.30h

Az őrült üzletember, Max Shreck mindent bevet Gotham City meghódítása érdekében. A hadjáratban ott van mellette Pingvin az a furcsa külsejű férfi, akit szülei születésekor elhagytak, és aki a város polgármestere szeretne lenni. A képletet csak tovább bonyolítja egy furcsa, Serena nevű asszony váratlan felbukkanása. A várost csak Batman mentheti meg...

 

Tiszta vér - Filmcafe, szeptember 17. vasárnap, 21.55h

Tom Cutler egykor rendőr volt, de a régi időknek már jó ideje vége. Most azzal keresi a kenyerét, hogy a gyilkosságok helyszínét _ a rendőrség megbízásából _ a vizsgálat lezárása után tisztára pucolja. Megint csak őt hívják egy külvárosi házba, hogy takarítsa el egy gyilkos lövöldözés nyomait. Ám ezúttal a képlet korántsem olyan egyszerű: Cutler ugyanis a rendrakás helyett akaratlanul a terhelő bizonyítékok eltüntetéséhez nyújt segédkezet.

 

A szerencse forgandó - M5, szeptember 17. vasárnap, 22.15h

Az 1980-as évek elején egész Amerika lázban égett, amikor a dúsgazdag és népszerű társasági hölgy, Sunny von Bülow minden előjel nélkül váratlanul kómába esett. Baleset történt vagy bűneset? A személyzet vallomása az előkelő, ám szegény arisztokrata családból származó férjre, Claus von Bülow-ra tereli a gyanút. A vádlottak padjára kerülő férfi általános meglepetésre a Harvard egyetem neves jogi professzorát bízza meg a védelem feladatával, aki még nagyobb meglepetésre el is vállalja azt. A film savát-borsát _ a tárgyalóteremben egymást követő bizarr fordulatok mellett _ a vádlott és a védő sajátos szellemi párharca adja. Jeremy Irons a filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb férfialakítás Oscar-díját.