Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Pánikszoba - Filmcafe, szeptember 24. vasárnap, 20h

A frissen elvált Meg Altman (Jodie Foster) és kislánya, Sarah (Kristen Stewart) egy hatalmas, négyszintes New York-i lakásba költözik. Az ingatlannak van egy titkos, használaton kívüli helyisége, egy pánikszoba, amelyet vasbeton falak és páncélajtó véd, továbbá fel van szerelve minden, a túléléshez szükséges eszközzel. A ház korábbi lakója, azért építette, hogy betörők ellen menedékül szolgáljon. Az elhagyatott, biztonságosnak vélt szoba hamarosan jó szolgálatot tesz a háziaknak, amikor egy éjjel három férfi tör be a házba.

 

Csúcshatás - AMC, szeptember 24. vasárnap, 20h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 

Godzilla Kong ellen - RTL, szeptember 24. vasárnap, 20.45h

Öt évvel azután, hogy Godzilla megvédte az emberiséget, váratlanul ellenségessé válik. Csak egy kis amatőr csoport tudja, hogy Godzilla az Apex Cybernetics titkos kísérletei miatt kezdett vadászni Kongra, akit a Koponya-szigeten tartanak megfigyelés alatt. Mielőtt Godzilla irányíthatatlanná válna, az Apex vezetője felkéri Nathan Lindet (Alexander Skarsgård), a Monarch egykori tudósát, hogy irányítsa a Titánok élőhelyének, az üreges földnek a felkutatását. Nathan ragaszkodik Ilene Andrews (Rebecca Hall) Kong-szakértő részvételéhez, aki Jia, a siket-néma kislány segítségével ráveszi Kongot, hogy térjen haza, mit sem sejtve az Apex hátborzongató tervéről.

 

Őrült, dilis, szerelem. - Cool, szeptember 24. vasárnap, 20.50h

A negyvenes Cal (Steve Carell) ideális élete összeomlik, amikor a felesége, Emily (Julianne Moore) váratlanul bejelenti, hogy van valakije, és válni akar. Hirtelenjében nagyon egyedül találja magát, de a legrosszabb, hogy elfelejtette, hogy kell randizni. A környékbeli bárban próbálkozik, ahol találkozik a nőfaló Jacobbal (Ryan Gosling), aki átérezve a helyzet súlyosságát, elhatározza, hogy férfit farag belőle. Közben lánya, Hannah (Emma Stone) szerelmes lesz, ami újabb megpróbáltatások elé állítja Calt.

 

Igazából szerelem - Prime, szeptember 24. vasárnap, 21h

Kacajra fakaszt, feldúl mindent, szíveket tör össze, elkötelez, döntésre kényszerít, felszabadítja a szellemet, túlkapásokat eredményez, kockázatra késztet _ mámorító, izgalmas, meghökkentő, váratlan, kellemetlen, felfoghatatlan, bárdolatlan, páratlan. A szerelem tényleg körülvesz minket…Az új, agglegény miniszterelnöktől kezdve, aki azonnal belezúg a személyzet egyik üdítően valóságos tagjába, amint belépett a Downing Street 10-be, az íróig, aki Dél-Franciaországba menekül újfent összetört szívét ápolgatni, és szerelemre lel egy tóban. A jómódú férjes asszonytól, aki arra gyanakszik, hogy a férje félrelép, az újdonsült menyasszonyig, aki férje legjobb barátjának távolságtartását érti félre. Az iskolásfiútól, aki a suli legmegközelíthetetlenebb lányának figyelmét szeretné felhívni magára, az özvegy nevelőapáig, aki megpróbál kapcsolatba kerülni a fiúval, akit hirtelen alig ismer. A szerelemtől epedő menedzsertől, aki szerencsét próbál vágyának régóta dédelgetett, ki nem mondott tárgyával az irodában, a korosodó, "már láttam mindent, de kevésre emlékszem" rock-sztárig, aki pályája alkonyán a saját meg nem alkuvó módján akar visszatérni a színre. A szerelem, ez az egyenlő esélyekkel kecsegtető bajkeverő mindenkinek zűrzavart hoz! Ezek a londoni életek és szerelmek találkoznak, keverednek össze és tetőznek be Szenteste _ újra és újra és újra _ romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen...

 

Werckmeister harmóniák - Magyar Mozi Tv, szeptember 24. vasárnap, 21h

A történet egy magyar alföldi kisvárosban játszódik. Csikorgó, igazi hideg van _ hó nélkül. Több százan állnak a főtéren felállított cirkuszi sátor körül, hogy végre megláthassák az attrakciót, egy bálna kitömött tetemét. Jönnek mindenfelől. A környező tanyákról, az Alföld különböző zugaiból és az ország egészen távoli vidékeiről is. Néma, arctalan, rongyokba burkolódzó tömeg követi az otromba szörnyet. Ez a furcsa állapot _ az idegenek megjelenése és a rendkívüli fagy _ megzavarja a kisváros békésnek amúgy sem nevezhető rendjét.

 

A kém - Mozi+, szeptember 24. vasárnap, 21h

A neve Susan. Susan Cooper (Melissa McCarthy). A CIA elemzője, és az egyik legjobb a szakmában. Miután partnere (Jude Law) és az ügynökség legjobb ügynöke (Jason Statham) lebuknak, ő az egyetlen, akit éppen bevetésre lehetne küldeni: életében először, a terepen kell kipróbálnia magát. Hát belép egy világba, amit eddig messziről csodált és irigyelt. Elegánsnak éppen nem mondható, de nagy a szája és kemény az ökle. A világ első igazi női titkos ügynöke bevetésre indul!

 

A hazafi - Film+, szeptember 24. vasárnap, 21h

Benjamin Martin (Mel Gibson) igazi harcos volt: kegyetlen, kiismerhetetlen, engesztelhetetlen. Mára azonban egyedül neveli hét gyerekét, és rájött arra, hogy a béke létszükséglet számára. Az amerikai függetlenségi háború azonban nem kedvez a kívülállóknak és a legnagyobb fiú, Gabriel (Heath Ledger) másképp gondolkodik, mint apja: kerüljön bármibe, a függetlenséget akarja szolgálni. Aki veszélybe került, meg kell védeni, akinek baja esett, azt meg kell bosszulni! Ha eljön az idő, Benjamin Martin újra fegyverbe szólítja régi harcostársait, és elindul, hogy az őrült háborúban megkezdje a maga őrült hadjáratát.

 

Jumanji – Vár a dzsungel - SuperTV2, szeptember 24. vasárnap, 21h

A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket _ de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos professzor válik (Jack Black), a nünüke Martha viszont vagány harcos nővé alakul (Karen Gillan). Hamar rájönnek, hogy ezen a pályán a túlélés a tét. Akkor győzhetik le a játékot, és juthatnak vissza a valódi világba, ha bevállalják életük legveszélyesebb kalandját, és rátalálnak arra, amit egy 20 évvel ezelőtti gémer hátrahagyott számukra, és tesznek néhány nagyon bátor felfedezést. Mert ha belebuknak, örökre a játékban ragadnak...

 

Robin Hood kalandjai - Duna Tv, szeptember 24. vasárnap, 21h

A szegény, elnyomott népért és az igazságért küzdő törvényen kívüli Robin Hood története minden időben megmozgatta az emberek képzeletét és érzelmeit. A 15. századtól kezdve balladák, színdarabok, regények és képregények hagyományozták nemzedékről nemzedékre a legendás hős és társai tetteit, akikről szinte a filmgyártás születése pillanatától filmek sokasága is készült. Máig az egyik leghíresebb közülük a magyar származású Kertész Mihály 1938-as hollywoodi kalandfilmje. Robin Hood szerepét Errol Flynn alakítja. A szentföldi hadjáratból hazatérőben Oroszlánszívű Richardot Lipót, Ausztria királya elfogja. Angliában a testvére, János herceg kihasználja az alkalmat és bátyja helyébe lép. Sanyargatja a népet, ezért Robin of Locksley fellázad ellene. Elfogni ugyan nem tudják a vakmerő fiatalembert, de teljes vagyonelkobzásra ítélik. Ekkor Robin a sherwoodi erdőbe költözik, maga köré gyűjti Richard király hívet. Megfogadják, hogy felveszik a harcot az elnyomás ellen.

 

Bel Ami - A szépfiú - TV4, szeptember 24. vasárnap, 21.20h

Párizs, az 1890-es években. Georges Duroy a katonaságtól való leszerelése után a város meghódítására indul, ám olcsó állással, szűkös anyagi körülményekkel kénytelen beérni. Az ambíciózus fiatalember azonban gyorsan rájön, hogy a nők révén érvényesülhet. Az előnyös külseje és az ellenállhatatlan sármja révén mindenkit kihasznál, hogy egyre feljebb kerüljön a társadalmi ranglétrán. A mind gátlástalanabbá váló ifjú erotikus kalandjai azonban egyre veszélyesebbé válnak.

 

Felkoppintva - RTL KETTŐ, szeptember 24. vasárnap, 22h

A gyerekes Ben (Seth Rogen) és a gyönyörű és sikeres Alison (Katherine Heigl) nem egy kategóriában mozognak, és annak az esélye, hogy eltöltsenek közösen egy éjszakát, a nullával egyenlő. A csoda mégis megtörténik, melynek következtében a frissen előléptetett Alison a médiasztárrá válás küszöbén várandós lesz. Alison pánikba esik, ellentétben Bennel, akinek fogalma sincs, mit várnak tőle. Mivel mindketten össze vannak zavarodva, Debbie-hez (Leslie Mann) és Pete-hez (Paul Rudd) fordulnak tanácsért, akik hosszú évek óta házasok, és gyerekek sokaságával is jól boldogulnak. Hamarosan azonban rá kell jönniük, hogy a kapcsolatokon mindenki keményen dolgozik, és ahhoz, hogy közös jövőjük lehessen, a munkát magukon kell elkezdeniük.

 

Escobar - Filmcafe, szeptember 24. vasárnap, 22.10h

1983-ban Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengnek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba enged bepillantást, amelyet a kábítószer, a korrupció, erőszakos hatalmi harcok és páratlan gazdagság ural. A borzalmas és szenvedélyes szerelmi történet korunk egyik legsötétebb bűnöző elméjének fejlődéstörténete is egyben. A legendás drogbáró elképesztő kegyetlenséggel építi birodalmát, amelyet nemcsak az illegális üzleti világhoz fűznek erős szálak, de természetesen a politikához is. A film Virginis Vallejo Loving Pablo, Hating Escobar című könyve alapján készült.

 

A szabadság fantomja - Duna Tv, szeptember 24. vasárnap, 22.50h

A szürrealisztikus epizódok sorával Bunuel azt sugallja, hogy a szabadság és elnyomás kettőssége, ami az emberiség egész történelmét meghatározta, már csak emlék. Egy anakronisztikus világ jött létre, amelyben néhány szobor, emlékmű ugyan még a szabadság, egyenlőség és testvériség szellemét hirdeti, de valójában az már sehol sem található. Különféle, logikailag össze nem kapcsolódó szatirikus, abszurd jelenetekből áll a film. A tökéletesen kigondolt világba becsempészett őrületek, apró, oda nem illő részletek, egy alapjaiban kiforgatott, konvencionális társadalmi rendet tesznek nevetségessé. A zseniális Bunuel utolsó előtti filmje.

 

A visszatérő - RTL, szeptember 24. vasárnap, 23.15h

Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) prémvadász súlyosan megsérül egy medvetámadásban. Társai megpróbálnak rajta segíteni, de egyre nagyobb teherré válik, és végül kénytelenek hátrahagyni. Fitzgerald (Tom Hardy) jó pénzért elvállalja, hogy őrzi Glasst, ám valójában más tervei vannak. Amint magukra maradnak, megpróbálja Glasst megölni. A tervét Glass félvér fia, Sólyom (Forrest Goodluck) megakadályozza, ami a fiú életébe kerül. Glass magára marad a vadonban, és ekkor kezdődik el emberfeletti küzdelme önmagával és a természettel. A súlyosan sérült férfi hegyen, erdőn, folyón, vérben, sárban kúszik, hogy hazajusson és igazságot szolgáltasson.