Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Free Guy - Mozi+, október 1. vasárnap, 18.40h

A Twentieth Century Fox nagyszabású kaland-vígjátékában egy banki alkalmazott rádöbben, hogy valójában háttérszereplő egy nyílt világú videojátékban. Úgy dönt, kezébe veszi az irányítást és ő maga lesz saját története főhőse – ő lesz az a fickó, aki e korlátokat nem ismerő terepen kiigazodva megmenti a világot, de a maga módján... amíg még nem késő.

 

Kéjjel-nappal - SuperTV2, október 1. vasárnap, 19.45h

Amikor June találkozik a rejtélyes Roy-jal, aki láthatóan nem fél semmitől, titkokkal teli, és mindig a legváratlanabb pillanatokban bukkan fel, azt gondolja, talán ő álmai pasija. Ám hamarosan gyanítani kezdi, hogy valami nem stimmel, és rájön, hogy a férfi nem más, mint egy profi ügynök. Nincs sok választása, vele kell tartania, és egyszer csak egy árulásokkal, átverésekkel teli helyzetben találja magát. Halálos kalandokon verekszik keresztül magukat, meghökkentő helyzeteket cseleznek ki közös erővel. A túlélésük egyetlen záloga pedig, ha bíznak egymásban...

 

Tökéletes gyilkosság - Filmcafe, október 1. vasárnap, 20h

A New York-i milliomos, Steven Taylor mindent megkapott az élettől, amit ember csak kívánhat: pénzt, hatalmat és egy gyönyörű, fiatal feleséget. Emily az ENSZ-ben dolgozik többnyelvű tolmácsként; előkelő, okos asszony, akit egy csöppet sem elégít ki, hogy a férje csupán gyűjteménye legértékesebb darabjának tekinti. Nem csoda hát, hogy egy idő után egy másik férfi karjaiban keres vigaszt: David Shaw szegény, de tehetséges festő, aki mindent megad az elhanyagolt fiatalasszonynak, amit Emily a férjétől nem kaphat meg. Taylor azonban hamarosan rájön, mi az oka felesége egyre hűvösebb viselkedésének és végzetes lépésre szánja el magát. Nem kevesebbet kíván elkövetni, mint a tökéletes gyilkosságot.

 

A remény rabjai - RTL HÁROM, október 1. vasárnap, 20.30h

Andy Dufresne-t (Tim Robbins), a köztiszteletben álló bankárt sikkasztásért és gyilkosságért kétszeres életfogytiglanra ítélik. Büntetését az egyik legszigorúbban őrzött börtönben, a Shawshank fegyházban kell letöltenie. A rendkívül intelligens Andy gyorsan kiismeri magát a börtönéletben, rohamos léptekkel haladva a ranglétrán hamarosan a börtön pénzügyi "vezetőjévé" válik. Ezen beosztásában a személyzet minden nagy és kis stiklijéről tud, hiszen a tanácsokat is ő osztogatja. Amikor kiderül, hogy ártatlanul ítélték el, a börtön vezetése eltünteti a bizonyítékokat, nehogy a túl sokat tudó Andy kikerüljön az ellenőrzésük alól. Ám nem adja fel olyan könnyen...

 

Pókember - Hazatérés - RTL, október 1. vasárnap, 20.40h

Az elsőre átlagosnak látszó Peter Parker (Tom Holland) kezd belerázódni szuperhős alteregójába, és megpróbálja bebizonyítani Tony Starknak (Robert Downey Jr.), hogy több mint a gimis Pókember a szomszédból. Hamarosan lehetősége nyílik rá, ugyanis felbukkan egy új típusú gonosztevő, Keselyű (Michael Keaton), aki velejéig romlott tervével veszélyt jelent mindenkire, aki Peter számára fontos.

 

Sivatagi cápák - Viasat6, október 1. vasárnap, 21h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudják, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak.

 

Tiszta szívvel - Magyar Mozi Tv, október 1. vasárnap, 21h

Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött midennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.

 

Csúcshatás - Paramount Network, október 1. vasárnap, 21h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer".

 

Vakáció - Cool, október 1. vasárnap, 21h

Ha kezd unalmassá válni a családi élet, fel kell kavarni az állóvizet. Rusty (Ed Helms), a két örökké veszekedő fiúgyermek apja úgy érzi, valamit tennie kell végre a família boldogságért. Minden addigi szokást felrúgva a kezébe veszi az irányítást, és bejelenti, hogy a család autóval indul nyaralni távoli céljuk felé. Rusty reméli, a közös autózás összerázza kicsit a családot _ és össze is rázza, nem is kicsit! Út közben elképesztő kalandokon mennek keresztül, melyek során az életveszély a legkisebb baj. Sivatag, baleset, furcsa idegenek és még furcsább ismerősök között próbálja a meggyötört családfő a cél felé navigálni az egyre elgyötörtebb kompániát.

 

Ragadozók - M2, október 1. vasárnap, 21.19h

A tizenöt éves Nicola és barátai szeme előtt egy cél lebeg: a lehető legrövidebb idő alatt minél több pénzt szerezni, bármibe is kerül. Felfegyverkezve járják Nápoly utcáit, és igyekeznek uralmuk alá vonni a város egyes kerületeit. Nem ismernek félelmet, nem tartanak sem börtöntől, sem pedig a haláltól. Mindent kockára téve vesznek részt egy olyan háborúban, ahol nem győzhetnek. A film Roberto Saviano "La paranza dei bambini" c. könyve alapján készült.

 

A szoba - TV4, október 1. vasárnap, 22.10h

Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jack-nek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel.

 

Látomás - Duna Tv, október 1. vasárnap, 22.45h


A francia írónő, Jeanne Japánba utazik, hogy felkutasson egy ritka, legendás gyógynövényt. Útja a gyönyörű narai erdőbe vezeti, amely az ország egyik legősibb, legsűrűbb rengetege. Itt ismeri meg Tomót, a különös, komor erdészt, aki hűséges kísérőjéül szegődik. A titokzatos, misztikus tájakon Jeanne újra átéli első nagy szerelmének emlékeit, és eltitkolt múltja és annak hozadéka is felbukkan. A San Sebastian-i filmfesztiválon mutatkozott be Juliette Binoche főszereplésével.

 

A ház, amit Jack épített - Paramount Network, október 1. vasárnap, 23.10h

A hetvenes-nyolcvanas évek Amerikájában követjük Jack (Matt Dillon), a sorozatgyilkos öt gyilkosságának történetét. A kiemelkedő intelligenciájú férfi maga mesél a tizenkét év leforgása alatt megtörtént, tetszőlegesen kiválasztott rémtetteiről, sorozatgyilkossá érésének állomásairól. Az epizódok között társa a beszélgetésben Verge, vagyis Vergilius (Bruno Ganz), amely utalás Dante Isteni színjátékában az alkotót a Pokolba kalauzoló költőre.

 

Úriemberek - Film+, október 1. vasárnap, 23.30h

Az egész alvilág felbolydul, amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson (Matthew McConaughey) túl akar adni szuperjövedelmező londoni marihuána birodalmán. A minden hájjal megkent magánnyomozó, Fletcher (Hugh Grant) arcátlan követeléssel áll elő a maffiózókról összegyűjtött anyagával, amiből egy forgatókönyvet is rittyentett. Nem véletlen az időzítése, hiszen rengeteg lóvé forog kockán, és még azelőtt pénzhez akar jutni, mielőtt kirobban a harc a gengszterek között. Csakhogy a helyzet a vártnál hamarabb eldurvul, és lehetetlen megjósolni, hogy végül ki marad életben és veszi át a csinos drogbizniszt.

 

Moulin Rouge! - SuperTV2, október 1. vasárnap, 00.00h

Párizs, a századfordulón. Christian ragyogóan tehetséges, fiatal író, aki apja akarata ellenére Toulouse-Lautrec bohém körében tölti napjait. A festő vezeti be a Montmartre művésztársaságába, nem utolsó sorban pedig a mulatók csillogóan dekadens, féktelen világába, ahol szinte minden elképzelhető _ kivéve az őszinte szerelmet. Christian azonban őrülten beleszeret Párizs leghírhedtebb mulatójának legünnepeltebb csillagába...