Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Az igenember - Cool, október 29. vasárnap, 18.50h

Carl Allen (Jim Carrey) a válása után teljesen bezárkózik, és csak kedvenc horrorfilmjeinek él. Hiába próbálja őt barátja, Peter (Bradley Cooper) kirángatni a gödörből, mindig mindenre nemet mond. Egészen addig, amíg össze nem hozza a sors egy félőrültnek látszó ismerősével, aki elcipeli őt Terrence (Terence Trump) szemináriumára. Maga sem tudja, hogyan és miért, de fogadalmat tesz, hogy mostantól mindenre igent mond. Az igeneknek köszönhetően az utcai verekedéstől az előléptetésig mindent átél, még a nagy szerelmet és annak az elvesztését is.

 

X-akták: A film - Filmcafe, október 29. vasárnap, 20h

Öt esztendei vizsgálat után a kormány lezártnak tekinti az X-aktákat. Egy dallasi eset kapcsán azonban Mulder ügynök ismét gyanút fog. A városban ugyanis felrobbant és porig égett az egyik épület. A romok között pedig emberi maradványokat találtak. Muldernek a fülébe jut, hogy talán nem is igazi áldozatok ők, már halottak voltak, amikor a robbanás történt. Úgy tűnik, hogy a kormány valamilyen titkos program bizonyítékait akarta így eltüntetni. Mulder választ szeretne kapni a kérdéseire. Amikor a társát Scullyt elrabolják, nyomozni kezd, és megdöbbentő felfedezésre jut.

 

Kutya egy nyár - Moziverzum, október 29. vasárnap, 21h

Elizabeth (Nina Dobrev) a kutyájával vigasztalódik, amikor rájön, hogy a barátja megcsalja. Ráadásul a műsorába új társat kap az idegesítő Jimmy (Tone Bell) személyében, aki zavarba ejtően vonzó kutyabarát. Grace (Eva Longoria) és férje végre örökbe fogadhatnak egy kislányt, aki csak akkor békél meg, amikor a parkban találnak egy kiskutyát. Tara (Vanessa Hudgens) véletlenül kerül be egy kutyákat mentő intézetbe, amit az egyik törzsvendége, a bolondos Garrett (Jon Bass) vezet. A léha életű Dax (Adam Pally) kénytelen felnőni, amikor állapotos nővére rábízza a kutyáját. A gyászába temetkező Walter (Ron Cephas Jones) pedig végre kilép a házából, hogy megkeresse elveszett blökijét. A nagy kutyamentő rendezvényen a kutyák és a gazdik sorsa is révbe ér.

 

Spotlight - Egy nyomozás részletei - Paramount Network, október 29. vasárnap, 21h

Az igaz történeten alapuló filmben a Boston Globe munkatársai egy helyi pap szőnyeg alá söpört gyerekmolesztálási ügyében nyomoznak, ami alapjaiban rengeti meg a katolikus egyházat.

 

Pilátus - Duna Tv, október 29. vasárnap, 21h

Az idős falusi asszony, Szőcs Anna megözvegyül. Lánya, a fővárosban sikeres orvosként dolgozó Iza a temetés után kötelességtudóan magához költözteti az édesanyját. A két nő kapcsolata a világ felé látszólag tökéletes és szeretetteljes, azonban a faluról érkezett, mélyen vallásos Anna nem találja a helyét lánya racionális és praktikus nagyvárosi világában. Ráadásul Iza féltőnek tetsző cselekedetei lassacskán elszívják körülötte a levegőt, így az idős özvegyasszony egyre inkább magára marad. Kis idő múltán az emlékeibe menekül, és egyre gyakrabban jelenik meg előtte halott férje, Vince képzelt alakja. Végül teljes magányában, Iza mérgező, fojtó szeretetének karmában testileg és lelkileg is elsorvad… A film Szabó Magda azonos című regénye alapján készült.

 

Trója - Viasat3, október 29. vasárnap, 21h

Az ókori Hellászban az irodalom talán legismertebb szerelmespárja _ Parisz, Trója hercege (Orlando Bloom) és Helené, a spártai hercegnő (Diane Kruger) _ ártatlan találkozásából akkora háború robban ki, ami egy egész civilizáció végromlását fogja előidézni. Parisz elszereti és elrabolja Helenét férjétől, Meneláosz királytól (Brendan Gleeson), és ez nem maradhat megtorlás nélkül. És aki Meneláoszt sérti meg, az megsérti bátyját is, Mükéne hatalmas királyát, Agamemnónt (Brian Cox), aki azonnal hadba hívja a görög seregeket, hogy Trója ellen vonuljanak, visszaszerezzék Helenét és fivére becsületét. Agamemnónnak kapóra is jön ez az eset, hiszen végtelen kapzsiságában régóta feni a fogát Ilionra: ha elfoglalja Tróját, övé a teljes Égei-tenger, és megerősíti hatalmát máris óriási birodalma felett. Ilion, a fallal körülvett város, amit Priamosz király (Peter O'Toole) irányít és fia, a nagy Hektór herceg (Eric Bana) véd, olyan fellegvár, amit még soha egyetlen sereg sem tudott bevenni. Hogy Trója győz, vagy elbukik, az egyetlen ember döntésén múlik: sikerül-e megnyerni a háborúnak Akhilleuszt (Brad Pitt), az ókor leghatalmasabb és legtekintélyesebb hadvezérét? Akhilleusz öntörvényű, lázadó és a szóbeszéd szerint sebezhetetlen, nem hódol be senkinek és semminek, csak saját dicsőségéért harcol. Az örök hírnév iránti csillapíthatatlan étvágya veszi rá, hogy Trója alá vonuljon Agamemnón zászlaja alatt _ de végül a szerelem lesz az, ami meghatározza sorsát. Két civilizáció fog összecsapni a becsületért és a hatalomért. Ezrek fognak elesni a dicsőségért vívott harcban. És egy egész nép fog eltűnni a föld színéről _ a szerelemért.

 

Bohém rapszódia - Prime, október 29. vasárnap, 21h

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aid-en, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercury-val az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

 

Förtelmes főnökök 2. - Cool, október 29. vasárnap, 21h

Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day), a három jó barát végleg a maga ura akar lenni. Magánvállalkozásba kezdenek, ám a főnöktelenség örömei nem sokáig tartanak. Bert Hanson (Christoph Waltz), a ravasz befektető tönkreteszi őket, és ők a befektető fiának, Rexnek (Chris Pine) az elrablásával próbálják megoldani a helyzetet. Azzal azonban nem számolnak, hogy az emberrablásra teljesen alkalmatlanok, a barátaik segítsége csak tovább ront a helyzetükön, és Dale bekavaró, pajkos exfőnöke, Julia (Jennifer Aniston) se mozdítja előre az ügyet.

 

Ellenség a kapuknál - Viasat6, október 29. vasárnap, 21h

Mialatt a német és az orosz hadsereg tízezrével küldi katonáit egymás ellen és a világ rettegve várja a sztálingrádi csata kimenetelét, az ünnepelt orosz mesterlövész, Vaszilij Zajcsev csendben és egyenként cserkészi be ellenségeit. A szerény és zárkózott Vaszilij csak egy átlagember, aki különleges ügyességgel végzi feladatát. Danyilov, a szovjet politikai tiszt felismeri a mesterlövészben rejlő propagandaértéket, és az egyszerű uráli katonából nemzeti hőst csinál. Jó néhány, a németektől elszenvedett vereség után a Szovjetunió az összeomlás szélén áll, és Sztálingrád eleste biztosítaná a megszálló németek végső győzelmét Európában. Sztálin magát Hruscsovot küldi, hogy felügyelje a város védelmét. Vaszilij példája feltüzeli a védők akaraterejét, és tovább harcolnak a túlerővel szemben. Danyilov viszont hamarosan féltékeny lesz arra az emberre, akit ő kreált, amikor a háború közepén mindketten beleszeretnek Tányába, a katonákkal együtt harcoló bátor nők egyikébe. A németek legjobb mesterlövészüket, König őrnagyot küldik, hogy felkutassa és megölje a német és orosz katonák közt egyaránt híressé vált Vaszilijt. Mindkét férfi elszánt türelemmel és tökéletes szakértelemmel vadászik a másikra, és vívja magányos háborúját, miközben rengetegen halnak meg körülöttük Sztálingrád romjai között.

 

Suicide Squad - Öngyilkos osztag - RTL, október 29. vasárnap, 21.40h

Egy titkos állambiztonsági szervezet, az A.R.G.U.S börtönbe zárjaa Batman (Ben Affleck) segítségével a szuperhősök leggonoszabbjait. Deadshot (Will Smith), Harley Quinn (Margot Robbie), El Diablo (Jay Hernandez) és a többi gazfickó kénytelenek jót cselekedni a szabadságukért cserébe. Létrejön az Öngyilkos osztag, mely akkor indul bevetésre, ha az emberiség már minden lehetőséget kijátszott a megmenekülésre. Tagjai őrültek, kegyetlenek, kiszámíthatatlanok, de mégis a jófiúk mellett állnak _ legalábbis úgy tűnik.

 

Különleges életek - Duna Tv, október 29. vasárnap, 22.25h

Bruno és Malik közel húsz éve egy különleges feladatnak szentelik életüket. Olyan hátrányos helyzetű fiataloknak igyekeznek segítséget nyújtani, akik autizmussal élnek. Minden gyermek más és más területen küzd nehézségekkel, így mindegyikük kezelése egyedi módszereket kíván, melyek olykor szélsőségesek, de leginkább rendkívül szerethetők és a mulatságosak. Ám hiába a jóakarat, szervezetük csak félig legális. A minisztérium éppen ezért ellenőröket küld hozzájuk, hogy döntést hozzanak, folytathatják-e Brunóék tevékenységüket.

 

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány - Paramount Network, október 29. vasárnap, 23.50h

Ted Bundy bűncselekményeit mutatjuk be a barátnője, Liz szemszögéből, aki évekig nem hitte el, hogy miket csinált a pasija.