Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Ha tévézéssel fejeznéd be az év első hétvégéjét, ezeket a filmeket nézd!

A hét mesterlövész - Mozi+, január 7. vasárnap, 18.30h

Adott egy álmos kisváros, Rose Creek, amelyet az iparmágnás Bartholomew Bogue tart elnyomás alatt. A város kétségbeesett lakói, élükön Emma Cullen-nel egy sor törvényenkívülihez fordulnak segítségért. A csapat tagjai között akad fejvadász, szerencsejátékos és bérgyilkos is: Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Faraday (Chris Pratt), Jóéjt Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D'Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) és Véres Aratás (Martin Sensmeier) feladata lesz leszámolni Bogue-gal. Ahogy a végső összecsapásra készülnek, a hét mesterlövész ráébred, hogy amiért küzdenek, az több a puszta fizetségüknél...

 

Mamma Mia! Sose hagyjuk ABBA - Prime, január 7. vasárnap, 18.50h

Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).

 

Free Guy - TV2, január 7. vasárnap, 18.55h

Guy mit sem sejtve éli a banki alkalmazottak egyhangú életét egy Free City nevű videójátékban, ahol a külvilágból bekapcsolódó játékosok kényükre-kedvükre szórakozhatnak az olyan NPC-kel, mint ő. Egy nap azonban furcsa érzése támad, amikor meglát egy lányt elsétálni a munkahelye előtt. Guy-nak ezután lehetősége nyílik megtapasztalni, hogy milyen érzés "szemüveges" karakternek lenni, így rövidesen saját öntudatra ébred. Guy ezt követően küldetésének tekinti, hogy megtalálja a lányt, akit korábban látott. Találkozásukat követően azonban Guy egy, a saját világa, és a lány avatárjával játszó valós személy, Millie által kifejlesztett videójáték-ötlet megmentésére vállalkozik. Millie minden erejével igyekszik felkutatni a Free City-t működtető milliárdos csalásának bizonyítékát, ami valahol a játékban van elrejtve. Hőseink ideje azonban fogytán van, ugyanis a játék következő része napokon belül elérhetővé válik, és amint ez bekövetkezik, úgy mind Guy, mind pedig a bizonyíték örökre a feledés homályába vész…

 

Johnny English újra lecsap - SuperTV2, január 7. vasárnap, 19.20h

2018-ban az ikonikus komikus, Rowan Atkinson visszatér a véletlenül szupermenő titkos ügynök, Johnny English szerepében. Egy kibertámadás leleplezi az összes aktív angol beépített ügynököt, és az akció kiagyalója további pusztítással fenyegeti a világot. A titkosszolgálat most csak egy emberben bízhat – Johnny Englishben. A jelenleg leszerelt, és egy kis előkészítő iskolában tanító Englisht újra szolgálatba hívják, hogy találja meg a ravasz hackert, és ugorjon fejest az akcióba. Ám ahhoz, hogy a küldetés sikerrel járjon, hősünknek minden képességét latba kell vetnie – és nincs neki túl sok –, mivel itt a múlt analóg módszereinek kell szembeszállniuk a jövő digitális technológiájával…

 

Angyalok városa - Filmcafe, január 7. vasárnap, 20h

Volt egyszer egy csodás európai film, mely sok társával egyetemben elment Amerikába "átvedleni" és szerencsét próbálni: Wim Wenders emlékezetes "Berlin felett az ég" című filmjéről van, szó. Ha eltekintünk a fajsúlyos különbségektől, a maga nemében ízléses és élvezhető filmet kapunk. Mi történik akkor, ha egy angyal elkezd vágyódni a halandók mindennapjai után, és ki akarja próbálni a szerelmet? Nicholas Cage alakítja az angyalt, Seth-et, aki szerelmes lesz egy földi halandóba, a sebésznő Maggie-be. Választania kell égi és földi szerelem között. Vajon mi az, ami egy racionális gondolkodású orvosnőt arra késztet, hogy egy olyan férfihoz vonzódjon, akinek a létezését is lehetetlen elfogadnia? Maggie és Seth addig harcolnak józan eszükkel és vágyaikkal, míg végül mindent feláldoznak a szerelem kedvéért.

 

Vasököl - RTL, január 7. vasárnap, 20.45h

Charlie Kenton (Hugh Jackman), az egykori bokszoló 2,5 méter magas acélrobotok mérkőzéseiből él. Már nem több mint egy piti kis üzletelő, aki épp annyi pénzt keres, hogy eljusson az egyik meccshelyszínről a másikra. Amikor Charlie számára már nincs remény, úszik a tartozásokban, hirtelen a fiát is a nyakába varrják egy nyárra. Így kelletlenül összeáll Maxszel (Dakota Goyo), aki ráveszi, hogy újítsák fel a kikukázott, első generációs Atomot, és képezzék ki. Vasököl ringbe lépésével Charlie és Max kapnak még egy esélyt a visszatérésre és az egymásra találásra.

 

Amerikai botrány - Paramount Network, január 7. vasárnap, 21h

Az igaz történeten alapuló filmben 1980-ban járunk, amikor az FBI egy titkos akció keretében próbálja leleplezni a korrupciós hálózatot, ami a világ legsikeresebb csalójának fejéből pattant ki.

 

Körhinta - Duna Televízió, január 7. vasárnap, 21h

Pataki Mari és Bíró Máté a szövetkezeti közös munkák alatt egymásba szeretnek. Az öreg Pataki azonban elhatározza, hogy kilép a szövetkezetből a nagygazda Fekete Sándorral együtt, és házassággal egyesítik a földeket, akár tetszik a lánynak, akár nem. Egy lakodalmi mulatságon Máté botrányt kavarva teszi közhírré vonzalmát Marihoz, aki másnap bejelenti apjának, hogy nem megy feleségül Sándorhoz. Az apa baltával támad lányára, aki világgá indul… A filmet 1956-ban Cannes-ban Arany Pálmára jelölték. Törőcsik Mari első filmszerepe, mely nem csak a hazai sikert, de a nemzetközi ismertséget is meghozta számára. A filmet Törőcsik Mari színművésznő tiszteletére sugározza az M5 csatorna, akit Március 15-én Kossuth Nagydíjjal tüntettek ki.

 

Hölgyválasz - Prime, január 7. vasárnap, 21h

John Clark, chicagói ügyvéd élete csaknem tökéletes. És mégis, mintha elrohanna mellette az élet, a családját is alig látja. Egyik nap John hazafelé tartva a vonatablakon át a gyönyörű Paulinára lesz figyelmes, aki a lerobbant Miss Mitzi's stúdióból bámul rá. A pillantás szinte kísérti a férfit, mígnem egyszer bemegy a stúdióba, ahol beiratkozik a tánctanfolyam kezdő csoportjába. John számára újra kezdődik az élet.

 

A számolás joga - SuperTV2, január 7. vasárnap, 21h

Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet...amikor találnak néhány kiaknázatlan, kihasználatlan lángeszet, akiket addig senkinek nem jutott eszébe használni. Hiszen többszörösen gyanúsak: nők és feketék. A három nő igazi emberi kompjúter: senki nem érti, hogyan képesek megcsinálni azokat a számításokat, amiket végeznek, de rakétasebességgel emelkednek a NASA ranglétráján, ott, ahol a kor legnagyobb tudósai dolgoznak. A cél: John Glenn-t feljuttatni az űrbe...és azután haza is hozni.

 

Evolúció - AXN, január 7. vasárnap, 21h

Wayne Grey az arizonai sivatagban készül fel utolsó képességi vizsgájára a tűzoltóknál, amikor meteorit csapódik be a közelben. Másnap pedig Dr. Ira Kane biológus és Harry Block geológus magánakcióra indulnak a meteorit felkutatására. A mintákat elemezve kiderül, hogy szédületes sebességgel fejlődő, magasabb rendű életformáról van szó. A fiatal tudós-páros már látja maga előtt a Nobel-díj átadási ünnepséget, azonban a felhőtlen öröm hamarosan rémálommá változik. Ráadásul a katonaság erőszakos hozzáállása tovább súlyosbítja a helyzetet?

 

Szia, Életem! - Cool, január 7. vasárnap, 22.25h

Barna (Thuróczy Szabolcs), az írói válságban szenvedő sztáríró megdöbbenve fedezi fel, hogy képtelen egyszerre jó író és jó ember lenni, viszont mindkettőt tudja egy időben rosszul csinálni. A sors azonban rákényszeríti arra, hogy megváltozzon, amikor volt szerelme, Sára beállít közös fiúkkal, az óvodás Samuval (Pásztor-Várady Mór), és a minden lében kanál, állandó figyelmet igénylő, folyton kérdező fiút otthagyja nála tíz napra. Épp akkor, amikor kínosan szorítja a határidő, és ha nem szállít egy olvasható sztorit, véget ér a karrierje, oda lesz a hírneve, és elbúcsúzhat a kalandoktól.

 

Saját lifttel a pokolba - Duna Televízió, január 7. vasárnap, 22.45h

Daniel sikeres színész, aki épp egy szuperprodukció londoni meghallgatására indul, de a repülőtérre menet még beugrik kedvenc kocsmájába a Prenzlauer Berg nevű hangulatos berlini negyedben. Itt megszólítja egy lepukkant külsejű férfi, akiről hamar kiderül, hogy a szomszédja. A lélektani filmben a két férfi között kialakuló, egyre feszültebb beszélgetés során bontakozik ki két élet története. Eléri-e a repülőt a színész? Lehet-e megint ugyanolyan az élet, mint amilyen a sorsfordító kocsmai beszélgetés előtt volt?

 

A hét pszichopata és a Si-cu - AXN, január 7. vasárnap, 23h

Marty (Colin Farrell) "A hét pszichopata" című forgatókönyve befejezésével küszködik. Billy (Sam Rockwell) a legjobb barátja, munkanélküli színész és részidős kutyatolvaj, aki mindenáron segíteni akar a cimborájának. Hans (Christopher Walken) Billy vallásos bűntársa, akinek erőszakos múlt van a háta mögött. Charlie (Woody Harrelson) a pszichopata gengszter, akinek hőn szeretett kutyáját Billy és Hans ellopja. Charlie kiszámíthatatlan, hihetetlenül erőszakos, és egy pillanatig sem habozik megölni bárkit, akinek köze lehet a rabláshoz. Marty most aztán megkapja mindazt a figyelmet és ihletet, amire szüksége van, de kérdés, hogy vajon életben marad-e addig, amíg befejezheti élete főművét.

 

A titokzatos lakó - VIASAT FILM, január 7. vasárnap, 23.05h

Brutális sorozatgyilkossal garázdálkodik a West-Hollywood-i éjszakában és prostituáltakat mészárol le. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölések kísértetiesen emlékeztetnek a hírhedt 19. századi gyilkos, Hasfelmetsző Jack módszereire, akit soha nem sikerült kézre keríteni. És ha ez még nem lenne elég, a nyomozó további párhuzamokat fedez fel a hollywoodi gyilkosságok és egy jó pár évvel ezelőtt bebörtönzött sorozatgyilkos tettei között. Lehet, hogy nem a megfelelő embert börtönözték be, és a gyilkos azóta is szabadlábon van.

 

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan - Magyar Mozi TV, január 7. vasárnap, 23.45h

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapestben, ami semmiképpen sem az, amit a dizájnos útikönyvek, vagy esetleg a hazai filmek látképei festenek a városról. Az itteni életet súlyos ellentmondások színezik. Még komplikáltabb a helyzet, amikor nem emlékszel, hogy szüleid egyhavi fizetését miként verted el egy átmulatott éjszaka során egy lisszaboni repjegyre. Itt tart most Áron 29. évében. Átlagos srácként számtalan kortárs komplexus birtokosa; frissen végzett az egyetemen, barátnője elhagyta, a szülei tartják el, amíg munkát keres, ráadásul miközben az elmúló szerelmen agonizál, valami külső, bizarr tényező mindig felülírja elképzeléseit és megszakítja intim pillanatainak eltervezett linearitását. Áron csak akkor jön rá arra, hogy a káoszban és a kiszámíthatatlanságban mégis tart valahová, amikor elmegy innen. Oda jut, ahová mindenki más: a rendbe, fegyelembe, a szívfájdalom elmúlásába, a 2 centivel a föld fölött járásba. De egy budapesti ezt nem bírja, kell a súly a lelkének, mert ez tartja a földön. Áron végül megtanulja ezt, Lisszabonból hazatérve még utoljára tesz egy próbát arra, hogy létezést produkáljon ebbe a világba, a saját életébe, a maga tempójába, a belátással kiegészülő lázadozásba.