Itthon az HBO fogja vetíteni a Hulu kultgyanús Stephen King-sorozatát

Augusztus 2-től már legálisan is megnézhetjük a J.J. Abrams-féle Castle Rockot.

Nagy reneszánszát éli mostanában Stephen King, sorra készülnek adaptációk a kultikus regényeiből. A tízrészes Castle Rock tévésorozat a napokban indult el a Hulu streamszolgáltatón, de itthon az első négy epizód az HBO GO-n is elérhető lesz augusztus 2-től, magyar felirattal. A sorozat tévés premierje augusztus 26-án lesz az HBO3-on.

A Castle Rock persze nem konkrét adaptáció, inkább csak egy hangulatos antológia a horror nagymesterének remekműveiből: felvonul benne minden kötelező King-kellék, az álmos kisvárostól kezdve a rozoga, öreg családi kúrián és az indián temetőre épült lakóparkon át a kert végében elásott, súlyos családi titkokig...

Maga Castle Rock a Stephen King-regények gyakran visszatérő helyszíne, egy Isten háta mögötti hely Maine államban, ahol soha nem történik semmi izgalmas, egészen addig, amíg fel nem bukkan egy gyilkos bohóc, vámpír vagy kutya. Itt játszódik többek között a Holtsáv, a Cujo, a Hasznos holmik, a Halálos árnyék, valamint az Állj mellém és A remény rabjai filmek is. Ráadásul King nemcsak Castle Rockot rakta fel Maine állam képzeletbeli sarkába, mivel a kisváros szomszédságában van Derry és Jerusalem's Lot is, ahol olyan klasszikusok játszódtak, mint az Az és a Borzalmak városa.

A sorozat főszerepeiben André Holland (A sebész), Melanie Lynskey (Egek ura) és Bill Skarsgård, az Az bohóca látható, de vendégszerepel majd Jane Levy (Shameless – Szégyentelenek), Sissy Spacek (Carrie), Scott Glenn (A hátrahagyottak) valamint a Lost sztárja, Terry O'Quinn is. A sorozatot Sam Shaw és Dustin Thomason fejlesztette, és ők töltik be az executive produceri tisztséget is J.J. Abrams, Stephen King, Ben Stephenson, Mark Lafferty és Liz Glotzer mellett.