Jake Gyllenhaal kipróbál valami újat

A Donnie Darko, a Túl a barátságon, az Éjjeli féreg és a közelgő Pókember: Idegenben sztárja pályája során először fog tévésorozatban szerepelni.

Gyllenhaalt az HBO avatja fel (ezzel pedig a színész csatlakozik nővéréhez, Maggie Gyllenhaalhoz, aki a csatorna Fülledt utcák című szériájában játszik), egy limitált hosszúságú sorozattal, ami Gary Shteyngart 2018-as regénye, a Lake Success alapján készül, és amelynek a sztár nemcsak a főszereplője, de az egyik executive producere is lesz.

A Lake Success főhőse egy nárcisztikus, önáltató, a való világtól elrugaszkodott bróker, Barry, aki több milliárdos pénzalapok felett rendelkezik. Amikor azonban a tőzsdefelügyelet nyomozást indít ellene, hároméves kisfiát pedig autizmussal diagnosztizálják, a férfi egy közönséges távolsági busszal New Yorkba menekül, hogy ott régi főiskolai szerelme oldalán egy sokkal egyszerűbb, romantikusabb életet éljen.

Forrás: Bruce Glikas / FilmMagic / Getty Images

 

Eközben Barry szuperintelligens feleségének, az első generációs amerikai Seemának is – aki az anyagiak által garantált tökéletes élet után sóvárog – megvannak a maga démonai. Ez a két esendő ember a Shteyngarttól megszokott káoszban jelenik meg, és minden szentimentalizmust elkerülve mutatják meg, mi teszi valójában naggyá Amerikát. Gary Shteyngart korábban egyébként olyan, magyarul is olvasható könyveket írt, mint az Orosz rulett kezdőknek vagy az Abszurdisztán.

„Gary regénye egy csodálatosan véghez vitt jellemtanulmány, amely az emberi ellentmondás és bonyolultság mélységeire világít rá, háttérben a mai idők Amerikájával.

El vagyunk ragadtatva, hogy az adaptáción az HBO-val partnerségben dolgozhatunk, hiszen ez a csatorna az elmúlt két évtizedben a legizgalmasabb és legszínvonalasabb prémium tartalmakat szolgáltatta” – írta Gyllenhaal és üzleti partnere, Riva Marker egy közleményben.


(via Consequence of Sound)