Jennifer Aniston itt lesz velünk!

Bár a Jóbarátok stábjának egyetlen később is valóban sikeres tagja elsősorban romantikus vígjátékairól ismert, tud ő többet és mást is, amit ezen a hétvégén meg is mutat.

Vágyaim netovábbja (1998)

1998-ban járunk, amikor a filmet forgatták, a Jóbarátok már negyedik évadánál járt, Jennifer Aniston ünnepelt sorozatsztár, aki nyilván kicsit többet is meg akar magából mutatni, de csak kicsit. Így történik, hogy egy fiatal brooklyni lányt játszik, aki megosztja tetőtéri lakását egy barátjával, és az együttélésből számos komplikáció születik – hát nem ismerős a motívum? A lány ugyanis terhes, de beleszeret a barátba, aki viszont meleg. És egy darabig úgy is tűnik, hogy lehet köztük valami, de előkerül egy csinos fiatal színész, aki bekavar, és megjelenik a születendő gyerek biológia apja, és vissza akarja kapni a lányt. Bár nem minden a papírforma szerint történik, kedves darabról van szó, Aniston és Paul Rudd pedig tényleg jól mutat egymás mellett.

Marley meg én (2008)

Egy John Grogan nevű ismeretlen írónak volt egy Marley nevű kutyája, akivel a jelek szerint alig foglalkozott, de jobb téma híján írt arról egy könyvet, milyen neveletlen az eb, és ez valamiért bestseller lett. És a bestsellereket Amerikában szokás megfilmesíteni, amire Owen Wilsont szerezték meg főszereplőnek, és mellé Jennifer Anistont főszereplőfeleségnek, és persze van egy rakás kutya is. Mert Marley-t vagy 12 eb alakítja, ahogy nő fel, és ahogy különböző kunsztokat kell csinálni. És ez elvileg egy, az élet bölcsességeiről szóló film, közben egy nagy fenét, a szokásos, korrekt módon összerakott romcom két olyan színésszel, akik reggelire is romcomot esznek, és a bugyijuk is romcomból van.  

Kisiklottak (2005)

Ne mondja senki, hogy Jennifer csak vígjátékot tud! Mert bizonyítani tudjuk, hogy ez nem igaz, a bizonyíték pedig pont ez a Clive Owen film, ami messze nem romcom, sőt, inkább pszichológia thriller. Hősünk ugyanis egy titkos viszonyba gabalyodó reklámszakember, akit egy francia kiejtéssel beszélő férfi brutálisan megtámad, majd megzsarol. Ő és szeretője – ő ugyebár Jennifer – kezdetben engednek a zsarolásnak, de a követelések egyre pofátlanabbak lesznek, és lassan lépniük kell. A korántsem hibátlan, de nagyon izgalmas film remekül fokozza a feszültséget, és jól csepegteti el a későbbi nagy dráma jeleit, Vincent Cassel most is nagyszerű gonosztevő, Aniston pedig képes rengeteg árnyalatot zökkenőmentesen hozni magából.

Rocksztár (2001)

Ez a film nem Jennifer Anistonról szól, mégis ő adja a történet morális iránytűjét, ő az alfa és az omega, hogy eldurrantsunk néhány közhelyet. Ő ugyanis annak az egyszerű, de tehetséges srácnak a csaja, aki nappal fénymásolókat javít, éjjel pedig egy feldolgozás zenekar énekese, akit egy szép napon pont az a banda kér fel frontembernek, akinek a dalait eddig énekelte. Naná, hogy igent mond, és egy csapásra maga is sztár lesz, turnéra megy és megváltozik, amit nem néz túl jó szemmel a nője, már csak a sok gruppie miatt sem. Mark Wahlberg kicsit furcsán hat hosszú, feltupírozott hajjal, de Aniston abszolút hihető, mint rockercsaj, és végülis ez számít.