Jön a Gossip Girl spin-offja

Hamarosan ismét elmerülhetünk a manhattani elit botrányokkal teli életében, újabb tíz epizód erejéig.

Már egy ideje rebesgetik, hogy a mostanában divatos tévés rebootokhoz hasonlóan valamilyen formában újra összehozzák a 2007 és 2012 között futott Gossip Girl – A pletykafészek című sorozat csapatát. Sajnos azonban az új szériában nem a Blake Lively alakította Serena van der Woodsen és Blair Waldorf (Leighton Meester) kalandjait követhetjük.

A WarnerMedia bejelentése szerint ugyanis a folytatás egy olyan testvérsorozat lesz, ami az eredeti széria zárulta után nyolc évvel fog játszódni, és a New York-i magániskola egy új generációjának életét követi majd nyomon. A cselekményben nagy szerep jut annak is, hogyan változott meg a közösségi média és emiatt maga a város is az eltelt idő alatt.

Az eredeti Gossip Girl hat évada a CW csatornán futott, és Cecily von Ziegesar young adult regénysorozatán alapult, ami a manhattani elit körébe tartozó csapatnyi tini sorsát mutatta be. Az Upper East Side környékén zajló, a divatot és a drámát vegyítő sztori hamar az egyik legnépszerűbb tévéműsor lett, nálunk is sokan szerették.

A Gossip Girl indította be Blake Lively karrierjét, de az olyan tinisztárok is innen lőtték ki magukat, mint a már szintén említett Leighton Meester, továbbá Penn Badgley és Chace Crawford, sőt a szériában szerepelt az egykori gyerekszínész, az azóta zenéléssel foglalkozó Taylor Momsen is. Arról nem szól a hír, vajon a most alakuló spin-offban benne lesz-e bárki is az eredeti szereposztásból. A testvérsorozat a WarnerMedia leányvállalatának, az HBO-nak jövőre induló új streamelős szolgáltatásán, az HBO Maxon fog debütálni.


(via Variety)