Jön a Trainspotting-sorozat!

A karaktert alakító Robert Carlyle árulta el, hogy a hiperagresszív, őrült Begbie-vel a középpontban készül spinoff, ismét Irvine Welsh regénye alapján.

A tévés adaptációt

a skót író 2016-os, The Blade Artist című könyvéből fejlesztik,

de a munkálatok még igen kezdeti fázisban tartanak. A Trainspotting hőseivel korábban az 1996-os, azóta kultklasszikussá vált Danny Boyle-filmben, majd várva várt 2017-es folytatásában a T2: Trainspottingban találkozhattunk.

Az elmúlt években többször felmerült egy harmadik film lehetősége, amit főleg maga Welsh szorgalmazott – most kiderült, hogy érkezik a folytatás, de a kisképernyőkre. „Ahogy talán tudják, volt még egy könyv, a The Blade Artist, ami teljes egészében Begbie-ről és őrült történetéről szólt. Még eléggé az elején járunk, de nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan meg fog valósulni” – árulta el Carlyle egy másik sorozata, a Sky tévén futó COBRA című politikai dráma promóciós eseményén.

Robert Carlyle a T2: Trainspottingban. Forrás: InterCom


A szóban forgó, magyarul sajnos nem olvasható The Blade Artist szám szerint az ötödik, sorszám szerint pedig a negyedik regény, amit Welsh a Trainspotting karaktereivel a középpontban írt. Az 1993-as első regényt 2002-ben követte a Pornó, 2012-ben pedig a Skagboys; végül 2016-ban jött a The Blade Artist, majd 2018-ban a hazánkban sajnos egyelőre szintén kiadatlan Dead Man‘s Trousers. A most adaptálandó regény

egy váratlan fordulattal Kaliforniában élő képzőművészként ábrázolja Begbie-t, aki feleségével és két kislányával él. Amikor azonban meggyilkolják Skóciában élő, számára szinte ismeretlen felnőtt fiát, a férfit (és feleségét) utoléri sötét múltja.

„Azt hiszem, egy hatórás televíziós eseményben gondolkodunk, ahogy mostanában hívják, akármit is jelentsen ez. De nekem is ez tűnik a helyes útnak, és Irvine-nak is tetszik az ötlet. A sztori ugyanis nagyon tömény, Los Angeles és Edinburgh között ugrálunk, szóval

nehéz lenne belesűríteni egy másfél órás filmbe. Főleg, ha hűek akarunk maradni a könyv szellemiségéhez.

De szerintem az emberek mostanában szeretik az ilyesmit: majd jól ledarálhatják a hat órát. Szóval megdumáltuk, és ez lesz. Valamikor jövőre újra összeülünk, és akkor már részletesebben is megbeszéljük Begbie visszatérését” – nyilatkozta Carlyle.


(via NME)