Jonah Hill csontsovány, Emma Stone platinaszőke új közös sorozatukban

Nézd meg a Maniac előzetesét!

A szeptember 21-én bemutatandó Netflix-sorozatról korábban azt írtuk, hogy egy 2014-es, azonos című norvég széria remake-je, műfaját tekintve pedig fekete komédia, amelynek főhőse egy intézetben kezelt férfi, aki a valóság elől álomvilágba menekül. Az új verzióban fontos szerep jut egy nőnek is, akivel közösen hősünk egy félresikerült gyógyszerészeti kísérlet közepén találja magát.

Mindebből persze semmi sem derül ki a most nyilvánosságra hozott kedvcsinálóból, hiszen ez még csak egy rövid teaser, amelyben nem láthatunk mást, mint a két színészt, amint meredten bámulják egymást, miközben a háttérben mindenféle színek villódznak. A Netflix azonban kiadta a Maniac hosszabb tartalomismertetőjét is, amiből már sokkal több minden kiderül.

Emma Stone figurája, Annie azért vergődik, mert nagyon rossz a viszonya anyjával és lánytestvérével, a tehetős New York-i családból származó Owen (a szinte felismerhetetlenre fogyott Hill) pedig egész életében skizofréniagyanús volt. Mindkettejüknek megvan hát a jó oka, hogy – tíz sorstársával együtt – részt vegyen egy új gyógyszer feltalálójának (Justin Theroux) kísérletében, ahol azt ígérik, mellékhatás nélkül kínálnak gyógymódot mindenféle mentális betegségre vagy lelki bánatra. A dolgok azonban természetesen nem pont a tervek szerint alakulnak...

A Maniac a nagy visszatérést jelenti Cary Joji Fukunagának: a True Detective első évadának rendezőjeként ismert alkotó dirigálja a netflixes széria mind a tíz epizódját. A Maniac ötletgazdája az a Patrick Somerville, aki íróként A híd és A hátrahagyottak című sorozatokat jegyzi. A már említetteken kívül pedig olyan sztárok játszanak még benne, mint Gabriel Byrne, Sally Field vagy Jemima Kirke a Csajokból.


(via Rolling Stone)