Kasza Tibi és a Szerencsekerék valamit nagyon tud

A Szerencsekerék úgy hasít 2023-ban, mint egyetlen tévéműsor sem. Igaz, idén még nem volt nagy durranás a kereskedelmi tévék műsorán, inkább csak egy-egy pukkanásról tudtunk beszámolni

Az RTL-en szombatonként sugárzott Gólkirályság sikeres lett, de nincsenek kiugró nézőszámai: igaz, hogy eddig minden epizód hozta az aznapi főműsoridőt az RTL-nek, de nem is volt nagy versenytársa a TV2-n, ami ellen olyan hatalmas lett volna a harc.


A TV2 új napi sorozata, a Hazatalálsz is mérsékelt siker, a széria második hete rosszabb is volt, mint az első – nézettség szempontjából legalábbis mindenképpen. A sorozat a harmadik héten, vagyis a múlt héten a fiatalok körében egy kicsit javított az eredményein – míg előző héten egy epizódot átlagosan 135 405-en néztek, addig a múlt héten ez a szám 144 502-re nőtt. Viszont – meglepetésre - a teljes lakosság körében veszített nézettségéből: 614 322 nézőről 573 676 nézőre csökkent egy epizód átlagos nézőszáma. Az RTL napi sorozata, a Drága örökösök is folyamatosan veszít nézőközönségéből, de ezt inkább lemorzsolódásnak neveznénk, mert nem nagy arányú a veszteség.

Forrás: RTL Sajtóklub

 

Az RTL Híradója ellenben nagyot nyert múlt héthez képest, a fiatalok körében az előző héten még 170 835-en néztek egy adást, míg a múlt héten már 181 229-en követték figyelemmel a híreket este 6-kor. A Tények ezzel párhuzamosan jócskán veszített közönségéből: 182 473-ról 164 183-ra apadt egy-egy adás átlagos nézőszáma.


A fiatalok körében továbbra is a Cápák között viszi a hetet: múlt héten láthatták a nézők az évad hatodik adását, ami a legnézettebb műsor lett ebben a célcsoportban: 293 474 néző ült le az üzleti show elé a 18-49-es korosztályból, a közönségarány elképesztően magas, 24,1 százalékos volt. A teljes lakosság körében viszont közel sem ennyire népszerű a produkció: 672 871 nézővel és 17,3 százalékos közönségaránnyal csupán a huszadik legnézettebb műsor lett.

És akkor nézzük a múlt heti legnézettebb műsorokat sorjában: a teljes lakosság körében az első öt helyen a múlt hét öt Szerencsekereke végzett, majd a hatodiktól a tizenegyedik helyig a Tények hat adása foglalja el a listát, tizenkettedik helyre jött be a legnézettebb RTL-es műsor, a hétfői RTL Híradó, majd következik a maradék egy Tények.

Forrás: TV2 Sajtószoba

 

A fiatalok körében – ahogy már fentebb említettük – a Cápák között lett az első helyezett, majd utána következik négy Szerencsekerék-adás, hatodik helyen a vasárnapi RTL Híradó, és a hetedik helyezett lett a maradék egy Szerencsekerék-adás.

És ami az igazán őrület, az a következő: 2023-ban a teljes lakosság körében a tíz legnézettebb műsor 10 darab Szerencsekerék-adás lett

– az első helyezett a február 1-jei adás 958 330 nézővel és 25,4 százalékos közönségaránnyal, de nincs nagyon lemaradva a második helyen lévő február 3-i adás 946 024 nézővel és még magasabb, 26,4 százalékos közönségaránnyal. Ami azt jelenti, hogy az éppen tévét nézők közül minden negyedik ember Kasza Tibort és a Szerencsekereket választotta.

A fiatalok körében teljesen más a helyzet: a 18 és 49 év közöttiek körében az első tíz helyezettből kilenc RTL-es műsor, és csak egyetlen Szerencsekerék-adás fért fel, az is csak a kilencedik helyre. 2023-ban tehát eddig a lenézettebb műsor ebben a célcsoportban a Cápák között január 8-i adása 319 474 nézővel és 25,1 százalékos közönségaránnyal, ezt követi a második helyen a Gólkirályság című sorozat első epizódja 303 960 nézővel és 25,6 százalékos közönségaránnyal.