Keanu Reeves megmenti az estét szombaton

Keanu Reeves két filmmel is boldogít minket szombat este, de Leonardo DiCaprio is itt lesz A parttal, és egy skandináv típusú, mégis spanyol bűnügyi filmmel is kikapcsolhatunk.

Feledés - TV2, október 6. szombat, 18.55h

Jack Harper az egyik utolsó robotrepülő szerelő, aki a Földön állomásozik. Egy nagyszabású hadművelet része ő, melynek során az élethez nélkülözhetetlen forrásokat vonnak ki a Földről a több évtizedes háború után, és egy szörnyű fenyegetés árnyékában. Ám Jack küldetésének nemsokára vége.
Több ezer méter magasan járőrözik a lélegzetelállító égbolton, de az élete a feje tetejére áll, amikor megment egy gyönyörű idegent egy lezuhant űrhajóból. A nő érkezése olyan események láncolatát indítja be, melyek során Jack kénytelen megkérdőjelezni mindent, amit tud, és az emberiség sorsa az ő kezébe kerül.

X-Faktor / Válogatás - RTL Klub, október 6. szombat, 20h

Radics Gigi, ByeAlex, Gáspár Laci és Puskás Peti - egy év kihagyás után vadonatúj, és az X-Faktor történetének eddigi legfiatalabb mentorcsapatával tér vissza az RTL Klub képernyőjére az utóbbi évek legsikeresebb és legnézettebb énekes tehetségkutató show-műsora. A műsor házigazdája ezúttal is Istenes Bence lesz, aki a tőle megszokott profizmussal kalauzolja majd el a nézőket hétről hétre az X-Faktor világában.

Hétköznapi titkaink - Duna TV, október 6. szombat, 21h

A Dániában született, de Norvégiában nevelkedett és alkotó fiatal rendező, Joachim Trier harmadik játékfilmje, a Hétköznapi titkaink már nagy sztárokat felvonultató nemzetközi produkció. A film eddig mindenhol komoly kritikai sikert aratott.
"Lehet, hogy az otthoni, elhallgatott és elfojtott titkok néha hangosabbat szólnak a bombáknál is, ha kiderülnek? És nagyobb sérülést is okoznak, mint a háborús repeszek?? Joachim Trier Hétköznapi titkaink filmje költői nyomozásra invitálja a nézőt. Három évvel a neves háborús fotóriporter halála után egy kiállítás szervezése újra összehozza az elhunyt anya családját. Az apa azóta egyedül neveli kisebbik fiát, aki mind jobban eltávolodik tőle. Nagyobbik fia várandós feleségével él együtt, és hosszú idő után tér vissza ismét a szülői házba. A fotók válogatása közben régi sebek szakadnak fel, s váratlan titkok kerülnek napvilágra. Kiderül, mindhárom családtag beleragadt az életébe, mindegyiküknek van rejtegetnivalója, egyikük sem ismeri igazán a másikat, sőt, még az anya élete is tartogat meglepetéseket. Az emlékezés során elérkezik a hétköznapi titkok kitárgyalásának ideje.

A hírek szerelmesei - Paramount Channel, október 6. szombat, 21h

A pincérnőként dolgozó Tally (Michelle Pfeiffer) minden vágya, hogy hírolvasó lehessen egy neves tévéállomáson. Elküldött anyaga megtetszik az egyik legnézettebb hírcsatorna sztárkommentátorának, Warren Justice-nak (Robert Redford), aki csalhatatlanul meglátja a jelöltekben a valós tehetséget, amely mint tudjuk nem terem minden bokorban. Tally a férfi segítségével hamarosan túlszárnyalja tanárát, aki hamarosan feladni kényszerül az állását.

Rumnapló - Cool, október 6. szombat, 23h

A Hunter S. Thompson azonos című regénye alapján készült film főszereplője Paul Kemp egy meghasonlott, alkoholista újságíró. Aki egy kocsmában iszogatva rádöbben, hogy problémái nagy részét a túlontúl zajos és ideges New York városa okozza, ezért úgy dönt elutazik Puerto Rico-ra és egy helyi lapnak fog írni. A szigeten a rum olcsóbb a víznél és Paul hamarosan teljesen beilleszkedik a rum-áztatta őslakosok közé, valamint belehabarodik a bombázóba Chenault-ba aki pechjére már jegyben jár egy kétes üzelmeket folytató üzletemberrel, Sanderson-nal. Amikor Sanderson megbízza őt, hogy írjon róla, Kemp döntés elé kerül: vagy meghajlik előtte és tisztára mossa a korrupt üzletember nevét vagy kiteregeti a szennyest.

Hivatali patkányok - Viasat6, október 6. szombat, 23h

Peter (Ron Livingston) és két haverja, Samir (Ajay Naid) és Michael (David Herman) egy hatalmas cég hatalmas irodájában robotolnak, és akár hetente tizenöt percet is eltöltenek hasznos munkával. Azon törik a fejüket, hogyan állhatnának bosszút életük megnyomorítóján: a Hivatalon. Peter felkeres egy feszültségenyhítő terapeutát, ám a kezelésen gutaütést kap. Ettől kezdve nem érdekli semmi: lazán megmondja a véleményét a főnökeinek, kedvére pecázni jár, íróasztalán pedig halat belez. Sőt, már az iratgyűjtőit sem tiszteli.

A.I. - Mesterséges értelem - Film+, október 6. szombat, 23.15h

A XXI. század közepére az emberiség életét az új típusú, saját létükről is tudó komputerek teszik tökéletessé. Ezek a gépek segítenek átvészelni a természeti katasztrófákat: a sarki jégpáncélok megolvadását és a kontinensek parti területeinek víz alá kerülését is. A komputerek robotokat működtetnek, és ezek egyike, egy android a gépek evolúciójának új lépcsőfokára ér: alkotói érzésekkel ruházzák fel. A film az ő érzelmeinek fejlődéséről, és a körülötte élők reakcióiról szól, arról, hogy lehet-e a komputer-ember több, mint gép.

Mátrix - Viasat3, október 6. szombat, 23.50h

Ahogy látjuk: Szürke, egyhangú világunk valóságos.
A valóság: Ez a világ csak átverés, egy nagyszabású összeesküvés része, amelynek kiagyalói mesterséges intelligenciájú gépek. A hatalom az ő kezükben van és az emberek mind rabszolgák. Kemény!
Eláll a lélegzeted a trükköktől, elszáll az agyad az akciójelenetektől és megáll az eszed a történettől.
Keanu Reeves és Laurence Fishburne vezetik az emberiség felszabadításáért folytatott harcot a Mátrixban, a Wachowski fivérek (Fülledtség) korszakalkotó filmjében, amelyet nem lehet elégszer megnézni. A történet lebilincselő, a speciális effektusok páratlanul újszerűek - a film egyszerűen zseniális.

 A part - Film+, október 6. szombat, 23.50h

Richard, azért utazik el Thaiföldre, hogy valami kalandosra, igazira bukkanjon. Egy olcsó bangkoki szállodában megismerkedik két franciával, Etienne-nel és Francoise-zal, valamint egy idősebb világutazóval, Daffyvel, aki egy titkos sziget valószínűtlen történetét mondja el Richardnak. A fiú rábeszéli Francoise-t és Etienne-t, hogy együtt induljanak útnak a szigetre, melyet Daffy térképe alapján akarnak megtalálni. Mikor elérik úticéljukat, hozzájuk hasonló utazók kis közösségét találják a szigeten.

Az utca királyai - SuperTV2, október 6. szombat, 00.20h

Los Angeles sokaknak napfényt, pálmafákat és könnyű, vidám életet jelent. És vannak olyanok, akiknek egészen mást. A városban dolgozó zsaruk számára ezekből az utcákból felesleges erőszak, hazugság és halál sugárzik. Aki itt egyenruhába bújik, az hamar megtanulja, hogy a törvény betűje nem vezet el az igazságig: az utca törvényeire van szüksége, ha győzni akar. Tom Ludlow (Keanu Reeves) nem adja fel könnyen, pedig ő aztán igazán sötéten látja a világot. Felesége elvesztése után csak a rendőri munka marad számára. Amikor azonban egy nyomozás során rájön, hogy a kollégái közé is befurakodott a korrupció, minden dühét és haragját ebben az ügyben vezeti le: pedig most a saját társai ellen kell fordulnia.

Mocsárvidék - M2, október 6. szombat, 00.45h

"Senki sem beszél... Mindenki rejteget valamit."
A ’80-as években járunk, Franco rendszerét követően egy borzasztóan szegény és apró spanyol faluban, ahonnan egy év alatt négy lány is eltűnt. A fővárosból kirendelt két rendőr (Javier Gutiérrez és Raúl Arévalo) amolyan büntetésképpen kapta meg az ügyet, mert az egyikük a régi rendszer híve és szolgája volt, a másik pedig még az átalakuló helyzetet is túlságosan radikálisnak tarja. A két nyomozó között, eltérő világlátásuk, „pártállásuk” ellenére minden, kibontakozni készülő konfliktus gyorsan elboronálódik. Pedronak nem tetszik, hogy társa esetenként ökölcsapásokkal igyekszik információhoz jutni, de a cél, a gyilkos horogra kerítése, közös, így komolyabban nem csinál ügyet ezekből az esetekből. Bár eleinte a legutóbb eltűnt két testvér megtalálása a feladatuk, az ügy hamar gyilkossági nyomozásba vált át. Hamarosan rájönnek ugyanis, hogy egy sorozatgyilkossal állnak szemben, aki évek óta szedi áldozatait a fiatal lányok körében az isten háta mögötti spanyol mocsárvidéken.