Kenneth Branagh lesz Boris Johnson egy minisorozatban

Az öt részes sorozat a koronavírus-járvány kitörésének kezdeti időszakáról szól, a brit kormány első intézkedéseiről és az egészségügyi dolgozók hősies küzdelméről.

Michael Winterbottom (A gyilkos bennem él, Angyali szemek) öt részes minisorozatot forgat arról, hogy a koronavírus-járvány kitörésének kezdetét hogyan kezelte a brit kormány. Boris Johnsont Kenneth Branagh fogja alakítani. Nyilván nem lehet politikai állásfoglalás, illetve kritika nélkül alkotóként kezelni egy ilyen témát, de a minisorozat elsősorbanm a frontvonalban állókra fókuszál: az egészségügyi dolgozókra, és mindazokra, akik összefogtak, hogy harcoljanak a vírus ellen.

Forrás: Jim Spellman / WireImage / Getty Images

 

A mind az öt részt rendező Winterbottom így nyilatkozott a minisorozatról:

A Covid járvány első hulláma örökké emlékezetes marad. Ekkor az egész ország összefogott, hogy harcba szálljon egy láthatatlan ellenséggel. Az emberek minden eddiginél jobban a tudatában voltak a közösség fontosságának. Sorozatunk számtalan igaz történetet sző össze – Boris Johnsonétól kezdve a frontvonalban dolgozókéig, szerte az országban –, a tudósok, orvosok, szociális gondozók és az egészségügyi protokollok erőfeszítéseit, hogy megvédjenek minket a vírustól.

(Forrás: Empire)