Ki tudja elmesélni a Trónok harca cselekményét egyetlen mondatban?

Igazi rohamot indított el az a bestsellerszerző-pszichológus, aki kiírta a Twitterre a kihívást.

„El tudná valaki magyarázni a Trónok harca sorozat történetét/cselekményét egyetlen tweetben?”

– írta ki a Twitterre Amy Cuddy, akiről nem világos, hogy sosem nézte a szériát, vagy csak kíváncsiságból vetette fel a dolgot, mindenesetre a felvetésre rengetegen fellelkesültek a közösségi médiában. A vasárnap (nálunk hétfőn) véget ért fantasysorozat nyolc évadból, azon belül 71 epizódból állt, és a részek közül nem egy majdnem nagyjátékfilmnyi hosszúságú volt, szóval a küldetés elsőre lehetetlennek tűnik, de azért sokan megpróbálkoztak vele.

A legpontosabb leírást talán az adta, aki szerint a Trónok harcában „a hatalom ambíciójával és elégtelen impulzuskontrollal megáldott emberek kutatják a bujaság, a kapzsiság és a félelem metszéspontját. Eközben életek mennek tönkre vagy szűnnek meg, fájdalmas bölcsességre teszünk szert, és ha szerencsések vagyunk, a kedvenceink túlélik, és ugyanott végzik, ahonnan indultak”.

Más főleg az utolsó évadra koncentrált. SPOILER! „Elátkozott szerelem és incesztus többgenerációs konfliktushoz vezet a hét királyság feletti hatalom birtoklása kapcsán, attól kezdve/azzal végezve, hogy egy őrült uralkodó embereket éget halomra, hogy végül a legkevésbé érdekelt fickó legyen a király egy demokráciát imitáló show végén, ahol csak a fehérek szavaznak. Ja igen, és zombik” – írta egy Amit Das nevű felhasználó.

Aztán itt vannak a lakonikus tömörséggel fogalmazók: „pornó és kardpárbajok”, „Shakespeare, csak zombikkal, sárkányokkal és a kasztrációhoz fűződő bizarr fixációval”, „a Dinasztia, A Gyűrűk Ura és a Jurassic Park forgatókönyve alapján egy számítógépes program által írt sztori” – sorakoztak a megoldások.

A kihívást William Shatner is megpróbálta teljesíteni, de sajnos azt kell mondanunk, hogy nem az övé volt a legfrappánsabb összefoglaló. Az mindenesetre kiderül a tweetjéből, hogy nem volt túl elégedett a sorozat zárásával. „Egy szuperőrült, vérfertőzésben utazó család uralja a hét királyságot. Az északról érkező rosszfiúk mindenkit le akarnak igázni, ezért a legtöbben félreteszik az ellentéteket, és együtt harcolnak ellenük. A győzelem után egy szuperőrült királynőt követnek, aki nem segített nekik harcolni, és minden egy nagy katyvaszban és hatalmas csalódásban végződik. Vége” – írta a színész.


(via Uproxx)