Kiderült a nagy titok! Valójában ezért kapott lángra a Vastrón a Trónok harca utolsó részében!

Az eredeti forgatókönyvben még tök véletlenül kapott lángra a kardokból kovácsolt királyi pulpitus.

Itt az újabb bizonyíték arra, hogy a Trónok harca két showrunnere, David Benioff és D.B. Weiss közel sem annyira zseniális írók, mint a sorozat alapjául szolgáló regényciklust megálmodó George R. R. Martin. Az Emmy-jelölés miatt felkerült ugyanis a netre a sorozat 8. évadát lezáró rész forgatókönyve, és abban többek között ott van a Vastrón pusztulásának eredeti oka is.

Vigyázat, spoilerveszély!!! Aki még nem nézte meg a Trónok harca 8. évadát, az inkább ne is olvasson tovább!!!

Szóval ott tartottunk, hogy a 8. évad utolsó részében megsemmisül a Vastrón, Westeros Hét Királyságának bűvös jelképe, a hatalom szimbóluma, amiért annyian a vérüket adták. A rajongók persze máig jókat vitatkoznak azon, hogy Drogon miért pusztította el a kardokból kovácsolt pulpitust?

  • Azért, mert a sárkányok okosak, és tudta, hogy a Vastrónhoz való görcsös ragaszkodás a legjobb uralkodóból is könyörtelen zsarnokot csinál, és Havas Jont azért nem perzselte hamuvá, mert tudta, hogy egy magasabb jó érdekében cselekedett, amikor leszúrta a Sárkányok Anyját, Daeneryst?
  • Vagy azért, mert a sárkányok buták, és szegény Drogon csak annyit értett az egészből, hogy egy hegyes izé miatt Anyu halott, ezért felgyújtja a francba a legközelebbi hegyes izét?

Nos, az eredeti forgatókönyvben az állt, hogy a Vastrón mintegy véletlenül kap lángra, miután a dühös Drogon fájdalmában el akarja pusztítani sárkánylánggal az egész világot:

Drogon lenéz Jonra. Látjuk, hogy a tűz bugyogni kezd a torkában. Jon is látja. Felkészül a halálra. De a lángcsóva nem őt éri. Drogon fel akarja perzselni az egész világot, de nem akarja megölni Jonot. Tűzet lehel a hátsó falra robbantva ezzel a nagy, vörös kőtömbök maradványait. Jon válla fölött látjuk, ahogy a pusztító tűz a trón felé tör, de nem az Drogon haragjának a célpontja, az csak egy ostoba bámészkodó, akit elsodornak a harcban.

Ennyi tehát a kultikus Vastrón David Benioff és D.B. Weiss szerint. „Egy ostoba bámészkodó!” (via IndieWire)