Kiderült pár kínos részlet a vállalhatatlanul rossz, eredeti Trónok harca pilot epizódról

Jason Momoa és a többi stábtag szerint „egy rakás sz*r” volt a pilot, ahol ráadásul egy ló is belerondított Daenerys és Khal Drogo szexjelenetébe!

Bár a Trónok harca már tavaly véget ért, mégis képes a mai napig lázban tartani a sorozatrajongókat. A közösségi médiában például elindult egy masszív #ReleaseTheThronesPilotCut kampány, mivel eddig még nem mutatta meg az HBO, hogy milyen is volt valójában, 2009-ben leforgatott pilot epizódja a szériának. Állítólag legendásan rosszul sült el minden, és erre most ékes bizonyítékul szolgál James Hibberd október 6-án megjelenő könyve, amely a beszédes Fire Cannot Kill a Dragon: Game of Thrones and the Official Untold Story of the Epic Series (A tűz nem tudja megölni a sárkányt: A Trónok harca és a kultikus sorozat hivatalosan el nem mondott története) címet viseli. A szerző ugyanis ebben nem kevesebbet állít, mint hogy a pilot epizód

egy rakás sz*r volt!
Forrás: Port.hu

 

A Jaime Lannistert alakító Nikolaj Coster-Waldau így emlékezik vissza a kötetben az ominózus legelső epizódra:

Hihetetlenül vacak volt! Senki sem tudta, mit kellene csinálnia, és hogy mi a fene is ez az egész.

Lena Headey, aki Jaime sorozatbéli ikertestvérét és szeretőjét, Cersei Lannsitert játszotta, szintén nem volt elragadtatva a Trónok harca korai verziójától:

Úgy néztem ki, mint egy Las Vegas-i táncosnő... szőrmékkel és masszív hajkoronával. Mint egy középkori Dolly Parton!

A 2009-es pilot változatban ráadásul még nem is Emilia Clarke, hanem Tamzin Merchant volt a Sárkányok Anyja, Daenerys Targaryen. A két showrunner, D.B. Weiss és David Benioff, akik a pilotot afféle erődemonstrációnak szánták az HBO vezetősége felé, felvették többek között Daenerys és Khal Drogo esküvői jelenetét is. Csakhogy a Ser Jorah Mormontot alakító Iain Glen visszaemlékezése szerint

nem lehetett belőle lóf*szt se látni.
Forrás: Port.hu

 

És ha már Daenerys és Khal Drogo: a pilot forgatására kilátogató George R. R. Martin egy nagyon vicces anekdotával jellemezte, mennyire kaotikus volt kezdetben a sorozat forgatása!

Egy kis patak partján voltunk. [Daenerys és Khal Drogo] kikötötték a fához a lovaikat, és a vízparton elkezdődött a csábítási jelenet. Jason Momoa és Tamzin már meztelenül »szexeltek«, amikor hirtelen az operatőr srác röhögni kezdett. Az ezüst kanca ugyanis egyáltalán nem kanca volt, hanem csődör! És láthatóan igen izgatott lett, ahogy figyelte ezt a két emberi lényt. Szóval ott volt egy ló a háttérben egy hatalmas »lószerszámmal«... Semmi sem ment valami jól.

Az HBO elnökhelyettese, Richard Plepler érezte ugyan a svungot és a nagy lehetőséget a sorozatban, de elrendelte, hogy mindent forgassanak újra és változtassanak meg – még Joffrey Baratheon frizuráját is! A legnagyobb horderejű változtatás persze az Emilia ClarkeTamzin Merchant-szereplőcsere volt, amire Jason Momoa így emlékezett vissza utólag:

Merchant ugyan nagyszerű volt, de amikor Emilia megjelent, onnantól kezdve egyszerűen minden a helyére kattant nálam.

 Hasonlóan vélekedett a színészcseréről Bryan Cogman társforgatókönyvíró is:

Nyilvánvaló, hogy Emilia Clarke erre a szerepre született!

 (via Uproxx)