Kinek kellett volna megnyerni a Celeb vagyok, ments ki innen!-t?

Habár alapvetően elégedettek vagyunk a döntéssel, csináltunk egy kis számvetést a vasárnap este Curtis, az újpesti rapper győzelmével záruló kalandreality végére.

Vasárnap este, a 21. napon véget ért a Celeb vagyok, ments ki innen! című, a kolumbiai dzsungelben sztárokkal forgatott kalandreality hatodik évada. Aki már ismerte a műsort, és most is követte az eseményeket, ezúttal is megállapíthatta, hogy a szokásos valóságshow-któl eltérően az extrém körülmények között megvalósuló összezártság és a tényleg embert próbáló feladatok miatt nem kizárólag egy szórakoztató műsort, hanem egy érdekfeszítő szociálpszichológiai kísérletet is láthattunk.

Egyszerre vicces, izgalmas és felemelő volt nézni,

ahogy ez az esetenként egészen más közegből érkező tucatnyi ember a kezdeti „massza”-fíling után egyrészt arcot kapott, azaz megismerhettünk mindenkit egy kicsit jobban is ahhoz a képhez képest, amit magukról a nyilvánosságban addig mutattak, másrészt összekovácsolódtak, és többek között is nagyon szép barátságok alakultak ki – talán még saját maguk számára is meglepő módon.

Forrás: RTL / Sajtóklub


Korábbi cikkünkben az első műsorhét adásai alapján összefoglaltuk, hogy kiket találunk a legszimpatikusabbaknak és kiket a legkevésbé, és kedvenceink közül kettő is dobogós helyezést ért el, hiszen Fecó lett a második, Curtis pedig megnyerte a versenyt. Az első hét óta annyit azért árnyalódott a kép, hogy az eleinte egyértelműen rokonszenves újpesti rapperről később kiderült, hogy nem bírja olyan jól a vereséget, időnként tud morcos is lenni, és volt pár kevésbé szimpatikus beszólogatása (például Nininek, aki meg akarta beszélni vele a dolgokat, vagy Gergőnek, akinek a viselkedését Curtis sokszor gyerekesnek találta).

Ezzel együtt a rapper nem veszítette el a rokonszenvünket, de a végére Varga Ádám szimpatikusabbá vált a szemünkben. Ádámra az első hét után született cikkben még nem figyeltünk fel, de később olyan kiegyensúlyozott és szinte mindenkivel kedves játékossá vált, aki nagyon jól teljesített a bátorságpróbákon és kincskeresésekben is, így sokat segített a csapatnak. De, ahogy írtuk, Curtisszel is szimpatizáltunk továbbra is, így ezen a ponton már bármelyik döntős győzelmének örültünk volna.

A jelek szerint a közönségnek is bejött a „tékozló fiú”-narratíva, azaz az, hogy a rapper sikerrel bizonyította, hogy annak ellenére, amiket korábban olvasni és hallani lehetett róla,

tényleg egy normális, sőt rokonszenves ember; amellett persze, hogy a döntősök közül egyértelműen ő volt a legismertebb, így minden bizonnyal legnagyobb támogatottságú is (bár egy hajszálon múlt a győzelme). S mivel alapvetően mi sem bánjuk Curtis győzelmét, inkább azokat a versenyzőket szedjük listába, akiket még szívesen láttunk volna a dobogón, de már korábban kiestek (azzal a kitétellel persze, hogy abszolút elégedettek vagyunk Fecó és Ádám döntőbe kerülésével).


Vanda

Ahhoz képest, hogy a negyedikként bennmaradt Schumacher Vanda sorozatsztár-műsorvezetőt Celeb vagyok: őket szeretjük a legjobban, és őket a legkevésbé című cikkünkben még a kevésbé szimpatikus játékosok közé választottuk, a végére alaposan rácáfolt a várakozásainkra. Maga mögött hagyta az olyan allűröket, mint a tükör miatt a haciendába pofátlankodás, és önző megnyilvánulásait is abszolút levetkőzte.

A végére ő lett az, aki talán a legjobban beilleszkedett az egész társaságba, hiszen (a Nyári Diával való összeveszést leszámítva) mindenkivel jó viszonyban volt.

Forrás: RTL / Sajtóklub


Nagyon szimpatikus volt ezenkívül az is, hogy mindig nagyon szépen teljesített a kihívásokban, annak ellenére, hogy saját maga is többször felhívta rá a figyelmet, hogy vékony kis karjaival nem épp ő a legerősebb versenyző. Igen szívbe markoló volt ezenkívül az a mozzanat, amikor egy megható szertartás keretében az utolsónak bennmaradt négy játékos szó szerint és szimbolikusan is lemosta magáról azt a stigmát, amit a közvélemény, a külvilág aggatott rájuk. Vanda itt a ’buta’ szót íratta fel pirossal a homlokára, és azt mosta le magáról – szerintünk egyébként már korábban is, hiszen a műsorban egyáltalán nem tűnt butának, és annak ellenére, hogy elismerte, hogy nincs diplomája, több megjegyzéséből is kitűnt, hogy alapműveltsége viszont van.




Legjobb pillanata: becsületből annak ellenére is megcsinálta azt a rendkívül kemény feladatot, amikor az utolsó adásban át kellett úszniuk a vad folyón, majd felmászniuk egy vízesésen nyolc puzzle-darabért, és egyesével áthozni, hogy megmondták neki: nem muszáj befejeznie, mert kialakult a végső sorrend.


Gergő

Gergőt az első hetet összegző cikkünkben is a kedvenceink között említettük, és ez a vonzalom a legvégéig kitartott. Az egykori Házasodna a gazda-sztár mindvégig lefegyverzően kedves, őszinte és nyílt volt, és amikor kiderült, hogy Nini csak szórakozott vele (sokáig úgy tűnt, a két celeb kezd egymásba szeretni, a lány még egy óvszerrel is meglepte választottját, majd jött a hideg zuhany: nem célzásnak, csupán poénnak szánta),

még arra is nagyon szimpatikusan reagált:

látszott, hogy bántja a dolog, de megőrizte a méltóságát – és szerintünk ő került ki győztesen a dologból (ahogy a nézők szerint is, hiszen Ninit jóval korábban szavazták ki).

Forrás: RTL / Sajtóklub


De nemcsak a röpke dzsungellamúr miatt látszott, hogy Gergő igazi érző lélek: amikor megvette a csacsit, felismerve, hogy milyen hasznos lehet majd az egy kissé elanyátlanodott táborlakók számára a kis terápiás állat, az is nagyon rokonszenves húzása volt, ezenkívül az is, hogy nem szégyellte teljesen nyíltan megbeszélni a szívügyeit játékostársaival, Curtisszel és Ádámmal. Az egykori Gergő gazda a mi szemünkben még akkor sem vált ellenszenvessé, amikor megnyomta a tiltott gombot, mert látszott, hogy egyfajta gyermeki kíváncsiság dolgozik benne, amitől csak még szimpatikusabbá vált (és persze minket is érdekelt, hogy miért nem szabad megnyomni a piros gombot).


Legjobb pillanata: amikor erejét megfeszítve egyszerre három fitneszlabdát gurigatott fel a domboldalon, amely produkció során az erején kívül az eszét is használta. A mutatvány pedig azért is lenyűgöző, mivel Gergő egy gyerekkori betegség miatt ötévesen nem tudott járni, és csak a lovasterápia segítségével gyógyult fel, de az egyik lába a mai napig rövidebb, mint a másik.


Merci

Curtis mellett talán Balázs Mercédesz volt az, aki a legkellemesebb meglepetést szerezte. Az egykori VV Merci ugyan nem a legélesebb kés a fiókban, de akinek sikerült tovább látnia annál, hogy vannak olyan tulajdonságaink, amikről tehetünk, és vannak olyanok, amikről nem, kifejezetten megszerethette a valóságshow-sztárt. Lehet, hogy Merci nem okos és művelt, de kifejezetten jóindulatú és kedves, és az ominózus csokilopás előtt sikerült is majdnem mindenkivel jó viszonyt ápolnia (akikkel nem, azok esetében is inkább a másik fél volt a hibás, lásd például Janicsák Veca vagy Tallós Rita folyamatos megjegyzéseit a lány észbeli képességeit illetően).

Forrás: RTL / Sajtóklub


Merci abból a szempontból is jelesre vizsgázott, hogy nagyvonalúan nem vett tudomást róla, amikor a többiek beszólogattak neki, és azokra a véleményekre is rácáfolt, amelyek szerint nyafka és kényes műnő, aki majd nem mer beleállni a kihívást jelentő feladatokba. Annak ellenére, hogy szemmel láthatóan idegenkedett a csúszómászóktól és a bogaraktól, keményen küzdött, és még a „lámás” műveltségi vetélkedőben is kitett magáért, és meglepően sok kérdésre tudta a választ. Lehet, hogy nem ő volt a legerősebb, legokosabb vagy legügyesebb versenyző,

de igazi színfolt volt a többiek között, egy szórakoztató, üde jelenség, akit szívesen láttunk volna még tovább játszani.


Legjobb pillanata: amikor leszedte, majd ünnepélyesen eltemette a híres-neves műszempillákat. Az aktus egyrészt tele volt humorral és öniróniával, másrészt jó döntésnek is bizonyult, mert kiderült, hogy nem egy tucatnő, hanem egy szép zöld szemű fiatal lány.