Kiválogattuk a tévéműsorból a legjobb vígjátékokat mára

Bud Spencer-Terence Hill filmeket direkt nem tettünk az összeállításba, ellenben a legszórakoztatóbb mozikat összegyűjtöttük azoknak, akik otthon, a tévé előtt töltik a szilvesztert.

Óvakodj a törpétől - Paramount Channel, december 31. hétfő, 12.15h

Óvakodj a törpétől! - figyelmezteti a csinos, szőke lányt a sebesült férfi. De ki az a törpe? - rémüldözik a nemrég elvált Gloria, akinek egy csapásra fölpezsdül az unalmas könyvtárosi élete. A lány azt sem tudja, ki az a fiatalember, akit fölvett a kocsijába, és most itt hever holtan. Mire tisztázhatná a helyzetet, a hulla eltűnik és természetesen senki sem hisz neki. Ezután is furcsábbnál furcsább dolgok történnek vele. Gloria azonban visszaveri az albínó támadását, lerázza a szexőrültet, önvédelemből elteszi láb alól a gyilkost. Egyedül csak Carlson felügyelő segítségére számíthat.

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt - Film Mánia, december 31. hétfő, 13h

Allan Karlsson egy csendes svéd nyugdíjasotthon lakója. A századik születésnapja alkalmából a személyzet születésnapi partit szervez számára. A polgármester, az emberek, a sajtó lelkesen várják a bejáratnál, ám Allannek semmi kedve a felhajtáshoz. Helyette kimászik hátul az ablakon, és világgá indul egy szál papucsban. Alan, aki mozgalmas életet élt, és olyan barátai voltak, mint Sztálin, Churchill és Mao, a szökése után élete utolsó, legizgalmasabb kalandjába csöppen.

Muriel esküvője - Filmcafé, december 31. hétfő, 14.40h

Az utóbbi évek egyik legismertebb ausztrál filmje Murielről, a bátortalan, gátlásos és csúnyácska lányról szól, aki egy álmos, vidéki kisvárosban él. Muriel életét az apján és a testvérein kívül még az ismerősei is megkeserítik. A lány naphosszat ül a szobájában, ABBA-dalokat hallgat és a saját esküvőjéről álmodozik, amelynek köszönhetően kiszabadulhatna a családi fészekből. Az esküvő rövidesen Muriel rögeszméjévé válik. Amikor a keserűség pohara betelik, a lány az első adandó alkalommal, kitisztítja apja bankszámláját és habozás nélkül Hawaiira szökik, hogy szakítson eddigi életével.

Támad a Mars! - AMC, december 31. hétfő, 15.10h

Marslakók támadják meg a Földet, ám az Egyesült Államok elnökének, James Dale-nek (Jack Nicholson) az okozza a legnagyobb gondot, milyen ruhában üdvözölje az idegeneket. Felesége, Marsha (Glenn Close) csak annyit közöl, hogy ezeket nem akarja látni a házában. Közben persze a marslakók sem tétlenkednek, s úgy tűnik, nagyszabású invázójuk megfékezhetetlen. Egy véletlen folytán azonban, egy süket nagyinak köszönhetően megtalálják a zöld fickók ellenszerét: a francia sanzonoknak még ők sem tudnak ellenállni, s egytől egyig kipurcannak.

Top secret - Paramount Channel, december 31. hétfő, 16.55h

A szocialista világrendszer bomlása akkor kezdődött, amikor az amerikai rocksztárt vendégszereplésre hívták a vasfüggönyön túlra. Az Elvis nyomdokaiban botladozó Nick Rivers egyedülálló ajánlatot kap, az NDK-ba hívják koncertezni. Arra azonban nem számít, hogy egy piszkos politikai játék egyik bábúja lesz, és a vasfüggöny mögött világuralomra törő, vérgőzös nácikkal kerül szembe. De nem esik kétségbe, fölismerve a helyzetet, kiutat keres. Az elrabolt NSZK tudós kiszabadítására indul a szívszerelmével, a tudós lányával és a földalatti mozgalom képviselőjével.

A rózsák háborúja - Filmcafé, december 31. hétfő, 18.45h

A vérbő fekete komédia egy tizenhét éves házasság megromlásának, darabokra hullásának hiteles krónikája. Rózsáék háborúja a nemek háborújáról szól. A nagy szerelemről, amely néhány csodálatos, romantikus pillanattal kezdődik, az oltár előtt folytatódik, majd eljut a válóperes ügyvéd irodájába. De ez még mindig nem a végállomás: Oliver és Barbara, az egykor boldog pár nemsokára saját szobájában találja magát, a barikád két oldalán. A nehéztüzérség akcióba lép. Repül a váza és a gyertyatartó, és a helyzet egyre rosszabbodik.

Dumb és Dumber kettyó - Prime, december 31. hétfő, 18.50h

Húsz év telt el Dumb és Dumber feltűnése óta, ám a két hős ez idő alatt egy cseppet sem változott - legalábbis ami az agyi kapacitásukat illeti. Dumb katatón állapotban, egy szanatóriumban múlatja az időt, mióta álmai asszonya elutasította, Dumbernek pedig sürgősen új vesére van szüksége. Mit ad isten, kiderül, hogy van egy felnőtt lánya - a tökéletes donor, akit már csak meg kell találnia. Miután Dumb bevallja, hogy két évtizedig megjátszotta magát, és valójában kutya baja, a nyerő páros hatalmas lelkesedéssel veti bele magát a családegyesítésbe. És ha ők egyszer útra kelnek, kő kövön nem marad-

Dumb és Dumber - Dilibogyók - AMC, december 31. hétfő, 19h

Lloyd Christmas (Jim Carrey), a Rhode Island-i sofőr a bárgyúság megtestesítője. Álmai netovábbja, hogy megtalálja a nőt, aki üres életét bearanyozná. Egyik nap szinte elakad a lélegzete, amikor megpillantja gyönyörű utasát, Mary Swansont (Lauren Holly), s rádöbben, hogy megtalálta a hőn áhított lelki társat. Amikor megérkeznek a repülőtérre, úgy tűnik Mary örökre kisétál az életéből, ám szerencséjére a lány az ülésen felejti a tárcáját. Lloyd az égvilágon mindent bevet, hogy visszajutassa neki az elveszett holmit, azonban barátjával, Harryvel (Jeff Daniels) váratlanul egy szövevényes emberrablás közepén találják magukat.

Bödőcs Londonban - Comedy Central, december 31. hétfő, 20h

Bödőcs Tibor harmadik önálló estjével látogatott el a második legnagyobb magyarlakta városba, Londonba. Ezekből a felvételekből állt össze az a műfajteremtő stand-up road movie, amit a Comedy Central mutat be az itthon maradt magyar nézőknek, két részben.


Fergeteges forgatás - Filmcafé, december 31. hétfő, 21h

Bobby Bowfinger (Steve Martin) hullámvölgyben vergődő hollywoodi producer. Végre talál egy olyan forgatókönyvet, amiért minden követ megmozgat. Lenne rá pénz, egy feltétellel: mindenképpen szerepelnie kell benne Kit Ramsey-nak (Eddie Murphy), az aktuális sztárnak. Kit azonban nemet mond az ajánlatra. Márpedig filmnek lennie kell! - adja ki a jelszót Bobby, és a sztár nélkül is el akarja kezdeni a forgatást. Tökéletes dublőrt talál a címszerepre, Jiffet (Eddie Murphy), aki kiköpött hasonlít a szupersztárra, lévén annak kicsit ütődöttebb öccse. Bobby összeszed egy főleg illegális bevándorlókból álló csapatot és megkezdi a szedett-vedett forgatást.

Csupasz pisztoly - Paramount Channel, december 31. hétfő, 21h

Az őrületes humorú Airplane, Top Secret és Nagy durranás alkotói ezúttal a "Nagyon Különleges Ügyosztály" aktái között bukkantak a kincsek kincsére! A főhős természetesen ismét Frank Drebin, a gránit állkapcsú, sziklakemény zsaru, a magasztos értékek utolsó megvesztegethetetlen védelmezője. Miközben vadul igyekszik megakadályozni az angol királynő ellen kifundált merényletet, ádáz bűnözőkkel és kéjsóvár asszonyokkal kell összemérnie a fegyverét. Az ügynek még részese egy szitává lőtt, de amúgy jó színben levő ügynök, egy szőke szexbomba, két baseballcsapat és megszámlálhatatlan fura figura. Igazi ellenfele azonban csak kettő akad: két balkeze, melyek képtelennél képtelenebb helyzetekbe sodorják.

Csupasz pisztoly 2 1/2 - Paramount Channel, december 31. hétfő, 22.50h

Dr. Meinheimer az elnök tudományos tanácsadója. A neves tudós új felfedezése csapást mérne az atomenergia-lobbira. A férfit azonban elrabolják, és egy hasonmást ültetnek a helyére, aki egészen más vonalat képvisel. Drebin hadnagy persze rájön a turpisságra, arra, hogy a gátlástalan Quentin Hapsburg keze van a dologban. Dr. Meinheimer nyomát kutatja, és a régi szerelmére bukkan. Jane Spencer a doktor titkárnője. Miközben Drebin a tőle megszokott módon beleveti magát az ügybe, Jane és közte újra fellángol a régi szenvedély. Meg is perzselődnek rendesen.

Csupasz pisztoly 33 1/3 - Az utolsó merénylet - Paramount Channel, december 31. hétfő, 00.40h

A nyugdíjas életet nem Drebin hadnagynak találták ki. Ráadásul nincs nyugta, a felesége, Jane gyereket szeretne, a régi kollégái meg állandóan munkával zaklatják. Vérbeli zsaru lévén Drebin képtelen ellenállni a kísértésnek. Különösen, amikor megtudja, hogy egy nehézfiú bombamerényletet készül végrehajtani a filmvilág ünnepén, az Oscar-díjátadó gálán. A titkos akció keretében Drebint rosszfiúnak álcázzák, és bevonul a börtönbe, ahol a híres gengszter, Rocco cellatársa lesz. Feladata, hogy a bizalmába férkőzzön, és minél többet megtudjon a fickó legújabb tervéről.