Kőgazdag fiatalok: A legjobb kommentek, amiket a műsor inspirált

Összeszedtük a legjobb hozzászólásokat, amik a nézők hergeléséről szóló TV2-s műsorra érkeztek.

Lehet azon vitatkozni, hogy mégis mekkora prosztóság a nettó hergelésért megalkotott műsor. Lehet arról beszélgetni, hogy mi a tévézés legalja, ez vagy a Győzike Show. Az is érdekes kérdés, hogy ha ennyire borzasztó, akkor mégis miért nézi annyi ember. Meg úgy egyáltalán képez-e bármilyen értéket, vagy csak audiovizuális környezetszennyezésről van szó? Egy szellemi, egy kulturális dögkútról beszélünk, ha a Kőgazdag fiatalokat emlegetjük? 

 

Úgy kellenek a nézőknek a Kőgazdag fiatalok, mint egy falat zsíros-kaviáros kenyér

Ne gondolja senki, hogy egy ilyen trash műsornak nincs közönsége Magyarországon! Még az RTL titkos favoritját, A mi kis falunkat is kenterbe veri, igaz, a sorozatot az első résztől kezdte ismételni a csatorna.

Tovább

 

 

A felsoroltakra nincs egyértelmű válasz. Talán valaki már elkezdte írni ebből a doktoriját vagy egy kommunikáció és média szakos beadandó esszét, esetleg egy film szakos elemzést a karakterekről. Sose lehet tudni. Abban biztos lehet mindenki, hogy a Kőgazdag fiatalok felkavarták az állóvizet, és indulatokat gerjesztettek. 

 

Kőgazdag fiatalok: Ha ilyen gazdagnak lenni, inkább maradok szegény

A Kőgazdag fiatalok nem foglalkoznak a diáktüntetésekkel, hisz van pénz lóvéra, azon kívül meg mi más érdekelné őket, ugye.

Tovább

 

A kritikánk alatt megjelent kommentek között zömével olyanokat lehet találni, hogy a műsorban szereplők nem éppen a legélesebb kések a csilláron, hogy rögtön ilyen képzavart fessek a falra. Ezekből annyi van, hogy ha mindegyik 1 forintot érne, akkor már összejött volna egy Lamborghini Huracan helyett egy leharcolt Fiat Polski. Szerencsére akadtak olyan hozzászólók, akik mélyebb gondolatokat fogalmaztak meg a látottakkal kapcsolatban. 

Egyesek a filozófia göröngyös útjára tévedtek, és az élet értelmét kezdték el boncolgatni.

Tök mindegy, hogy gazdagok, vagy sem. Az is mindegy, hogy igaz-e vagy sem. Valahányan megöregszünk, megbetegszünk, meghalunk. Innen nézve csak az számít, hogy szépen, tartalmasan élt-e az ember, vagy végig unatkozva, kiégve, mindentől megcsömörlötten. Képes volt-e szeretni a gyerekeit, szüleit, párját, vagy sem. Voltak-e igazi barátai, vagy sem.

Akadt olyan is, aki politikai összeesküvést is lát abban, hogy a francia focicsapat nevét és még egy számot is a nevében hordozó fiatal, akinek a teste, pontosabban fogalmazva a pacekja cirka 1 milliárd forint, milyen elképesztő dolgokat művel a rá havi egy öcsiért, öt millió forintért vigyázó kigyúrt “állat”, Papacita társaságában.

Erre nem a társadalomnak van igénye, hanem a politikának. A cél elbutítani a társadalmat, hogy irányíthatóvá váljon. Csak azt lehet jól irányítani, aki céltalan vagy aki kilátástalannak látja a saját helyzetét, ezt felismerve a politika jól tudja, hogy a média a legnagyobb fegyver, ha egy tömeget kell befolyás alatt tartani. A népbutító műsorok látszólag szórakoztatóak, de valójában pusztító céllal vannak jelen.

De ellensúlyozva a sok bölcsességet, néha fellazította a kommentszekciót egy-egy frappánsabb gif, mint ez is:

Érkeztek leleplező, igazi tényfeltáró újságírói minőségű kommentek is:

ezek nem fizetett színészek, megnézheted Instagramon az eddigi tevékenységeiket... Viszont nem is kőgazdagok, az nem itt kezdődik. Aki az, az nem fog egy ilyen műsorba elmenni... Ezek csak szeretnének azok lenni...

Dancsó Péter hibátlan videós esszéi alatt is vannak jó meglátások. Valaki például rájött arra, hogy PSG Ogli7 hangképzése olyan gyér, mint egy híres, hírhedt Monty Python karakteré, Fikusz Kukiszé.

Ugyanitt arra is rájött valaki, hogy a műsort jobban megnézve pont PSG Ogli7 - tessék megkapaszkodni a thonet székben - a legnormálisabb. És döbbenet, de tényleg. 

Akadt igazi önreflexív komment is, ami frappáns reakció a Kőgazdag fiatalokban látottakra.

Nekem a legnagyobb boldogságom a napomban, hogyha a Pennyben még friss a zsömle.

A kommentek sokszínűségéből is látszik, hogy nem volt hiábavaló elkészíteni a Kőgazdag fiatalokat, mert mint látszik: minden rosszban van valami jó.