Koronavírusos különkiadással jelentkezik a Grace klinika sorozat

Az eddig 16 évadot megélt kórházas széria stábja eddig is rendszeresen konzultált orvosokkal, most a pandémiával kapcsolatos beszélgetésüket le is vetítik.

16 évad ment le eddig a Vészhelyzet és a Doktor House népszerűségével vetekedő A Grace klinika című kórházas sorozatból, ám az utolsó évad forgatásába már belerondított a világméretű koronavírus-járvány. A betervezett 25 epizód helyett ugyanis a stáb biztonsága érdekében végül csak 21 készült el és került adásba. A 17. évad jövő kedden fog elstartolni – egy rendhagyó, online epizóddal, amelyben a készítők valódi orvosokkal fognak beszélgetni a koronavírusról, illetve a karanténidőszak alatt megváltozott sorozatfogyasztási szokásokról.

Forrás: Port.hu

 

Krista Vernoff, a sorozat egyik írója és producere szerint úgy érezték, kötelességük egy valódi járványhelyzetről is szót ejteniük, főleg úgy, hogy a nekik bedolgozó egészségügyi szakértők az első sorból tapasztalták meg a világméretű vírusfertőzés hatását:

Természetesen foglalkozni fogunk a pandémiával is. Nem létezhet sokáig futó kórházsorozat úgy, hogy nem vesz tudomást a saját életünk egészségügyi eseményeiről. Minden egyes esztendőben eljöttek hozzánk az orvosok, és elmesélték a történeteiket. Általában a legviccesebb és legőrültebb sztorikat. Ebben az évben ez [a beszélgetés] sokkal inkább egy terápia volt . Az orvosok eljöttek, és mi voltunk az elsők, akiknek elmesélték, mit tapasztaltak. Szó szerint remegtek, és próbálták nem elsírni magukat, ahogy erről a [vírus elleni] harcról meséltek – egy olyan harcról, amire egyáltalán nem készítették fel őket.

(via Independent)