Korpa közé keveredett Árpa – így láttuk A Nagy Ő első részét

A bulvárbotrányairól elhíresült színész-rendező-fenegyerekből a külső szépség helyett a belső kisugárzást kereső, szelíd esztétikaprofesszor lett, aki erkölcsi-intellektuális világítótoronyként magasodik a 19 érte marakodó harcias amazon fölé. Megnéztük a TV2 új műsorát...

Hétfő este elstartolt a TV2-n A Nagy Ő új évada, melyben 19 lány száll ringbe a színész-rendező-fenegyerek Árpa Attila szívéért. Vagyis: mostantól minden hétköznap esténként randevúk és rózsaceremóniák garmadája várja a nézőket, ahol néha Lékai-Kiss Ramóna is bejelentkezik – de nem mint műsorvezető, hanem mint „szerelmi tanácsadó”.

Az egyelőre nem világos, hogy Árpa jelenleg mennyire „jó parti”, az viszont biztos, inkább hírhedt, semmint híres szereplője volt ő egészen mostanáig a hazai celebvilágnak.

 

Forrás: TV2 Sajtószoba

 

És itt most még csak nem is feltétlenül a nemrégiben kirobbant drogbotrányára gondolok (túl olcsó poén lenne most azzal viccelődni, hogy a műsor döntőjét a tárgyalótermeben kell-e megrendezni), inkább arra, hogy az  51 éves Árpa mit is tett le eddig az asztalra. Illetve mit nem – hiszen ahogy mondani szokás, minden volt már, csak akasztott ember nem.

Árpa volt ugyanis az, aki anno az RTL Klub kreatív igazgatójaként ránk szabadította a Való Világot, a Heti Hetest és Mónika Showt (tette mindezt úgy, hogy egyik reggel besétált az utcáról a frissen elindult csatorna székházába, és bekamuzta mindenkinek, hogy ott dolgozik). Ő volt az, aki beperelt mindenkit, aki átvette a Borstól, hogy „tolakodott a stábbüfében” a Die Hard 5 forgatásán, de ő volt az is, aki fogta magát, és kisétált az Összezárva Friderikusszal forgatásának kellős közepéről – abból a műsorból, aminek pont az a lényege, hogy az interjúalanyok össze vannak zárva a műsorvezetővel, és ebből majd kikerekedik valami érdekes beszélgetés. Egy egész generációval szerettette meg Magyarországon az amerikai futballt, (amit annyira komolyan vett, hogy évekig a Budapest Wolves oszlopos tagja volt), megírt és megrendezett két „suttyófilmet” (ő maga nevezi így: a kultikus Argo 1-2-t), a nőügyeivel és a válásával pedig egy időben rendszeresen tele volt a bulvársajtó. A köztudatban tehát abszolút egy vagány macsóként él, aki nagykanállal habzsolja az életet.

 

Forrás: Tv2

 

Ebben a műsorban viszont ő a cicasimogató entellektüell, akinek „már rég nem elég egy szép fenék”, és tartalmas beszégetésekre vágyik.

 

 

Árpa alighanem alapvetően színészként tekint magára. Ő „a magyar Sean Bean” is, aki kis túlzással minden filmes és tévésorozatos szereplése során meghal (erről itt írtunk bővebben) és évek óta ő a főszereplő a Tortúra színpadi változatában. Valahol tehát A Nagy Ő is csak egy újabb szerep Árpának, ahol ezúttal nincs annyi betanulandó szöveg a forgatókönyvben, de jóval magasabb a gázsi!

 

Mi történt Dallasban?

Már a hétfői első rész alapján kijelenthető: napnál is világosabb, hogy A Nagy Ő azért nem egy végtelen bulika- és pezsgőzésmaraton egy rakás kutya- és lóbolond CKM-címlaplánnyal és egyéb csodabogár csajjal valami felcicomázott luxustanyán, ami minden be van kamerázva.

Ez egy kíméletlen verseny, ahol a lányok már a megérkezésük első másodperceiben elkezdték szívni egymás vérét, kérészéletű szövetségeket kötve és halálos ellenségeket szerezve az alfahím kegyeiért vívott harcban.

Ez abból is látszik, hogy Árpa Attila máris kiszórt három „feleségjelöltet”:

  • Petrát,
  • Ágit,
  • és az egzotikus nevű Catherine-t.

 

 

A korpa közé keveredett Árpa

Talán a szerkesztők és a castingosok okoskodtak úgy, hogy direkt nem a részecsketudományok doktoranduszait és a sejtbiológus PhD-sokat válogatták be „kérőnek” ebbe a műsorba (valamiért úgy tippelem, nem sokan jelentkeztek), hanem dekoratívabbnál dekoratívabb hölgyeket, akik sajnos biodíszlet funkcióra vannak kárhoztatva a rosszfiús imidzsétől görcsösen szabadulni próbáló, eltartott kisujjú bor sommelierbe oltott önjelölt esztétikaprofesszor mellett.

 

Ebben a felállásban egyaránt benne van egy hamar unalomba fulladó, de egy veszettül szórakoztató műsor esélye is.

 

Persze csak azoknak, akik szeretnek más nyomorán és bénázásán nevetni otthon a négy fal között, ahol mindenki úgy érezheti, hogy bár nem olyan szép, mint Bella Hadid (akiről tudományosan is bebizonyították, hogy ő a legszebb) és nem is olyan okos, mint a 160-as IQ-jú Dolph Lundgren, a tévében látott majomkodó embereknél egészen biztosan értékesebb ember...