Közeleg az ősz, és egyre jobb filmek vannak a tévében!

Úgy gondolták a tévécsatornák, hogy már a nyár utolsó hétvégéjén belehúznak, úgyis mindenki hazajött a nyaralásból. Egészen jó filmek közül válogathatunk.

A suttogó - Filmcafe, augusztus 31. szombat, 15.10h

A 14 éves Grace MacLean (Scarlett Johansson) súlyos sérüléseket szenved, amikor baleset éri versenylova, Pilgrim nyergében. Grace édesanyja, Annie (Kristin Scott Thomas), az ambiciózus magazinszerkesztő rájön, hogy lánya és a ló sorsa elválaszthatatlanul összefonódik. Ezért lányával és a lóval azonnal Montanába utazik az egyetlen suttogóhoz, Tom Bookerhez (Robert Redford), akinek különleges képessége van a lovak gyógyításához. Ám amíg Tom azon fáradozik, hogy helyrehozza a kislány és a ló összetört életét, Tom és Annie egymásba szeret.

A Faun labirintusa - Filmcafe, augusztus 31. szombat, 18.40h

Spanyolország, 1944. A polgárháború véget ért, de a hegyekben még harcolnak a gerillák. Carmen (Ariadna Gil) kislányával, Oféliával (Ivana Baquero) új férjéhez, a hideg, kegyetlen és autoriter Vidal (Sergi López) kapitányhoz költözik, aki Franco seregében szolgál. Ofélia nem szenvedheti az új életét, így a ház mögött felfedezett rejtélyes labirintusba menekül. Pán - védelmezője és vezetője - egy mesebeli figura meggyőzi, hogy a kislány egy mágikus királyság rég elveszett hercegnője. Hogy az elveszett igazságot megtalálja, Oféliának három próbát kell kiállnia, olyanokat, melyekre senki nem készítette fel.

Benny és Joon - Paramount Channel, augusztus 31. szombat, 18.50h

Joon bájos és okos lány, ráadásul művészi hajlamokkal is rendelkezik, de kórosan kiegyensúlyozatlan. Benny, a bátyja, akivel kettesben él, a széltől is óvja. Joon mást nem is visel el maga körül, a házvezetőnők hamar menekülőre fogják a dolgot. Egy este együtt kártyáznak Benny haverjaival, és a testvérpár veszít - vagy nyer? -, mert büntetésként rájuk bízzák Samet, aki felettébb fura figura. Legszívesebben egész nap egy fa tetején gubbaszt, vagy beleveti magát példaképei, Buster Keaton és Charlie Chaplin utánzásába. Joon az első perctől vonzódik hozzá, Benny viszont a falra mászik Sam bohóckodásától.

Utazók - TV2, augusztus 31. szombat, 18.55h

Csodálatos a jövő. Az Avalon nevű űrhajó 5259 utassal a fedélzetén 120 éven át siklik elegánsan távoli célja felé, ahol az érkezők majd új életet kezdhetnek. Addig pedig a vele utazók biztonságosan lefagyasztva alusszák kiro-álmukat, és új otthonukban frissen, fiatalon ébredhetnek fel.
Elvileg.
A programba hiba csúszik, kiolvaszt két hibernációs ágyat, és két embert felébreszt. Jim (Chris Pratt) és Aurora (Jennifer Lawrence) maga sem tudja, miért és hogyan, egy hatalmas, néma űrhajó fedélzetén találja magát - és még 90 év van hátra, míg elérik úti céljukat.
Olyanok, mint két hajótörött, a lakatlan szigeten. De segítségben nem is reménykedhetnek. Saját erejükből próbálják megoldani a helyzetet, ám egyre újabb nehézségekbe és rejtélyekbe ütköznek.
Ha életben akarnak maradni, meg kell érteniük, mi történt velük...

A mi kis falunk / A szobordöntés - RTL Klub, augusztus 31. szombat, 20h

Reggelre eltűnik Pajkaszeg jelképe, a híres kakaós briós szobor és bár hamar előkerül a csatornából, Stokira vár a feladat, hogy kiderítse, mi történt vele. A polgármester megbízza Erikát, hogy hozassa helyre minél hamarabb, mert közelegnek az önkormányzati választások és ő különben is az új álomháza tervezőjével találkozik a tóparton. Teca és a pap az ominózus csók után a városba megy, hogy megoldást találjanak az őket kínzó problémára.

Ford Fairlane kalandjai - Humor+, augusztus 31. szombat, 21h

Ford Farlaine annyira menő, hogy kizárólag híres együttesek, pop- és rocksztárok megbízásait vállalja, lévén ugyancsak bennfentes a zenei szakmában. Ford nem egyszerűen magándetektív: ő a rock'n'roll detektív, aki épp egy heavy metal énekes, műfajához méltó, látványos halálának körülményeit vizsgálja. Közben meggyűlik a baja egy elmebeteg gyilkossal, egy üresfejű libával, néhány majom popsztárral, az epekedő titkárnőjével, valamint a rendőrség egyik oszlopos tagjával, aki azt képzeli, hogy popsztár is lehetne.

Transzcendens - Paramount Channel, augusztus 31. szombat, 21h

Dr. Will Caster (Johnny Depp) a mesterséges intelligencia legelismertebb szakértője ötvözi a világ összes tudását az emberi érzelmek teljes skálájával. Kísérletei miatt egy radikális szervezet merényletet követ el ellene, aminek következtében Caster az általa kifejlesztett gép tesztalanyává válik. Caster felesége, Evelyn (Rebecca Hall), és legjobb barátja, Max (Paul Bettany) úgy döntenek, hogy a haldokló Will tudatát feltöltik a gépbe. A következményekre azonban senki sem számít.

Higgy neki, hisz zsaru - Duna Tv, augusztus 31. szombat, 21.20h

A belső ellenőrzés feladata kivizsgálni a rendőrség soraiban előforduló korrupciót és bűnözést. Talán mondani sem kell, a zsaruk utálják őket, hogy a saját társaik után nyomoznak. Raymond Avila őrmester is ezt a nem éppen népszerű munkát végzi. Ezúttal Dennis Peckkel gyűlik meg a baja. Avila megbizonyosodik, hogy Peck egy követ fúj a bűnözőkkel: segít tisztára mosni a bűnös úton szerzett pénzt, sőt gyilkosság megszervezésében is segédkezik. Ráadásul nemcsak Avila karrierjét, a házasságát is tönkre akarja tenni, amikor szemet vet a feleségére. Könyörtelen harc kezdődik a két férfi között.

Az utolsó szamuráj - Film+, augusztus 31. szombat, 23h

A polgárháborúnak vége. Az egykori hős, Nathan Algren (Tom Cruise) nem találja a helyét a békés, egyre praktikusabb országban. A vakmerőség, az önfeláldozás, a hűség - az ő katonaerényei - itt már értéktelenné váltak. Ebből az állapotból egy sok pénzzel kecsegtető ajánlat mozdítja ki. Algrennek Japánba kell utaznia, ahol a fiatal, Amerika-barát császár modern hadseregébe kiképzőtisztnek szerződteti. Az új haderőnek a régi hagyományokat tisztelő és követő szamurájokkal kell leszámolnia. Az első csapást maga Algren vezeti. Az elkapkodott előkészületek miatt hiába a modern fegyverzet, a szamurájok diadalmaskodnak, és Algren fogságba esik. A szamurájok parancsnoka azonban nem végez az idegennel, hanem megpróbálja megismerni. Az amerikai pedig lassan megtapasztalja, hogy a szamurájok értékrendje sokkal közelebb áll hozzá.

A következő három nap - RTL Klub, augusztus 31. szombat, 23.15h

John Brennan (Russell Crowe) és felesége, Lara (Elizabeth Banks) tökéletes házasságban élnek. Életük azonban váratlanul összeomlik, amikor az asszonyt a rendőrség letartóztatja egy gyilkosság gyanúsítottjaként. John minden törvényes eszközt bevet, hogy bebizonyítsa felesége ártatlanságát, de hiába, a bíróság húsz évre ítéli a nőt. Az ítélethirdetés után Lara öngyilkosságot kísérel meg a börtönben, ezért John úgy dönt, hogy kiszabadítja feleségét. Az aprólékos munkával kidolgozott szökés kivitelezése szinte lehetetlennek tűnik. Elég egyetlen hiba, és mindannyian a börtönben végzik.

Kill Bill - Paramount Channel, augusztus 31. szombat, 23.35h

A Menyasszony (Uma Thurman) egykor hírhedt bérgyilkosnő volt, egy világklasszis női bérgyilkos-csapat tagja. Ám terhes lett és férjhez akart menni, de a főnök ezt nem hagyhatta. Az esküvője napján a csapat vezetője, Bill (David Carradine) mindenkit lemészárol. A Menyasszony utolsó szavaival tudatja Bill-lel, hogy várandós, és az ő gyerekét hordja szíve alatt. A nő nem hal bele a fejlövésbe, hanem ötévi kóma után véres bosszút esküszik főnöke és egykori csapattársai ellen. Senki nem tudhatja, mikor fog következni a listán. Csak egy biztos: Bill lesz az utolsó a sorban.

Schindler listája - SuperTV2, augusztus 31. szombat, 23.40h

Egyetlen ember is képes lehet arra, hogy a körülmények ellenére megváltoztassa a dolgok menetét. A mondás igazát mi sem bizonyítja jobban, mint Oskar Schindler története. Steven Spielberg nem sokkal a megjelenése után elolvasta az ausztrál Thomas Keneally regényét, mégis 10 évnek kellett eltelnie, hogy elég érettnek tartsa magát a Schindler listája filmre vitelére.

A film főhőse, Oskar Schindler született üzletember és szerencsejátékos. A második világháború legelején elkerül a megszállt Lengyelországba és azonnal megérzi, milyen hatalmas üzleti lehetőségek nyílhatnak meg előtte. Baráti kapcsolatok és némi ügyeskedés révén megszerez magának egy gyárat - a Deutsche Emailware Fabrikot - és nem győz eleget tenni a beözönlő megrendeléseknek. Könyvelője, Itzhak Stern rábeszéli arra, hogy minél nagyobb számban foglalkoztasson zsidókat, így nemcsak olcsó munkaerőt talál magának, hanem segíthet a koncentrációs táborokban szenvedő embereken. A gyár hamarosan a zsidók egyetlen menedéke lesz. 1944-ben a nácik az Endlösung, azaz a zsidókérdés végső megoldása jegyében bezáratják a helybéli táborokat, és a rabokat Auschwitzba és Treblinkába, vagyis a biztos halálba akarják küldeni.

A szív hídjai - Prime, augusztus 31. szombat, 23.55h

Carolyn és Michael édesanyjuk halála után hazaérkeznek Madison Countyba. Döbbenten értesülnek anyjuk végakaratából arról, hogy nem az édesapjuk mellé kívánja temettetni magát, hanem úgy rendelkezett, hogy hamvait vessék a híd alatti patak vizébe. A hagyatékot rendezgetve különös, szívszorító történetre derül fény. Évekkel korábban, 1965-ben, Francesca férje és gyerekei egy távoli vásárra utaztak. Ezalatt egy idegen férfi vetődött a farmra, és útbaigazítást kért a nőtől: a közeli Rosamunde-hidat kellett lefotóznia a National Geographic magazin részére. Beszélgetésbe elegyedtek, s a romantikus, más életről ábrándozó asszonyban mély vonzalom ébredt a fotós iránt. A rövidke négy nap alatt, amit együtt töltöttek, Francesca élete legnagyobb szenvedélyét élte át, amelynek történetét naplójában írta meg.

Victoria - M2, augusztus 31. szombat, 00.35h

Victoria egy Berlinben dolgozó spanyol lány, aki egy techno clubban mulatozik, majd egy fiútársasághoz csapódva elindul az éjszakába. A kezdetben ártatlan ismerkedésnek induló kaland teljesen váratlanul egy bankrablásba torkollik.A Victoria lélegzetelállító technikai bravúr: dacára annak, hogy játékideje több mint két óra, és cselekménye Berlin különböző pontjain játszódik, az egész filmet mindössze egyetlen, vágás nélküli jelenetben vették fel, s ebben az esetben valóban nincsen szó rejtett vágásról, vagy trükkökről.