Májusban érkezik a Trónok harca hihetetlen népszerűségéről szóló film

Eközben akkora lázban égnek a Westeros-rajongók, hogy már öt meg is lett a nagyvilágban elrejtett Vastrónokból!

Bár a Trónok harca befejező, 8. évadára egészen április 15-ig kell várni, addig sem fogunk westerosi hírek nélkül maradni, hiszen majdnem minden napra jut valami interjúrészlet vagy pletyka a világ legnépszerűbb tévésorozatával kapcsolatban. Nemrég mi is beszámoltunk itt a Port.hun arról, hogy Kit Haringtonnak terápiára kellett járnia Havas Jon halála miatt, Emilia Clarke lett a stroke-betegek rehabilitációjának kampányarca (miután kiderült, hogy a sorozat forgatása idején kétszer is agyvérzése volt), de már véradó kampány is indult a Trónok harca égisze alatt.

A napokban két új hír is megjelent a sorozattal kapcsolatban. Az egyik az, hogy az HBO május 26-án mutat be egy Trónok harca-dokumentumfilmet, Game of Thrones: The Last Watch címmel. A brit rendező, Jeanie Finlay két órában mutatja be, hogyan keltette életre egy csapatnyi nyakig sáros ember George R.R. Martin csodálatos világát Észak-Írország vadonjában és parkolóiban. A készítők szándéka szerint ez nemcsak egy egyszerű werkfilm lesz, hanem bensőséges és családias múltidézés, amiben a stábtagok megköszönik egymásnak a többéves közös munkát, és búcsút mondanak egymásnak.

 

 

A másik Trónok harca-hír a nagyvilágban promóciós céllal szétszórt Vastrón-másolatokról szól, amit máris megtaláltak a lelkes rajongók. Az elsőre egy házaspár, Kevin és Birgit Sharman lelt rá a kanadai Brit Columbia erdőségében (lásd fent). A másodikat (lásd lent) a nagy-britanniai Gloucestershire mellett egy erdőben találták meg: a két felfedező, Alex Bowring és Tom Maullin-Sapey szerint egy olyan környéken, ahol akár az új Gyűrűk Ura-sorozatot is le lehetne forgatni.

 

 

A harmadik Vastrón-replika Brazíliában volt, egy olyan környéken, ami a sorozatbéli Essos hegyeit és kanyonjait idézi:

 

 

A negyedik trónt Spanyolországban találták meg – a helyszín a fotók tanúsága szerint akár Dorne is lehetne.

 

 

Az ötödik trón pedig Svédország északi részén került elő – az Éjkirály és a mémgyárosok legnagyobb örömére. Így tehát már csak egyetlen másolat holléte bizonytalan, de a rajongók lelkesedését elnézve ennek a megtalálása sem okozhat nagyobb gondot néhány családi kirándulásra szánt napnál.

(via Uproxx)