Már szombaton érkezik a karácsonyi jófilm-cunami előszele

Ezzel a homályos időjárási metaforával próbáljuk érzékeltetni, hogy érdemes már szombat kora délután leülni a tévé elé.

A hírek szerelmesei - RTL Klub, december 19. szombat, 13h

A pincérnőként dolgozó Tally (Michelle Pfeiffer) minden vágya, hogy hírolvasó lehessen egy neves tévéállomáson. Elküldött anyaga megtetszik az egyik legnézettebb hírcsatorna sztárkommentátorának, Warren Justice-nak (Robert Redford), aki csalhatatlanul meglátja a jelöltekben a valós tehetséget, amely mint tudjuk nem terem minden bokorban. Tally a férfi segítségével hamarosan túlszárnyalja tanárát, aki hamarosan feladni kényszerül az állását.

 

Bor, mámor, Provence - TV2, december 19. szombat, 13.25h

A bankár Max (Russell Crowe) élete gyökeresen megváltozik, amikor Provence-ba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt nagybácsijától (Albert Finney). Max maga sem tudja, mihez kezdjen, vegye át az irányítást, vagy értékesítse. Szinten minden percét lekötik emlékei és Fanny (Marion Cotillard), a közeli étterem elbűvölő tulajdonosnője. Azonban az álmodozásnak vége szakad, amikor felbukkan Christie (Abbie Cornish), a nagybácsi törvénytelen lánya. Azonban nem ez az egyetlen rejtély a nagybácsi és a birtok életében.

 

A számolás joga - SuperTV2, december 19. szombat, 14.20h

Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet...amikor találnak néhány kiaknázatlan, kihasználatlan lángeszet, akiket addig senkinek nem jutott eszébe használni. Hiszen többszörösen gyanúsak: nők és feketék. A három nő igazi emberi kompjúter: senki nem érti, hogyan képesek megcsinálni azokat a számításokat, amiket végeznek, de rakétasebességgel emelkednek a NASA ranglétráján, ott, ahol a kor legnagyobb tudósai dolgoznak. A cél: John Glenn-t feljuttatni az űrbe...és azután haza is hozni.

 

Marakodók - Film Mánia, december 19. szombat, 15.05h

A lelkes feltaláló, a környezetkímélő eljárásokat kidolgozó környezetszennyező gyár tulajdonosa polgármester akar lenni. Legkomolyabb ellenfele éppen a saját felesége, akinek megvan a magához való esze. A választások közeledtével a gyár gépei és dolgozói szinte teljesen ellepik a házaspár lakását. A feleség sorsa a férj szavazatán múlik, de a házaspárnak az annyira várt japán beruházók eltűnése után mindenképpen vége. Végül újra egymásra találnak egy bárányoktól hemzsegő farmon, ám a béke pontosan a következő nagyszerű ötletig tart.

 

Az ember, aki feltalálta a karácsonyt - Viasat3, december 19. szombat, 16.20h

Charles Dickens (Dan Stevens) élvezi a sikert és a rajongást, amivel Amerikában fogadják a Twist Oliver című regénye turnéján. Családja is élvezi költeni a pénzt, különösen apja, John (Jonathan Pryce) aki mindig úszik az adósságokban. Charles majdnem fizetésképtelenné válik, és gyermekkori rémálma, az adósok börtöne fenyegeti. Ezért úgy dönt, hogy karácsonyig egy új, sikeres regénnyel jön ki. Addig azonban csak hat hét van, így Charles bezárkózik a szobájába, hogy rátaláljon új hősére. Hamarosan meg is jelenik Scrooge (Christopher Plummer), a fösvény úr, aki mindenhová elkíséri sötét világával, és leendő áldozataival, köztük a kicsi Timmel.

 

Ace Ventura - Állati nyomozó - SuperTV2, december 19.szombat, 19h

Ace Ventura a világ legnagyszerűbb állatnyomozója. Ha eltűnt állatokat kell felkutatni, Ace ott terem, és a kedvenc hamarosan előkerül. Ace azonban nem hétköznapi figura: úgy eszi a szotyolát, mint egy papagáj, öltözéke igen különleges, haja pedig teljesen egyénre szabott. Amikor elrabolják a miami futballcsapat szerencseállatát, Hópihét, a palackorrú delfint, Ace fantasztikus nyomozásba kezd. Igen különös tehetségről tesz tanúbizonyságot, ahogy nyomra akad, rögtön el is veszti azt, ha pedig már senki sem tud semmi újat felmutatni, ő hihetetlen szerencsével továbbviszi az ügyet. Hamarosan nem csak egy delfint kell megkeresnie, hanem az egyik csatárt is, akit szintén elrabolnak.

 

Félix és Rose - Film Mánia, december 19. szombat, 19.20h

Ha egy reptér várótermében játszódnak az események, akkor ugye már mondhatjuk, hogy Ég és Föld között, a Senkiföldjén járunk?! Ha itt találkozik véletlenszerűen egy átutazó férfi és egy átutazó nő _ amúgy franciásan -, az akkor ugye bárhová elvezethet?!Ami egy ilyen találkozást egyedivé, különlegessé tesz, az az, hogy mindketten _ férfi és nő _ meg vannak győződve arról, hogy sose fogják egymást újra látni, és így aztán olyan dolgokat mondanak el magukról, amelyekről normál körülmények között nem beszélnének. A Félix (Jean Reno) és Rose (Juliette Binoche) bizony nem úgy tűnnek, mint akiknek találkozni kellett. A nő menekül egy férfi elől, azt remélve, hogy már nem szereti. A férfi fut egy nő után, s szentül hiszi, hogy még mindig szereti. A férfi repülőjegye első osztályra szól, a New York _ München járatra. A nő last minute jeggyel Mexico Citybe készül. A nő csevegő, nyitott a külvilág felé, nem lehet nem észrevenni. (Főként, hogy sminkből is egy kicsit többet használ, mint az diszkrétnek lehetne mondható.) A férfi hallgatag, visszahúzódó és zárkózott _ viszont remekül főz.A férfi az idegösszeomlás határán van, de ezt semmi pénzért sem vallaná be. A nőnek, először életében, kinyílik a szeme és rájön, hogy az élete teljes kudarc. A nőnek van egy telefonja, de azt a film harmadik percében a WC-be ejti. A férfinak is van egy telefonja és azt a nő kölcsönkéri. Utazunk, de nem repülünk, s az éteren át így beszélünk.

 

Mary Poppins - Duna Tv, december 19. szombat, 19.40h

A Banks családot már megint nevelőnőt keres. A jelöltek azonban mind eltünnek a családi porta elől, amikor eldördül a szomszédban lakó admirális ágyúja. Nem csoda hát, ha egyetlen komoly jeklentkező marad, Mary Poppins, aki a keleti széllel érkezett, és nem lehet holmi ágyúszóval elriasztani. A szigorú családfő végül felfogadja, és ezzel örökre megváltozik az egész család élete. Mary Poppins táskája azonnal lenyugözi a gyerekeket, hiszen szinte feneketlen, annyi minden lapul benne. További csodákra is képes, ráveszi például a gyerekeket arra, hogy rakjanak rendet a szobájukban, s krétarajzok segítségével mesés utazásra viszi őket. Még a szigorú családfőt is megváltoztatja… A világhírű filmmusical Julie Andrews főszereplésével, a zseniális, eredeti szinkronnal kerül sugárzásra.

 

Csábítunk és Védünk - TV2, december 19. szombat, 20h

A Csábítunk és védünk egy precíz és pedáns rendőrnő (Witherspoon) története, akinek egy szexi, kikapós vígözvegyet (Vergara) kell védelmeznie egy drogbárótól, miközben különböző rosszfiúk üldözik őket Texason keresztül, köztük korrupt rendőrökkel és bérgyilkosokkal.

 

Kelekótya karácsony - Filmcafe, december 19. szombat, 21h

Luther Kranknek tele a hócipője a karácsonnyal. Feleségével egyetértésben úgy dönt, hogy fittyet hány a szomszédság elvárásainak meg a decembertáji közerkölcsnek, és melegebb éghajlatra utazik a szeretetünnep cirkusza elől. Már kész az utazólista, már haragosuk az egész utca, amikor a házaspár Peruban élő lánya bejelenti, hogy odahaza szeretne karácsonyozni. A Krank házaspárnak egy napja van arra, hogy helyreállítsa a békét az utcabeli családokkal és békés karácsonyi otthont teremtsen _ hóemberestül, ajándékostul, cukormázastul.

 

Arizonai ördögfióka - RTL Spike, december 19. szombat, 21h

Egy többszörösen visszaeső bűnöző és egy rendőrnő egymásba szeretnek, és össze is házasodnak. Boldogan élnek, csak egyetlen bánatuk van: nem lehet gyerekük. Sebaj, rabolnak maguknak egyet _ mégpedig a bútormágnás, Nathan Arizona ötösikrei közül az egyiket. Ennyi gyerek között talán nem tűnik fel a szülőknek, hogy egy hiányzik. Igyekeznek titokban tartani a dolgot, de egyre kevesebb sikerrel, így aztán nem marad más út számukra, csak a menekülés.

 

Holt költők társasága - Duna Tv, december 19. szombat, 22h

Ifjú lelkeket lángra lobbantó különc tanárember kezdi meg varázslatos működését 1959-ben a Welton Akadémia ódon falai között. Lapról lapra tépeti szét diákjaival a tankönyvet, mert azt akarja, hogy felfedezzék: életük maga a költészet. A felismerés egyeseknek életreszóló szerelmet, másoknak tragédiát hoz. A hagyománytisztelő iskolában pedig tanyát ver a lázadás szelleme. Díjak: BAFTA-díj (1990) _ Legjobb film: Peter Weir, Steven Haft, Paul Junger Witt BAFTA-díj (1990) _ Legjobb filmzene: Maurice Jarre Oscar-díj (1990) _ Legjobb eredeti forgatókönyv: Tom Schulman

 

A bakancslista - RTL Klub, december 19. szombat, 22.25h

Edward Cole és Carter Chambers haldokló rákbetegek, akik listát írnak arról, hogy mi mindent kell még elintézniük a haláluk előtt. Ezután megszöknek a klinikáról, hogy életük utolsó nagy kalandjaként körbeutazzák a világot. Beutazzák Amerikát, száguldanak, ejtőernyővel ugranak, rég látott rokonokat látogatnak meg. Nincs mit veszteniük, és sokat nyerhetnek. Például egy új barátot.

 

Vihar előtt - RTLII, december 19. szombat, 23.30h

A Vihar előtt az Oscar®-jelölt író-rendező Steven Knight és az Oscar®-díjas producer Greg Shapiro filmje, főszerepben az Oscar®-díjas Matthew McConaughey-vel és Anne Hathaway-jel. A film főhőse egy rejtélyes halászhajó-kapitány, akit egy kis karib-tengeri szigeten utolér a múltja, és azon kapja magát, hogy fenekestül felfordult az élete.

A háborítatlan, égszínkék tengerrel körülvett trópusi szigetet a legtöbben nyaralóparadicsomként ismerik, kivéve Baker Dillt, a sokat látott, harmincas éveiben járó hajóskapitányt, aki abból él, hogy kellemetlen turistákat visz el sporthorgászni "Serenity" névre hallgató ikermotoros hajóján. Egyetlen valódi társa az őszülő, középkorú elsőtiszt, Duke. A két férfi kényelmes életvitelt folytathatna, ha Dill nem hanyagolná a kuncsaftjait, a kapitány ugyanis megszállottan próbálja elfogni azt a mitikus kékúszójú tonhalat, amely folyton megszökik előle. Miután Dill tönkreteszi egy újabb vakációzó nyaralását, Duke emlékezteti, hogy ha életben akarja tartani a vállalkozásukat, fel kell hagynia rögeszmés hajszájával, és arra kell koncentrálnia, hogy megadja a turistáknak, amit akarnak: menekülést a hétköznapi élet nyűgjeitől és stresszétől. Dill természetesen nem fogadja meg barátja bölcs tanácsát, és inkább italba fojtja a bánatát a helyi bárban, ahol gyakran talál vigaszra Constance karjaiban.

Egy nap a semmiből felbukkan Dill ex-felesége, Karen, aki évekkel ezelőtt elhagyta egy gazdag, folyton úton lévő üzletember kedvéért, és most egy ajánlattal keresi fel. Karen azt akarja, hogy vigye el Franket horgászni, itassa le, és lökje a tengerbe, hogy a cápák martaléka legyen, cserébe a nő fizet tíz millió dollárt. Dill elsőre hallani sem akar az ötletről, de idővel elkezdi átértékelni volt felesége ajánlatát, és lassan rájön, hogy nem minden az, aminek látszik….