Marky Mark, a mozisztár

Az egykori alsónadrág modell, Mark Wahlberg eredetileg rapper akart lenni, de sajnos körberöhögték, és csak aztán jutott eszébe a színészet, ami aztán nagyon, de nagyon bejött neki.

Péntek: A tégla (2006)

Na, mi a különbség nagyszerű hongkongi zsarufilm, a Szigorúan piszkos ügyek (2002) és Martin Scorsese nagy sikerű remake-je között, amiről sokan azt sem tudják, hogy remake? Hát Mark Wahlberg! Az eredeti filmben ugyanis nincs meg az a figura, akit ő játszik, egy középbeosztású, rendkívül elkötelezett zsaru, akit Dignamnak hívnak. És ezzel kap egy kis gellert a történet, ami ezúttal Bostonba visz el minket, ahol az ír maffia egyik fiatal tagja beépül a helyi rendőrségbe, egy fiatal rendőrtiszt pedig a maffiába.

Hogy mi Wahlberg szerepe? Ő azon kevesek egyike, akik ismerik a beépült rendőr (Leonardo DiCaprio) személyazonosságát, és egyben azok közé tartozik, akik együtt dolgoznak a feltörekvő beépült maffiózóval (Matt Damon), aki rajta keresztül próbál meg információkat szerezni. Bár a színész karrierjének legrosszabb frizuráját viseli – ez az oldalra fésült séró! -, még így is megkapta az alakításért a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-jelölést. A díjat végül Alan Arkin vitte haza A család kicsi kincséért. Egy darabig tervezték A tégla folytatását, ami elment volna politikai irányba, és Wahlberg még nagyobb szerepet kapott volna benne,  de végül ejtették az ötletet.

Szombat: Megtört város  (2013)

Mark Wahlberg nagy ember Hollywoodban, hiszen nemcsak keresett és jól kereső színész, hanem nagymenő producer is – majdnem ő filmesítette meg például A szürke ötven árnyalatát. Ennek a filmnek is ő az egyik producere, és állítólag a főszerepre eredetileg Michael Fassbendert kérte fel, de amikor az ír színész nemet mondott, úgy döntött, majd ő játssza el Billy Taggartet, az exzsarut, aki jelenleg magándetektívként dolgozik.

Hősünket egy nap maga a polgármester keresi meg és lehetőséget kínál számára, hogy visszakapja jelvényét. A férfi szerint a nejének viszonya van valakivel, és ez csökkentheti az újraválasztási esélyeit, ennek kell utánajárni. Miközben az exzsaru egyre mélyebbre ássa magát az ügybe, rájön, hogy többről van szó, mint házasságtörési botrányról. Ráadásul a polgármester csak felhasználta, és csőbe húzta őt. Wahlberg mellett Russell Crowe és Catherine Zeta-Jones viszi a filmet, ami ugyan nem lett felejthetetlen, de hozza a maga izgalmait és fordulatait.

Vasárnap:  Megjött Apuci (2015)

Wahlberg és Will Ferrell remek párost alkotnak, ahogy az a 2010-es Pancser Police-ból is kiderült, így gondolták, elsütik ugyanezt a poént, csak kicsit más felállásban. Ferrell újra a nagy mamlasz, Wahlberg pedig megint kőkemény macsó, csak most nem a bűnt üldözik, hanem egymást. A tét egy egész család, ahol az előbbi az új apuka, az utóbbi pedig a vér szerinti!

Ferrel az a galamblelkű rádiós nagyfőnök, aki nagyon szeretne felesége két gyerekének a legjobb nevelőapja lenni, csakhogy felbukkan a hiperlaza és élősködő igazi apa, aki annyira macsó, hogy mindent versenyként fog fel, és bár rég otthagyta a családját, most rágyúr arra, hogy lealázza a helyére lépőt. Az eredmény totál káosz, és egy meglepően szórakoztató vígjáték, mert az egykori Marky Marknak humora is van, csak jól titkolja. Wahlberg szerepét egyébként eredetileg Vince Vaughnnak szánták, de neki nem hittük volna el, hogy ennyire laza.