Még 5 sztár, akiről tuti nem tudtad, hogy benne volt a Jóbarátokban!

Chandler egyszer Julia Robertsszel randizott, Gary Oldman folyton leköpte Joey-t! Na de kit alakított Reese Witherspoon és Christina Applegate? Heti tévéajánló, fergeteges Jóbarátok-gegekkel!

Két héttel ezelőtti tévéajánlónkban azt mutattuk be, milyen mókás mellékszerepeket kapott Freddie Prinze Jr., Charlie Sheen, George Clooney, Charlton Heston és Ben Stiller minden idők egyik legviccesebb tévésorozatában, a Jóbarátokban. Múlt héten Noah Wyle-lel, Van Damme-mal, Brad Pitt-tel, Bruce Willisszel és Robin Willamsszel folytattuk a sort, eheti rendhagyó tévéajánlónkban pedig Julia Roberts, Christina Applegate, Billy Crystal, Reese Witherspoon és Gary Oldman szórakoztató Jóbarátok cameóit idézzük fel. Kacagjatok velünk!

Hétfő: Ízek, imák, szerelmek

Julia Roberts egy nagyon vicces szerepben tűnt fel 1996-ban a Jóbarátokban: egy Susie Moss nevű rendezőasszisztenst alakított, aki a Central Perk előtt forgatott épp filmet Van Damme-mal (lásd előző összeállításunkat). Itt futott össze a régi, középiskolai osztálytársával, Chandlerrel (Matthew Perry), aki annak idején nagyon csúnyán elbánt vele: az iskolai színielőadás alatt felrántotta Susie szoknyáját, és az egész suli szegény Susie alsóneműjén nevetett. Csakhogy a szemüveges, szürke kisegérből 20 évvel később egy vörös bombázó lett, aki kegyetlen bosszút állt az őt ért traumáért a felnőttként vele randizgató Chandlerön:

Julia Roberts az Ízek, imák, szerelmekben egy olyan nőt alakít, akinek mindene megvan, amiről az ember álmodhat: férj, ház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Hirtelen elhatározásból elköltözik otthonról, és kilép a házasságból. Viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, Daviddel (James Franco), de igazából ez sem elégíti ki. Úgy érzi, levegőváltozásra van szüksége, ezért világ körüli útra indul. Olaszországban felfedezi az élet örömeit, Indiában a szellemét és a lelkét ápolja. Bali szigetén pedig megtalálja a belső egyensúlyát, és találkozik Felipével (Javier Bardem), a bohém brazillal... 

Kedd: Egy rém rendes család

Ugye mindenki emlékszik még arra, hogy Rachel Green (Jennifer Aniston) mennyire, naiv, hisztis, elkényeztetett milliomoscsemete volt a sorozat legelején? Na, szorozzuk be őt tízzel, és megkapjuk a húgát, Amy Greent, akit az Egy rém rendes család sztárja, Christina Applegate alakított két epizódban, a 2000-es évek elején. Így nézett ki például a Green nővérek hálaadási családi vendégeskedése Monicáéknál:

Ha valamit nem kell bemutatni a magyar tévénézőknek, az az Egy rém rendes család, amiben Christina Applegate Kelly Bundyt, a lusta, bunkó és hímsoviniszta, de veszettül szórakoztató cipőbolti eladó, El Bundy (Ed O'Neill) butuska lányát alakította fergetegesen.

Szerda: Fogtündér

Billy Crystal 1997-ben vendégszerepelt a Jóbarátokban: főhőseink kedvenc kávézójában próbálta nyugtatgatni harsány cimboráját (őt Robin Williams alakította), akinek romokban hevert a családi élete. Ám mivel Monica, Ross, Rachel, Chandler és a többiek szokás szerint a Cenral Perk foteljeiben hédereztek, minden szót hallottak a beszélgetésből. Íme:

Dwayne Johnson ebben a családi vígjátékban egy hányaveti jégkorongjátékost alakított, aki nemcsak romba döntötte a nyegle magatartásával a párkapcsolatát, de a barátnője kislányának is bemesélte, hogy a fogtündér nem létezik! Ez persze nem maradhat következmények nélkül: a hitetleneket vizsgáló bizottság két hét tündérlétre ítéli, a hokisztárnak pedig legnagyobb megdöbbenésére szárnyak nőnek ki a hátából... Billy Crystal a filmben a fogtündérek Q-ját alakítja, aki mindenféle hasznos holmival (többek között amnéziaporral, láthatatlanná tevő spray-vel és kicsinyítőpasztával) látja el főhősünket, hogy minél hatékonyabban tudjon éjjelente pénzt csempészni a gyerekek párnája alá.

Csütörtök: Vizet az elefántnak

Rachelnek Amy mellett van ám egy másik lánytestvére is: Jill, akit Reese Witherspoon alakított két epizódban a 6. évadban. Ez volt az az időszak, amikor Rachel és Ross épp nem jártak együtt, Rachel pedig egy furcsa ötlettől vezérelve engedélyt adott Rossnak arra, hogy randizzon a húgával... Csakhogy amikor a randira Ross szemben lévő legénylakásában került sor, amire Rachel pont rálátott Monicáék ablakából, óriási féltékenykedős balhé tört ki a testvérpár között – a nézők legnagyobb örömére!

Jacob (Robert Pattinson) állatorvosi iskolába jár, de igazából maga sem tudja, mihez kezdjen az életben, a múlt század húszas éveiben. Egy nap találkozik Marlenával (Reese Witherspoon), a vándorcirkusz gyönyörű művésznőjével. Hirtelen ötlettől vezérelve az ifjú hátat fordít addigi életének, és csatlakozik a társulathoz, melyhez állatok is tartoznak, köztük a Rosie nevű, kezelhetetlennek tűnő elefánt. Jacob és Marlena kapcsolatának alakulását egyre gyanakvóbban figyeli a nő férje, a karizmatikus, ám veszélyes August (Christoph Waltz), miközben a szerelmes ifjú meg akarja menteni Marlenát a boldogtalanságtól. 

Péntek: Döglött hal

Nagy koponya volt, aki kitalálta anno, hogy Matt LeBlanc egy nem túl tehetséges, de lelkes és ambiciózus színészt alakítson a sorozatban, mert így Joey a filmforgatásain rengeteg ismert sztárral tudott együtt dolgozni. Többek között Charlton Hestonnal és Gary Oldmannel – utóbbi egy Richard Crosby nevű színészlegendát alakított, akinek a megilletődött Joey nem mert szólni, hogy folyton köpköd a közösen forgatott háborús filmjük jeleneteiben, kacagtató perceket szerezve ezzel minden nézőnek.

Abe (Andrew Lee Potts) egy átlagos fiatalember, de egy nap olyan dolgok történnek vele, amelyeket szívesen levenne nem létező kívánságlistájáról. Tételesen: spanyol barátnője bejelenti, hogy terhes, majd elviharzik Madridba; adósságbehajtó látogatja meg; véletlenül elcseréli a mobiltelefonját egy bérgyilkossal (Gary Oldman); cserébe két bérgyilkos ered a nyomába; megbízást kap egy gyilkosságra. Abe megpróbálja túlélni a napot úgy, hogy lehetőleg ne öljék meg és ő se öljön meg senkit, elég pénzt keressen ahhoz, hogy kifizesse az adósságát, és mindenek fölött ne veszítse el a szerelmét.