5 sztár, akiről álmodban sem gondoltad volna, hogy szerepelt a Jóbarátokban!

Emlékszel még a jelenetre, amikor George Clooney vizsgálta meg Rachelt a kórházban? Hát amikor Phoebe a tengerész Charlie Sheennel kavart?

Hétfő: Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron

Freddie Prinze Jr. a '90-es évek végén és a 2000-es évek elején Hollywood egyik legnagyobb tinibálványának és romkom-királyának számított, olyan filmekkel, mint A csaj nem jár egyedül vagy a Pasik és csajok. Így aztán nem csoda, hogy 2002-ben bekerült epizódszereplőnek a korszak legnépszerűbb tévésorozatába: ő alakította Sandyt, a férfi bébiszittert, aki Ross és Rachel közös gyerekére vigyázott.

Természetesen nem ez a Jóbarátok-hakni volt Freddie Prinze Jr. legemlékezetesebb alakítása ebből a korszakból, hanem a Sikoly-filmek utáni második legismertebb tinihorror brand, a Tudom, mit tettél tavaly nyáron. No és persze a folytatása, a Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron. Utóbbiban az első részt túlélő szereplők, Jennifer Love Hewitt és Freddie Prinze Jr. a Bahamákon, egy idillinek induló, de horrorisztikus macska-egér játékba torkolló nyaralás során kénytelenek ismét szembe nézni a viharkabátos-kampós gyilkossal, aki még mindig tudja, mit tettek a fiatalok azon a bizonyos nyáron...

Kedd: Nyugi, Charlie!

1996-ban Charlie Sheen ugyan még nem volt az az epizódonként 1,8 millió dollárt kereső, élvhajhász sorozatsztár-playboy, akivé a Két pasi meg egy kicsi idején kapaszkodott fel (vagy züllött le, nézőpont kérdése), de azért olyan filmekkel a háta mögött, mint a Tőzsdecápák, A szakasz, a Nagy durranás, A nagy csapat 1-2, A három testőr, és olyan rokonokkal, mint Martin Sheen és Emilio Estevez, elég jó névnek számított Hollywoodban. Így aztán a Jóbarátok 2. évadában is kapott egy szerepet: ő volt Ryan, Phoebe hófehér díszegyenruhás, tengerész pasija.

A 2003-ban elinduló Két pasi - meg egy kicsi című sorozatban Charlie Sheen állítólag azért volt olyan jó és népszerű, mert saját magát, a cinikus humorú szoknyavadászt alakította. 2010-re Sheen lett a világ legjobban fizetett sorozatsztárja, viszont állítólag egyetlen forgatási nap sem telt el úgy, hogy ne lett volna alkohol vagy drog hatása alatt, és ez sok feszültséget generált közte és a CBS csatorna között. 2011-ben egy botrányos rádióinterjúja után kirúgták a Két pasiból, át kellett adnia a helyét (meg az álomfizetését is) Aston Kutchernek, aki egészen 2015-ig vitte tovább a vicces csajozógép karakterét, aki egy házban lakik egy nyámnyila apukával és egy kamaszfiúval.

Szerda: Vészhelyzet

George Clooneyt a Vészhelyzet Ross dokijaként szerette meg a fél világ, ő pedig nagyon jól sáfárkodott ezzel a népszerűséggel, mert pont jó időben nyergelt át a mozifilmekre, hogy aztán végül kőkemény munkával Oscar-díjas rendező és producer legyen belőle. Arra viszont még én sem emlékeztem, hogy a Vészhelyzet két sztárja, George Clooney és Noah Wyle látták el az első évad 17. részében a baleseti sebészeten Rachelt, miután lezuhant a tetőről a karácsonyi égősorba belegabalyodva!

Ha van tévésorozat, amit nem kell bemutatni a Port.hu olvasóinak, az a Vészhelyzet, hiszen Ross doki, Carter doki, Benton doki, Green doki, Kovac doki, Weaver doktornő, Corday doktornő, Hathaway nővér és a többiek szinte ugyanolyan kedves vendégek (sőt, családtagok!) lettek a magyar háztartások számára, mint a gazdagréti lakótelep Mágenheim dokija és Lenke nénije, vagy Jockey, Bobby és a többi ármánykodó dallasi olajmágnás.

Csütörtök: A majmok bolygója

Hihetetlen vagy sem, a hollywoodi színészlegenda, Charlton Heston is szerepelt a Jóbarátokban! Az egyik 1998-as epizódban alakította a hollywoodi színészlegendát, Charlton Hestont, aki jól lecseszte Joey-t, amiért egy forgatáson az ő öltözőjében használta a tusolót!

Heston több évtizeden átívelő, sikeres karrierje során számos nagyszabású történelmi filmben (Ben Hur, Tízparancsolat, El Cid, A három testőr) szerepelt, de forgatott szép számmal kalandfilmeket (Hangyainvázió, Az inkák titka, A vadon szava, A kincses sziget), sőt, sci-fit is! Utóbbiak közül az 1968-as Majmok bolygója olyan jól sikerült, hogy azóta is sorozatban készülnek hozzá a folytatások és remake-ek, amelyekben egymásnak feszülnek az emberek és az intelligens csimpánzok (meg persze a gorillák és orangutánok).

Péntek: Tenenbaum, a háziátok

Bevallom őszintén, amikor nekiálltam ennek a cikknek, tényleg nem emlékeztem arra, hogy Ben Stiller is szerepelt a Jóbarátokban, pedig bizony így volt! Egy Tommy nevű, kiabálós idiótát alakított, aki Rachellel randizgatott – és csak Ross tudta róla, hogy egyáltalán nem olyan jófej, mint amilyennek mutatja magát, hanem egy ordibáló idegbeteg. Ez természetesen sok vicces szituációt szült, íme néhány:

Ben Stiller egyik legismertebb filmje a Tenenbaum, a háziátok. A címbéli família családfője, Royal (Gene Hackman) egy hotelben élő csodabogár, és a gyermekei is mind zsenik – és neurotikusak. Chas (őt alakítja Ben Stiller) pénzügyi lángész, Margot (Gwyneth Paltrow) az évszázad drámaírója, Ritchie (Luke Wilson) teniszbajnok. A család azonban több ennél: a fura anya mellett még furább figurák gyülekeznek; a bogaras tudós (Bill Murray), a részeges aranyifjú (Owen Wilson) és még sokan mások veszik körül őket. Így aztán nem csoda, hogy Tenenbauméknál soha senki és semmi nem normális.