Még mindig nagyon ütősnek ígérkezik az új Szamuráj Jack

Új és igen borongós előzetest kapott ifjúkorunk kedvenc rajzfilmje: Jack 50 évvel idősebb lett, Aku hadúr gonoszabb, mint valaha!

13 évnyi szünet után márciusban visszatér a 2000-es évek legmenőbb rajzfilmsorozata, a Szamuráj Jack. Csak most már nem a Cartoon Networkön lehet elcsípni, hanem a rajzfilmcsatorna testvéradóján, az Adult Swimen. Az eltelt idő persze a főszereplő szamurájon is eléggé meglátszik: keményebb és mogorvább lett, mint valaha!

Forrás: Cartoon Network / Adult Swim

A 2001-ben elindult, ám 2004-ben váratlanul véget ért rajzfilm most azzal folytatódik, hogy a régi részek főgézengúza, Aku, a démoni hadúr győzedelmeskedett, és leigázott minden létező világot. Bezárta az időkapukat is, amelyeken át Jack ide-oda ugrált a világok között - így a derék szamurájból egy időn kívül rekedt, gyötrelmes öröklétre ítéltetett harcos lett. Az új, ötödik évad már 50 évvel a negyedik után játszódik, ami alatt Jack önkéntes száműzetésbe vonult - ám most ismét fegyvert ragad, hogy egyszer és mindenkorra leszámoljon örök ellenfelével! Íme a napokban kijött, vadonatúj előzetes:

Az új évad hangulata tehát sokkal borongósabb lesz a korábbiaknál. Mintha csak Frank Miller Sin Cityjének esőben ázó, noir hőseit gyúrták volna össze a Clint Eastwood-westernek cowboyaival, Kuroszava fekete-fehér szamurájaival és Genndy Tartakovsky jól ismert, szögletes és puritán rajzfilmfiguráival. Alig várjuk a március 11-i premiert! (via Geektyrant)