Megfigyelted már, hogy Brad Pitt minden filmjében önfeledten zabál?

Szendvics, hamburger, jégkrém, nasi, hálaadás napi vacsi – a sztár nagy kajálásaiból csipegettünk az eheti tévéajánlónkban.

Hétfő: Jóbarátok

Brad Pitt 2001-ben még Jennifer Ansitonnal járt, ennek köszönhetően kapott is egy vendégszerepet a '90-es évek legviccesebb tévésorozatában, ahol tényleg egymásnak adták a kilincset az olyan menő epizódszereplők, mint Bruce Willis, Van Damme, Reese Witherspoon, Gary Oldman, Sean Penn, Alec Baldwin, Paul Rudd vagy Tom Selleck. Pitt egy Will Colbert nevű srácot alakított, Ross gimnáziumi osztálytársát, aki New Yorkban vendégeskedik hálaadáskor. A lenti jelenet vacsora közben készült, a sztár 2:50-nél épp valami párolt spárgát csemegézget, miközben magyaráz (és 3:13-nál is nagyon rág valamit):

Will Colbert egyébként a suliban egy kiközösített, irigy és kövér kisfiút, aki barátok híján Rosszal volt kénytelen megalapítani az Utáljuk Rachelt! Klubot. Ebben a Jóbarátok-duplaepizódban Brad Pitt folyamatosan zrikálja Jennifer Anistont: az egész olyan, mintha csak előrevetítené a válásukat, és hogy majd 2005-ben Pitt összejön Angelina Jolie-val a Mr. és Mrs. Smith forgatásán.

Kedd: A mexikói

Brad Pittnek ebben a 2001-es filmben el kell lopnia Mexikóból egy legendás pisztolyt, amit titokzatosan csak „A mexikói”-ként említenek. Barátnője, Samantha (Julia Roberts)viszont szakítással fenyegetőzik, és választás elé állítja Jerryt: vagy ő, vagy a maffia, és addig is elmegy Las Vegasba szerencsét próbálni. Jerry viszont úgy gondolja, jobb neki élve, Samantha meg csak haragudjon rá egy életre. Elindul hát Mexikóba – hiszen ugye ott milyen jókat lehet enni!

Mexikóban azonban kiderül: amilyen könnyű volt ellopni a pisztolyt, annyira nehéz megtartani! Jerry egy idő után szabadulna is tőle, annyi átok száll fejére a különleges fegyver miatt. Például Samanthát elrabolják Las vegas felé félúton, és „A mexikóit” kérik érte cserébe.

Szerda: Megaagy

Ebben a 2010-es szuperhősös animációs filmben Brad Pitt volt a piperkőc világmegmentő, Metro Man eredeti hangja. Amikor a címszereplő Megaagy épp Metro Man lakásában kutakodik, a mit sem sejtő adonisz egy vicces fricskával Brad Pittként majszolja a szendvicset a háttérben! A jelenet 0:39-nél látható:

A rajzfilm egyébként nagyon jópofán forgatja ki a képregényes kliséket! Megaagy a világ leggonoszabb, egyben legzseniálisabb gonosztevője, ám szerencsére ez a teljesítményén egyáltalán nem mutatkozik meg. Az évek során ugyan minden elképzelhető eszközt bevetett, hogy leigázza Metro Cityt, ám minden esetben csúfos kudarcot vallott. Egy maszkos szuperhős, a legyőzhetetlen Metro Man keresztülhúzta számításait. Egészen addig, míg Megaagy egyik terve be nem válik, és legyőzi Metro Mant. Ekkor új ellenfelet teremt magának, Titán azonban önállósítja magát, és igazi főgonoszként végromlást hoz a városra. A metropolisz és a világ sorsa Megaagy kezében van!

Csütörtök: Dallas

Adná magát a dolog, hogy Brad Pitt az 1987-88-as, négyepizódnyi Dallas-szereplése során ott eszegessen a Southfork Ranch nagy étkezőasztalánál. Ez azonban sosem következett be, mivel a sztár az akkor már Ray-jel élő Jenna Wade (Priscilla Presley) lányával, Charlie-val folytatott titkos szerelmi viszonyt – és a szigorú Ray nagyon pipa lett, amikor rajtakapta őket egy istállói légyottkor, és kihajította az ifjú amorózót a ranch-ről!

A Dallast aligha kell bemutatni a Port-olvasóknak. Ez volt a '90-es évek legnépszerűbb, Magyarországon vetített tévésorozata, ami nagyon szépen bemutatta a rendszerváltás után nyakunkba szakadt, vadkapitalista szabadság közepette, hogy az igazi, sportkocsis-whiskykortyolgatós, nyugati jólétet még csak meg sem közelíti a Gábor Gábor-féle, tarkazakós simlis vállalkozók bonviván élete. És persze az is kiderült belőle, hogy bizony a texasi olajvállalkozóknak is főhet olykor olyanok miatt a feje, mint hogy meredeken esett a részvények ára vagy hogy Jockey már megint félrelépett – vagyis nem feltétlenül boldogabbak ők sem, mint a parizer áráért aggódó Lenke néni.

Péntek: Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik

A nagyközönség alighanem az Ocean's-filmeknél figyelt fel arra, hogy Brad Pitt mániákusan eszik valamit a jeleneteikben. Amikor Rusty a piperkőc ingében és zakójában a kerítés mellett majszol egy hamburgert, ott a stáb elég keményen megszívatta a sztárt: csípős szószt nyomtak a mit sem sejtő Pitt burgerébe, ezért törölgeti annyira a száját és ütögeti a mellkasát, majd dobja ki pár harapás után a kaját a szemetesbe! A jelenet a lenti, mókás összeállítás végén látható:

Az Ocean-trilógia harmadik részében Willy Bank (Al Pacino), a könyörtelen kaszinótulajdonos kórházba juttatta Danny Ocean (George Clooney) barátját és mentorát, Reubent (Elliott Gould). Álmában sem gondolta volna, hogy ezek után szemben találja magát a díszes társasággal, akik nem hagyják annyiban a dolgot. Mindent megtesznek, hogy visszavágjanak, mégpedig Bank nagy napján, a róla elnevezett kaszinó megnyitóján. Először meg akarják kopasztani, majd meg akarják fosztani a dicsőségtől, a szállodáiért kapott Öt gyémánt-díjaktól. A terv veszélyes, és majdnem lehetetlen végrehajtani, de Danny Ocean és barátai nem ismerik ezt a szót!