Meghalt a Disney húszéves sztárja

Cameron Boyce az egeres csatorna színésze volt, de az Utódok filmeken és sorozaton, a Jake és Sohaország kalózain és a Jessie-n kívül nagyjátékfilmekben is szerepelt.

A tragikusan fiatalon távozott Boyce halálát családja jelentette be július 6-án este. Azt közölték, hogy a sztár egy krónikus betegség folyományaként vesztette az életét: a szóban forgó betegséget nem nevezték meg, csupán annyit lehet tudni, hogy a fiatal színész álmában hunyt el.

A Los Angelesben született Cameron Boyce a Tükrök című horrorfilmben debütált színészként, mindössze kilencévesen, Kiefer Sutherland oldalán. Később feltűnt az Adam Sandler nevével fémjelzett vígjáték, a Nagyfiúk mindkét részében mint Sandler karakterének elkényeztetett gyermeke. A nagy áttörést azonban a Jessie című sorozat hozta meg a számára, amiben az egyik főszerepet játszotta.

Forrás: Paul Archuleta / FilmMagic / Getty Images

 

Ezt követően a Disney csatorna további műsoraiban is szerepelt, köztük az Utódok című franchise-ban, ami több tévéfilmből és egy sorozatból áll – a Descendants 3 című tévéfilm éppenséggel még bemutatásra vár. Boyce ezenkívül olyan munkákat hagyott hátra maga után, mint az HBO közelgő sorozata, a Mrs. Fletcher (amelynek így valószínűleg csak a pilot epizódjában fog feltűnni, pedig állandó szereplő lett volna), illetve a rockzene világában játszódó Paradise City című széria és egy Runt című thriller.

Fiatal kora ellenére a színész sokat jótékonykodott: tavaly elnyerte a Thirst Gala Pioneering Spirit Awardját, amiért 30 ezer dollárral támogatta a Szváziföldet tiszta ivóvízzel ellátó kutak létesítését célzó projektet. Cameron Boyce-t szülein kívül kishúga gyászolja.


(via Independent)