Meghalt a Magnum TC-je

Roger E. Mosley, a leginkább a Magnum egyik segítőjeként, Theodore Calvinként, azaz TC-ként ismert színész 83 éves volt. Vasárnap távozott.

Hajlott kora ellenére a sztár nem betegségben hunyt el, hanem egy három nappal korábbi

súlyos autóbaleset következtében,

amit a Los Angeles környéki Lynwoodban szenvedett el. Az incidenst követően az LA-beli Cedars-Sinai Medical Centerbe vitték, lánya, Ch-a Mosley tájékoztatása szerint itt halt meg vasárnap, békében, családja körében.

Kultikus Magnum-beli szerepén kívül (amit a széria 162 epizódjából 158-ban formált meg) a színészt az 1976-os Leadbelly című zenés életrajzi filmből ismerhettük, amelyben Huddie Ledbetter blues-/folkénekest játszotta, olyan átütő erővel, hogy még a szigorúságáról ismert legendás amerikai filmkritikus, Rogert Ebert is azt írta róla, hogy „Mosley erőteljes alakítása miatt ez az egyik legjobb zenés életrajzi film, amit valaha” látott.

Mosley és Selleck a sorozatban. Forrás: CBS via Getty Images


A színészt ezenkívül láthattuk a The Mack című blaxploitation klasszikusban, a Maradj éhen!-ben a fiatal Arnold Schwarzenegger oldalán, a Zsaruszívben, az Őrjítő vágyban és a Vágyrajárók című sorozatban. Magnum-beli alakítását azonban sem előtte, sem utána nem tudta überelni. Érdekesség, hogy eredetileg nem is ő játszotta volna a jólelkű helikopterpilótát, csak kiderült, hogy a producerek szeretnének egy afroamerikai karaktert a főhősök közé. Mosley-t a főszerepet alakító Tom Selleck javasolta a szerepre, miután együtt játszottak az 1973-as, Terminal Island című börtönfilmben.

Később a színésznek azt is megengedték, hogy a maga képére formálja TC figuráját (nem volt hajlandó például „csóró feketét” alakítani, így az ő javaslata volt, hogy Magnum legyen az, aki anyagi gondokkal küszködik, és fekete barátja, akinek jól menő vállalkozása van). Roger E. Mosley-t már említett lányán kívül Antoinette („Toni”) nevű felesége, fia, Brandonn, unokái, Austin és Rahsan, továbbá számos unokahúga és unokaöccse gyászolja.


„Nem is gyászolhatnánk nála csodálatosabb embert. De ő egyszerűen GYŰLÖLTE volna, ha sírunk miatta. Szóval itt az ideje, hogy ünnepeljük mindazt, amit örökül hagyott ránk. Szeretlek, apu. És te is szerettél engem.

A szívem nehéz, de erős vagyok, és gondoskodom anyáról, akivel majdnem 60 éven át szerettétek egymást.

Jó nevelést adtál, ő pedig jó kezekben van. Nyugodj békében” – írta apja emlékére Ch-a Mosley a Facebookon.


(via The Hollywood Reporter)