Meghalt a Modern család sztárja

A pénteken, 86 éves korában elhunyt Fred Willardról olyan kollégái emlékeztek meg, mint Jamie Lee Curtis, Steve Carell vagy Ben Stiller.

Az 1933-ban Ohióban született Willard olyan sorozatokban nyújtott felejthetetlen alakítást, mint a Roseanne, a Megőrülök érted, a Szeretünk, Raymond! vagy a Modern család (utóbbi két szériáért összesen négy Emmyre is jelölték). A rendkívül tevékeny karakterszínész 1966 óta tartó pályája során több mint háromszáz alkotásban szerepelt.

Forrás: Emma McIntyre / Getty Images for Kitty Bungalow

 

Olyan filmek mellékszerepeiben láthattuk, mint a Mókás páros, A turné, a Roxanne, a Kéz-őrület, a Kicsikém – Sir Austin Powers 2., a Szeretném, ha szeretnél, A híres Ron Burgundy legendája, a Lázongó ifjúság vagy a Ron Burgundy: A legenda folytatódik. Utolsó munkáját május 29-én fogják bemutatni: ez az Űrhadosztály című, Steve Carell nevével fémjelzett netflixes sorozat.

Carell – aki a sitcomon kívül a két Ron Burgundy filmben is együtt dolgozott Willarddal – a Twitteren emlékezett a néhai színészre. „Fred Willard volt a legviccesebb ember, akivel valaha dolgoztam. Egy édes, csodálatos ember volt” – írta a komikus kollégájáról. Jamie Lee Curtis (szintén a Twitteren) a Nem kutya című 2000-es vígjátékból rakott ki egy részletet megemlékezésként.

„Milyen szerencsések is vagyunk, hogy élvezhettük Fred Willard tehetségét! Most már szeretett Maryjével van.

Köszönet a szívből jövő kacagásokért, Mr. Willard”

– írta a színésznő, aki a Maryre vonatkozó utalással arra célzott, hogy a színész felesége, Mary Lovell 2018-ban halt meg. Ben Stiller eközben – akinek édesapja, a szintén színész Jerry Stiller mindössze négy nappal korábban hunyt el Willardnál – arra hívta fel a figyelmet, milyen jól improvizált a néhai komikus, ezenkívül megemlítette egy nálunk kevésbé ismert, híres szerepét is (Jerry Hubbardot a Fernwood 2Night és az America 2-Night című sitcomokból). Fred Willardot lánya, Hope és unokája gyászolja.


(via The Hollywood Reporter)