Meghalt James Darren, a T.J. Hooker és a Star Trek sztárja

Az ismert amerikai énekes és tévés színész 88 éves volt.

88 éves korában elhunyt James Darren, az egykori tinibálvány popénekes, számtalan amerikai tévésorozat szereplője. A fia, Jim Moret közleménye szerint álmában halt meg a Los Angeles-i Cedars-Sinai Medical Centerben, ahová eredetileg aortabillentyű-csere miatt vitték be, de túl gyengének ítélték a műtéthez, ezért hazaküldték, de végül ismét kórházba kellett vinni.

James Darren legismertebb szerepe a T. J. Hooker című tévésorozat állhatatos rendőrjárőre, Jim Corrigan volt, akit 1983 és 1986 között alakított.

James Darren, Heather Locklear, Adrian Zmed és William Shatner a T.J. Hookerben (forrás: ABC / CBS)

 

James Darren eredetileg James William Ercolani néven született 1936-ban Philadelphiában. Egy másik philadelphiai származású zenész és színész, az '50-es években Amerika-szerte nagy népszerűségnek örvendő Eddie Fisher inspirálta arra, hogy belőle is énekes és színész legyen, ezért New Yorkba utazott, hogy a híres-neves Stella Adlernél vegyen színészleckéket. Bár szörfözni sosem tudott, 1959-ben mégis ő kapta meg a Gidget (nálunk Csirpeként ismert) című, tengerparton játszódó vígjáték főszerepét, és a folytatásaiban is ő alakította a Moondoggie nevű, vagány szörföst. A Gidget-filmek rendkívül népszerűvé tették a hölgyek körében.

1961-ben a Navarone ágyúiban is játszott, de a sorozatszerepek is hamar megtalálták: 1966 és 1967 között ő volt Dr. Tony Newman, egy elektronikai zseni a The Time Tunnelben (nálunk: Időalagút), amelyről Tom Hanks egyszer azt mondta, ez volt a kedvenc tévésorozata gyerekkorában. 

A T.J. Hooker mellett a Hunter, a Silk Stalkings (Drága testek), a Melrose Place, a Werewolf, az A-Team (Szupercsapat), az Ufózsaru és a Beverly Hills 902010 című sorozatokban is szerepelt, sőt, epizódokat is rendezett mindegyik szériában.

Másik széles körben ismert sorozatszerepe a Star Trek: Deep Space Nine aranytorkú énekese, Vic Fontaine volt, aki Frank Sinatra slágereivel szórakoztatta az űrállomás legénységét.

James Darren 1955-ben vette feleségül gyerekkori szerelmét, Gloria Terlitskyt, de 1958-ban elváltak. 1960-tól egészen a haláláig Evy Norlunddal, az egykori Miss Dániával voltak házasok, évtizedeken át éltek abban a Beverly Ridge Estates-i házban a Kimridge Roadon, amely korábban Audrey Hepburné volt.

(via Hollywood Reporer)