Meghalt John Hillerman, a Magnum sorozat Higginse

Szerepelt a Kojakben, a Kínai negyedben és a Fényes nyergekben is. 84 éves volt.

November 9-én, houstoni otthonában, 84 éves korában elhunyt a '80-as évek emblematikus sztárja, John Hillerman, aki az arisztokratikus Higginst alakította a Magnum című tévésorozatban, 8 évadon keresztül. Hillerman szóvivője, Lori De Waal megerősítette a hírt, de a halál pontos okát egyelőre nem közölte a sajtóval.

Bár Hillerman a Magnumban éveken át egy brit akcentusú, elegáns angol gentlemant alakított, valójában amerikai színész volt: 1932-ben született a texasi Denisonban. Az '50-es években az amerikai légierőnél szolgált, de saját bevallása szerint nagyon unatkozott a laktanyában, ezért kijárkált onnan, hogy csatlakozhasson egy Fort Worth-i színjátszócsoporthoz. 1957-ben New Yorkba költözött, és sikeres, színpadi színész lett.

A filmes karrierje csak a '70-es években indult be: szerepelt számos krimiben és westernfilmben, többek között egy Kojak-epizódban, a Kínai negyedben, a Clint Eastwood-féle Fennsíkok csavargójában és Mel Brooks westernparódiájában, a Fényes nyergekben is. 1980-tól kezdett el dolgozni a Magnum stábjában, a sorozatért 1982-ben megnyerte a tévés Oscarral felérő Golden Globe-ot, 1987-ben pedig az Emmy-díjat is. A szériában ő volt a titokzatos hawaii milliárdos, Robin Masters villájának kezelője és haszonélvezője, és bár a a sorozatban Orson Welles képében néha valóban megjelent Robin Masters, Magnumék végig azt hitték, Higgins maga a különc milliárdos, ami sok vicces szituációt szült (a sorozat végén viszont valóban el lett ismerve, hogy Higgins maga Robin Masters).