Meghalt Lisa Loring, az eredeti Wednesday Addams

Az elsősorban a hatvanas években futott The Addams Family sitcom gyerekszereplőjeként ismert színésznő 64 éves volt.

Loring január 28-án bekövetkezett halálának hírét közeli barátja, Laurie Jacobson jelentette be a Facebookon, ahol azt írta, hogy három nap után a család meghozta a nehéz döntést, és az orvosok lekapcsolták az életét fenntartó gépeket. A sztár halálát egy súlyos stroke okozta, ami Jacobson beszámolója szerint a magas vérnyomás és a dohányzás miatt következett be.


„Teljesen beépült a popkultúra szövetébe, és

a szívünkben örökké Wednesday Addamsként marad meg.

Gyönyörű, kedves, szerető anya, az öröksége pedig a világ szórakoztatóiparában hatalmas. Családtagjai és barátai kiváló humorára, illetve a tőle kapott szeretetre és gyengédségre fognak emlékezni. Nyugodj békében, Lisa! A fenébe is, jó volt veled” – olvasható a megemlékezésben.


Az 1958. február 16-án az óceániai Marshall-szigeteken született Loring 1964 és 1966 között 64 epizódban formálta meg Wednesday Addams figuráját, amely alakítása nemrégiben a Netflix sorozatának köszönhetően újra előtérbe került. A színésznő sitcomja volt az első élőszereplős feldolgozása az eredetileg képregény formában megjelent The Addams Familynek.

Forrás: Ron Galella Collection via Getty Images


A The Addams Family sikerét követően Lisa Loring az 1977-es, Halloween with the New Addams Family című tévéfilmben újra eljátszotta Wednesday szerepét, majd olyan sorozatokban vendégszerepelt, mint a The Phyllis Diller Show, a The Girl from U.N.C.L.E., a Fantasy Island, a Barnaby Jones vagy az As the World Turns. Utolsó alakítását 2015-ben egy Doctor Spine című horrorkomédiában nyújtotta.


(via Deadline)