Megszólalt a nemi erőszak miatt egy éve börtönben ülő komikus

Bill Cosby tavaly szeptember vége óta van elzárva. Az első interjú alapján, amit most adott, nem nagyon változott a hozzáállása.

Ahogy arról korábban mi is írtunk, Cosbyt – akinek áldozatai száma több mint hatvanra tehető, de elítélni csak Andrea Constand 2004-ben történt bedrogozásáért és megerőszakolásáért sikerült – 3-tól 10 évig terjedő börtönbüntetésre ítélték, aminek a letöltését 2018 szeptember végén kezdte meg.

„Az egész meg volt rendezve. Ez az egész esküdtszék dolog. Csalók voltak” – mondta az egykori komikus a BlackPressUSA nevű hírsite-nak adott telefonos interjúban. Azt is hozzátette, hogy az egész csak politika, így természetesen továbbra is ragaszkodik az ártatlanságához. Cosby ennek ellenére arra számít, hogy le kell ülnie a teljes büntetését, méghozzá a felső határát. „Még nyolc évem és 9 hónapom van hátra.

Nem hiszem, hogy feltételesen szabadlábra helyeznének, mert nem tudnék bűntudatot mutatni a bizottság előtt.

Tök mindegy, milyen emberekből áll, ők nem voltak ott, nem tudhatják. Én ott voltam” – mondta a színész.

Forrás: Gilbert Carrasquillo / Getty Images

 

Bill Cosby olyan sorozataival, mint A Bill Cosby Show, A Cosby Show, a Cosby nyomozó rejtélyei vagy a Cosby, évtizedeken át Amerika kedvencének számított. Az évek során azonban egyre több nő vádolta meg azzal, hogy bedrogozta, majd szexuálisan zaklatta/megerőszakolta őket. 2014 őszére az áldozatok közül több mint hatvanan álltak elő, köztük olyan hírességek, mint Janice Dickinson egykori modell vagy Lou Ferrigno Carla nevű felesége.

Bírósági ügy végül csak Andrea Constand esetéből lett: Constand a Temple Egyetem női kosárlabdacsapatának adminisztrátoraként került kapcsolatba Cosbyval. Azért kereste fel a neves színészt, hogy szakmai tanácsokat kérjen tőle, ám a férfi ehelyett megerőszakolta, miután eszméletét vesztette a neki beadott gyógyszerektől. Cosby egyébként – ahogy minden esetben – azt állította, a szexuális aktus kölcsönös beleegyezésen alapult.


(via Independent)