Megtalálták a tökéletes Ripley-t A tehetséges Mr. Ripley új verziójába

A szóban forgó színésznek van már egy kis tapasztalata a vonzó pszichopata figurák megformálásában.

Patricia Highsmith krimiírónő Ripliádjának (öt Ripley kötetből álló regényfüzérének) első darabja, A tehetséges Mr. Ripley legújabb adaptációja egy sorozat lesz, ami a Showtime berkeiben készül, és most jelentették be, hogy a címszerepet Andrew Scott ír színész fogja eljátszani.

Andrew Scott és Benedict Cumberbatch egy idei díjátadón. Forrás: Jeff Spicer / Getty Images

 

Habár Scott fontos szereplője a napokban Emmykkel elhalmozott Fleabag című brit sorozatnak is, a magyar nézők leginkább a Benedict Cumberbatch nevével fémjelzett Sherlock című széria Moriartyjaként ismerhetik – aki Tom Ripley-hez hasonlóan egy vonzó és egyéb előnyös tulajdonságokkal rendelkező pszichopata figura, szóval a színész így elsőre határozottan jó választásnak tűnik a szerepre.

A most készülő, nemes egyszerűséggel Ripley címre hallgató sorozatból egyelőre egy évadot rendeltek be, ami nyolc részből fog állni. Az író-rendező pedig a Schindler listájáért Oscar-díjjal jutalmazott Steven Zaillian, aki nem mellesleg Scorsese közelgő The Irishmanjének és az Aznap éjjelnek a forgatókönyvét is jegyzi.

A tehetséges Mr. Ripley (1999). Forrás: UIP-Duna Film

 

Patricia Highsmith 1955 és 1991 között írta meg kiváló Ripley regényeit, azaz A tehetséges Mr. Ripley-t, a Ripley a mélybent, a Ripley és a maffiózókat, a The Boy Who Followed Ripley-t és a Ripley Under Watert. A könyvek alapján egy sor filmfeldolgozás született: A tehetséges Mr. Ripley leghíresebb adaptációja az 1999-ben Matt Damon, Jude Law és Gwyneth Paltrow főszereplésével bemutatott verzió.


(via Vulture)