Megunjuk valaha a magyar Szex és New Yorkot?

Elindult a 200 első randi 2. évada, Gáspár Kata tovább szerencsétlenkedik az élet Trimágus Tusáján.

Hétfő este elstartolt a 200 első randi 2. évada, amit úgy is mondhatnánk, hogy az egyik legnépszerűbb hazai gyártású romkom sorozat frekvenciát hosszabbított. Hiszen mégiscsak egy nagyvárosi rádiós műsorvezető a főszereplője, aki azért kapja a fizetését, hogy elmesélje a hallgatóknak a magánéletét, és aztán nagy tanulságokat vonjon le az egyéjszakás kalandjaiból meg a hosszabb-rövidebb ideig tartó párkapcsolataiból. Na várjunk csak, nem volt anno egy HBO sorozat 1998 és 2004 között, amiben egy nagyvárosi újságírócsaj azért kapta a fizetését, hogy a trendi Mac-jén pötyögve elmesélje az olvasóknak a magánéletét, és aztán nagy tanulságokat vonjon le az egyéjszakás kalandjaiból meg a hosszabb-rövidebb ideig tartó párkapcsolataiból? De bizony, Szex és New York volt a címe, aminek a 200 első randi a kicsi, savanyú, magyar változata, pont úgy, ahogy anno a Tea volt a szegény ember Jóbarátokja.

A recept viszont úgy látszik, működik. Ez persze leginkább annak köszönhető, hogy a nézők 60 rész alatt megszerették a főszereplő rádióst, Lucát. Gáspár Kata tényleg képes amolyan káeurópai Carrie Bradshaw-ként egymaga elvinni a hátán a sorozatot, ahogy kedves bumfordisággal szerencsétlenkedik nap mint nap a nagybetűs élet Trimágus Tusáján, és a jelek szerint nézték mindezt annyian, hogy a Viasat látta értelmét a folytatásnak is.

A készítők persze tudták, hogy 200 darab, fogadásból bevállalt randi egy idő után unalmas lesz. Eleve jó, ha 20 darabot láttunk az első évadban, azok is épp eléggé megkeserítették a főhősnő mindennapjait. Viszont mivel egy rádió szerkesztőségében nemcsak a műsorvezetők szoktak dolgozni, hanem egy rakás háttérember is, az ő örömüket és bánatukat is szépen be lehet mutatni egy-egy 45 perces epizódban. A fő izgalomfaktor az első évadban ugye az volt, hogy vajon Luca a random felbukkanó amorózók oldalán találja-e meg a boldogságot, vagy valamelyik férfi kollégájával jön össze. Hiszen ugye kettővel is romantikus kalandba keveredett: a bicskanyitogató stílusú sztárriporter Félixet Kékesi Gábor alakította kiválóan, a csöndesebb Márkot, aki előtte a rádió főnökasszonyával járt, Mészáros András keltette életre hűvös profizmussal.

És ha már rádiós kollégák: ez a sorozat tele van izgalmas karakterekkel, a gazdag médiamágnás apának  görcsösen bizonyítani akaró, rideg női főnöktől (Sárközi-Nagy Ilona) kezdve Krisztiig (Bohoczki Sára), aki ma már letagadja, hogy korábban a rádió takarítónőjével lépett fel menő énekesnőként, és nemcsak a falunapokon, hanem menőbb helyeken is!

Ehhez a tarka társasághoz jönnek még Luca családtagjai, akik közül egyik sem egyszerű eset, már csak azért sem, mert az anyja (Pápai Erika) jóformán változatlanul ugyanannyi időt tölt együtt a jelenlegi férjével (Trokán Péter), mint az exével, Luca apjával (Szerednyey Béla), amiből naná, hogy számtalan vicces bonyodalom kerekedik. A Szomszédok és a Linda sorozatok két rutinos veteránja továbbra is betonbiztos alapja ennek a produkciónak. Különösen most, hogy Luca apja már az új évad nyitányában otthon kénytelen lábadozni mankóval és nyakmerevítő gallérral, egy majdnem halálos motorbaleset okán, amelynek ráadásul a másik sérültje, a totyakos Rudi bácsi is náluk héderezik, újonnan behozott helyzetkomikumként. Most persze még elkártyázgatnak a nappaliban, de Luca legendásan harapós kedvű anyja biztosan nem fogja szó nélkül tűrni a két lábadozó vén cimbora látványos semmittevését...

Az tehát borítékolható, hogy a néző nemigen fog unatkozni a 200 első randi újabb 60 epizódból álló 2. évada alatt, főleg mert most már annyi érdekes mellékszereplő lett megmozgatva a saját konfliktusaival, ami mellett néha Luca randijainak alakulása a legkevésbé izgalmas dolog. Ha szemet tudunk hunyni afelett, hogy ebben a szériában minden második poént elsütöttek már valamelyik régebbi tévésorozatban vagy romantikus vígjátékban, akkor tényleg jópofa agyrágógumi tud ez lenni minden este.

Kiknek ajánljuk? Azoknak, akik szerint a Barátok közt már elfáradt, és azoknak, akik többre vágynak a Szomszédok sokadik újranézésénél. A 200 első randi tényleg nem több egy hazai gyártású, tinglitangli limonádénál, de bátran ajánlható mindenkinek, aki szereti az ilyesmit.

Ítélet: 6/10