Mi történhetett a Sztárban sztárral? És a nézőkkel?

Az év meglepetése: nem a Sztárban sztár lett a hét legnézettebb műsora! Tudjuk, még csak február van... Pedig már magunkban fogalmaztuk a szenzációs címet, hogy mindent vitt a Sztárban sztár új évadának első adása, de le kellett hűtenünk magunkat.

Na és akkor vajon mi nyerhette meg a nézettségi versenyt múlt héten, ha nem a Sztárban sztár (kritikánk itt olvasható a műsorról)? Igen, mondhatjuk kórusban:

a teljes lakosság körében mind az öt Szerencsekerék-adás megelőzte a Sztárban sztár legújabb évadának első adását,

és a fiatalok körében is a szokásos eredmény született, nevezetesen a Cápák között nyerte a nézettségi versenyt. Azonban azt is hozzá kell tennünk, hogy az üzleti show veszített nézőszámából az előző héthez képest: a teljes lakosság körében 672 871-ről 600 143-ra csökkent, a közönségarány 17,1 százalékról 15,3-ra. A fiatalok körében 293 474-ről 276 912-re apadt a nézőszám, a közönségarány 24,1 százalékról 22,3 százalékra csökkent. A nézővesztés szabad szemmel is látható, de még ezzel együtt is sikerült megőriznie vezető pozícióját a 18 és 49 év közöttiek körében, ami igazán jó hír lehet az RTL-nek – igaz, hogy a Cápák között egy fél órával előbb kezdődött, mint a TV2 showműsora, a Sztárban sztár, de majdnem egy órás átfedésben volt a két műsor, vagyis igenis versengeniük kellett a nézők kegyeiért egymással.

Forrás: RTL Sajtóklub

 

A fiatalok körében kitart a Cápák között sikere, és ezt nem tudta megrengetni egy élő énekes showműsor, a nézők kitartottak Cápák és a pénzre ácsingózó vállalkozók mellett.  

A fiatalok körében tehát a Cápák között lett a legnézettebb műsor

276 912 nézővel és 22,3 százalékos közönségaránnyal, és a második helyen ért célba a Sztárban sztár 262 388 nézővel és 24,6 százalékos közönségaránnyal, harmadik lett a legnézettebb, hétfői Szerencsekerék 245 406 nézővel és 21,9 százalékos közönségaránnyal, de a vetélkedő többi adását sem kell félteni, mindegyik benne van az első nyolcban. Tizedik helyen végzett a Gólkirályság című RTL-es sorozat 194 356 nézővel és 17,4 százalékos közönségaránnyal. A Drága örökösök még javítani is tudott az előző héthez képest: 170 547-ről 172 098-ra nőtt egy-egy adás átlagos nézőszáma, a közönségarány pedig 15,4-ről 16 százalékra. A TV2 napi sorozata, a Hazatalálsz a fiatalok körében egy kicsit növelni tudta nézőszámát, a teljes lakosság körében viszont veszített, de egyik célcsoportban sem jelentős a változás.

A teljes lakosság körében viszont ha jósolni kellett volna, bizonyosan a Sztárban sztárt tesszük meg első helyezettnek, de hatalmas meglepetésre ismét a Szerencsekerék végzett az első helyen, sőt!!! Az első öt helyen a hét öt darab Szerencsekerék-adása áll, és csupán a hatodik helyen végzett a Sztárban sztár új adása 865 325 nézővel és 27,3 százalékos, nagyon magas közönségaránnyal.

Forrás: TV2 Sajtószoba

 


Azért is furcsálljuk a Sztárban sztár szerényebb eredményét, mert a Sztárban sztár leszek adásai rendre jóval magasabb nézőszámot értek el, mint a mostani műsor, pedig az előző évadban nem is „sztárok” bújtak a sztárok bőrébe, hanem civilek. Novemberben és decemberben többször 300 ezer néző fölött teljesített a tehetségkutató a fiatalok körében, míg a teljes lakosság körében a 900 ezret is meghaladta a nézőszám.

A nagy kérdés, hogy vajon miért maradt el ennyire a műsor nézőszáma az előzőekhez képest: lehet, hogy kevesebben tudtak róla, hogy elstartolt a műsor, de az is lehet, hogy elmúlt a varázs, nem tudhatjuk biztosan. Mindenesetre jövő héten okosabbak leszünk, de legalábbis tudni fogjuk az eheti nézőszámokat, és abból talán tudunk következtetni a miértekre.